Šta je novo?

Nova VGA kartica?

mLaki

Čuven
Učlanjen(a)
25.02.2004
Poena
680
Znaci imam masinu iz potpisa, Bart 2500+, 1GB DDR i NF7S2.0, moj radeon mi je sqikno pa ocu da pazarim novu kartu. Iskljucivo cu uzeti nVidia-u pa me zanima koja bi katica najvise odgovarala mom kompu da ne bude overklill, odnosno da je ne vozam sa pola kapaciteta.

Ja sam razmisljao o 6600GT (u Imtelu imaju Club3D 6600GT za 169 e sa PDV).

Ili pak da se batalim AGP-a i predjem na PCX masinu posto sam i onako planirao upgrade za mesec dva?

Sta vi kazete?

Poslednja izmena:
Pa ako si planirao da menjas celu konfiguraciju, onda nemoj uzimati samo graficku, vec promeni ceo komp. Mada da sam na tvom mestu, ja tu konf. ne bih menjao jos godinu jer je strava a jos ne postoji potreba za 64-bitnom platformom. Ako hoces da uzmes samo graficku razmisli o nekoj 6800 koja moze da se otkljuca, jer je razlika u ceni manja od 50 eura a uz otkljucavanje i OC je mnogo bolja od 6600gt. I ako ne budes menjao celu konf. pazari novo napajanje npr. LC Power 6550 jer tih 300w nece moci lepo da izgura sve to sto imas. Poslusaj me nemoj prodavati tu mashinu jer je odlicna.

mLaki je napisao(la):
Ja sam razmisljao o 6600GT (u Imtelu imaju Club3D 6600GT za 169 e sa PDV).
odlicna cena a i kartica je u skladu sa tvojom konfiguracijom :) topla preporuka! sa takvom konf. ces jos dugo da doguras :)

Odlicna karta je 6600 GT, nesto bolja 6800. Za sta imas kintu, kupi.
Hteo sam reci sledece: Obavezno ces morati da kupis napajanje. Imam istu plocu, proc, ram,(2 hdd, 1 dvd) i napajanje Chieftec 360 W, graficku 6600gt. Ponekad se desava da prijavi da graficka nema dovoljno struje i da je smanjio setovanja za grafiku, da ne bi ugrozio stabilnost sistema itd.
Planiram sad da uzmem i ja LC Power 550 giant.

Ili pak da se batalim AGP-a i predjem na PCX masinu posto sam i onako planirao upgrade za mesec dva?

Koliko para imas na raspolaganju?

Sto se ostatka tice, konfiguracija ti je sasvim dobra i kao sto rece Toxic za grafiku "topla preporuka". Ja ne bih ulagao vise za tvoj komp, ali ako imas para... :)

Razmisljao sam da odma sada pazarim 6600GT i Tagan 380W (imam 200e trenutno na raspolaganju) ili da sacekam do januara (tada cu imati oko 900e na raspolaganju) i uzmem upgrade Venice 3200+ (210e), MSI nF4 Ultra plocu (130e), neko Tagan napajanje - recimo ono od 480W (70e) i neki 7800GT - najverovatnije Club3D iz Imtela (430e). Jedino sto me sprecava da sad oma pazarim 6600GT je cinjenica da bi na mom 2500+ koji nije OverC (i ne moze da se OverC) osvajala oko 6900 Marksa 03 i oko 3200 Marksa 05, sto je daaaaleko od onoga sto jedan prosecan 6600GT moze da uradi.

Poslednja izmena:
ja bih isao na varijantu 6600GT sa sadasnjom konf. jer ce ti do januara izaci dosta igara sa PS 3.0 podrskom, pa ces se bar koliko-toliko naigrati! u svakom slucaju ti ces prodati 6600gt kada za to dodje vreme, a do januara, kako nas narod kaze, "ko ziv ko mrtav" :D

Ja kontam da sad uzem 6600GT i Tagan 480 a razliku koju bi izgubio prodajom 6600GT bi trebao valjda da nadoknadim sa nizim cenama MB+CPU+7800GT u januaru u odnosu one koje sam naveo u proslom postu. Mslim vajlda ce u januaru opasti crene ovih komponenti...

Vrh Dno