Šta je novo?

Nove vesti o Penryn-u...

316$>400€???
koja pljacka....

Ja se isto nadam da ti izvor nije pouzdan. Kako god bilo, ja im vise od 315€ za taj CPU ne dam.
PLafon toliko.Ni ja nedam vishe.
Sta bi Darkic, prpa, a? Rekoh li ja da ce biti "bolje" sad kad imamo zvanicno predstavnistvo? Treba neko da plati svo to "strucno" osoblje ovde
:) " Ne trchi kao zdrebe pred rudu" tj.ne Freak-uj :). Nisam mislio na cene kod nas nego u svetu.Mislio sam da 316$ nece biti ni preko grane.

Zeznut link.ESpana.Bice jasno pred kraj januara.

Nije radio.Izbacivao mi pretrazivach neki shit.
Heh,,,,,
Therefore, the E8400 is without a doubt a great improvement, both in stock because its price-performance ratio increased dramatically, 30% lower price and higher yield 8% on average, this will be a great purchase. Now if we apply overclock this improves even more because we can achieve higher speeds finals.
Ajd' da kazemo od 5-10% brzi cpu a prilicno jeftiniji.

Poslednja izmena:
to je ustvari s771 nego ga cpuz ne konta :)

Penryn će kasniti par meseci zbog nedostatka konkurencije

Navijajte da AMD-u krene u suprotnom će napredak biti jako spor... monopolistu ništa osim konkurencije ne tera na progres...

http://www.digitimes.com/mobos/a20071218PD212.html

Intel to delay launch of three 45nm quad-core CPUs on poor AMD performance
Monica Chen, Taipei; Joseph Tsai, DIGITIMES [Wednesday 19 December 2007]

Intel has recently adjusted its product strategy and will postpone three 45nm quad-core CPUs that were originally scheduled to launch in January next year, according to sources at motherboard makers.

Intel has already notified its partners that it will push back the launch of the three CPUs to February or March next year, depending on AMD's schedule for triple-core and the upcoming Phenom CPUs.

Launching the CPUs now will not benefit Intel much in its battle with AMD, while they could cause damage to Intel's 65nm quad-core CPUs, therefore the company has decided it is in no rush to release new products until AMD is able to present more of a threat.

The three CPUs that Intel plans to delay are the Core 2 Quad Q9300, Q9450 and Q9550, added the sources.

Intel commented that its launch of 45nm quad-core CPUs for desktops is on track for first quarter 2008, but declined to disclose a specific time-frame.

Poslednja izmena:
Navijajte da AMD-u krene u suprotnom će napredak biti jako spor... monopolistu ništa osim konkurencije ne tera na progres...

http://www.digitimes.com/mobos/a20071218PD212.html

Intel to delay launch of three 45nm quad-core CPUs on poor AMD performance
Monica Chen, Taipei; Joseph Tsai, DIGITIMES [Wednesday 19 December 2007]

Intel has recently adjusted its product strategy and will postpone three 45nm quad-core CPUs that were originally scheduled to launch in January next year, according to sources at motherboard makers.

Intel has already notified its partners that it will push back the launch of the three CPUs to February or March next year, depending on AMD's schedule for triple-core and the upcoming Phenom CPUs.

Launching the CPUs now will not benefit Intel much in its battle with AMD, while they could cause damage to Intel's 65nm quad-core CPUs, therefore the company has decided it is in no rush to release new products until AMD is able to present more of a threat.

The three CPUs that Intel plans to delay are the Core 2 Quad Q9300, Q9450 and Q9550, added the sources.

Intel commented that its launch of 45nm quad-core CPUs for desktops is on track for first quarter 2008, but declined to disclose a specific time-frame.
:wall::wall::trust::trust::trust:

Zato i ja navijam za AMD.Ne koliko više volim njega samog, nego da nije bilo njega 1999 sa prvim Athlonom i 2003 sa Hammerom možda jos nebi bilo ni Intelovog C2D.Setimo se koliko je Intel sporo uvodio nove tehnologije i koliko su skupi bili procesori vec u srednjoj klasi.Zato je svim potreban i jak AMD da nebi Intel divljao i da bi što pre uvodiio nove CPU,naravno stvarno bolje.Planiram sledeće godine na leto neki quad penryn a krajem 2009 možda i nehelem, naravno,tada, nova ploča mi ne gine.

Nadajmo se da će AMD u 2008-oj ( i kasnije) biti znatno uspešniji na polju procesora nego sto je bio u 2007-oj jer će u protivnom (pretpostavljam ) ovakva odlaganja biti sve ćešća.

Ma ne samo procesora isto ce da se desi i sa grafickim kartama nebuduli nesto preduzeli!

Zato i ja navijam za AMD.Ne koliko više volim njega samog, nego da nije bilo njega 1999 sa prvim Athlonom i 2003 sa Hammerom možda jos nebi bilo ni Intelovog C2D.Setimo se koliko je Intel sporo uvodio nove tehnologije i koliko su skupi bili procesori vec u srednjoj klasi.Zato je svim potreban i jak AMD da nebi Intel divljao i da bi što pre uvodiio nove CPU,naravno stvarno bolje.Planiram sledeće godine na leto neki quad penryn a krajem 2009 možda i nehelem, naravno,tada, nova ploča mi ne gine.
Mislis na Nehalem.On je druga pricha,drugi socket,drugi chip set.O tom-po tom.Sada me zanima Penryn koji je 10% poboljsani Conroe.On je ujedno i maksimum 775 socket-a.Tu je i kraj.
Ali odlaganje me je iznerviralo da sam odluchio da kupim Quad 6600 i cutim do leta.Odustajem od Penryn quad-a za sada.A Q9450 mi je bash bio zapeo za oko.:mad:

Ne verujem da ce mnogo odlagati, mozda do februarskog IDF-a.

Potez je opravdan ali je objasnjenje po mom misljenju netacno (a i ne moze se ocekivati drugacije). Nisu njima problem 65nm zalihe, nego to sto sto ako "ugaze" AMD do daske ostaju sami na trzistu i time postaju i zvanicno monopolisti sto bi nepotrebno skrenulo paznju sudova i advokata na njih.

Drugim recima, nisu ni oni mutavi, znaju kad treba stati. Kao i u boksu, jedno je nokaut a drugo je ubiti protivnika.

2 Igy:

Pa izgleda da se delay odnosi samo na 3 Quad modela...

digitimes je napisao(la):
The three CPUs that Intel plans to delay are the Core 2 Quad Q9300, Q9450 and Q9550, added the sources. Intel commented that its launch of 45nm quad-core CPUs for desktops is on track for first quarter 2008, but declined to disclose a specific time-frame.

Poslednja izmena:
Pa to i jesu jedini modeli koji i predstavljaju iole pametnu kupovinu za sad, kome ce sad dvojezgarni procesori pa da ih menja opet za pola godine,znaci deracina-tovari magare dok je u blatu!:D

P.S. A da bice dostupan qx9750 cena prava sitnica, za cika Bila;).

Poslednja izmena:
Da da posto evo 99.1% igara i programa full iskoriscava qvad core, stvarno je glup ko ga ne kupi. Ali samo AMD da kupi! Da se bori protiv mnopola i vetrenjaca.

Mozda, ali mozda, ce obican korisnik imati vajde od 4 jezgarnog procesora krajem iduce godine. Mislim, imamo 4 programa i tri igre koje to mogu da iskoriste.

Da da posto evo 99.1% igara i programa full iskoriscava qvad core, stvarno je glup ko ga ne kupi. Ali samo AMD da kupi! Da se bori protiv mnopola i vetrenjaca.

Mozda, ali mozda, ce obican korisnik imati vajde od 4 jezgarnog procesora krajem iduce godine. Mislim, imamo 4 programa i tri igre koje to mogu da iskoriste.

"Gresis ovaj sine, silno gresis!" :D

P.S. Nemoj samo u sledecem postu da pises da je jedno bolje od dva.;)

Poslednja izmena:

A koja su to 4 programa i koje su to 3 igre?

Ima ih naravno vise nego sto sam naveo, ali situacija i dalje nije ni blizu zadovoljavjuca. Cas cas pa se ovde kolektivno razocaramo da ekstra mega giga igra slabo koristi 2 jezgra. Da profesionalan softver vec malo bolje stoji po planu koriscenja visejezgarnih procesora.

Koje su to igre koje koriste 4 jezgra ? Koliko ja znam, to su Supreme Commander, Lost Planet kad se uključi u opcijama i eventualno UT3. Jel ima još neka ?

Poslednja izmena:
Vrh Dno