Šta je novo?

Nova TT kućišta

Pa razlika je najverovatnije u tome što je sam Al malo skuplji od čelika, pa se onda tako dolazi do 20e veće cene.

Ok, u principu ima smisla, ali koliko to opravdava razliku u ceni?
Jednom recju ni malo,sem ako nisi osoba koja vuce komp po lanparty-jima,realna razlika u temp izmedju celicnog i aluminijumskog kucjista je toliko minorna da gotovo ne postoji[barem je to neko moje zapazanje].

Ok, onda TT Armor Jr za 85€ secc - still to come ;)

Treba videti i razliku u tezini izmedju ove dve varijante (alu i scee). Pretpostavljam da je al prilicno lakse, pa ako to nekome znaci....
Poz

Uzeo sam SECC TT Armor Jr i prezadovoljan sam.

Zna neko da objansi ralziku izmedju al i scee kucista i vredi li to razlike u ceni od 20€?
-kako edit ne funkcionise??

Ne vredi uzimati ALuminijumski model jer je samo 1,5 laksi a 15-20 evrica skuplji.
Razlike u temperaturi unutar kucista skoro i nema...tako da to ne treba da bude kriterijum za izbor.
Inare ja imam ARMOR LCS secc (celicnu verziju)i da vam kazem imacu ga dok se ne promeni format ploca iz ATX u *** a i onda ce biti back panela za upgrade. Ja sam fasciniran THERMALTAKE-om

Kuciste ATX Lan Box HT secc/nowindow/VFD/Black]
cena 150e

Mogli su da se potrude pa uvezu i LanBox Lite i LanBox

Pa mozda im je Lan box skup kao kuciste, a i koliko vas bi ga kupilo ??? smesno malo bi se prodalo a glupavo uvoziti na kasicicu par komada (kao mb s***).

Posle nekih mesec dana sam bio na TT sajtu kad ono tamo imam i šta da vidim. Gomila novih kućišta. Evo nekih meni zanimljivih: SopranoRS 100, SwingRS 100, SopranoDX, BachVX, a ovo mi se najviše svidelo pošto planiram da pazarim neku mATX ploču LanBox Lite.
Šta mislite o ovim kućištima??

Lepa su ,imaju pristojno prostora i BAS COOOL izgledaju.
Ali za owerclocking nije bas najbolji izbor jer ima samo 2 case coolera od 8 i 6cm.

Otkad sam video antec p180, sve mi je ovo BLJAK :) Ali stvarno..odushevio sam se..samo kucjishte 200e bez PSU.

Ma daj breee kakav Antec za te pare moze da uzmes Thermaltake Kandalf sa 25cm coolerom na stranici i napajanje od 550W.

U mog kineza (onaj sa ruckom i providnom stranicom) sedam 3.5" slotova.
btw. Niko ne komentarise 25cm/600rpm ventilatore na novim verzijama nekih TT kucista. Meni se bash svidzaju.

Extra su Thermaltake ARMOR 25cm side fan i Kandalf 25cm taman pokrivaju najtopliji deo ploce (northbridge,CPU,RAM i GPU) bas ono sto svakome i treba jedino bolje resenje hladjenja je voda u kompu ili komp u frizideru (ovo poslednje ce uraditi svaki milioniti frik).
jos imaju i 9x5,25" i 6x3,25" 2x12cm front fans,1x12cm rear fan i 1x9sm top fan.
PRAVI URAGAN U KUCISTU.

Pojavila su se juče nova TT kućišta u Alti-ju.

Sto se tice Thermaltake kucista ima ih i u Win Win computer shopovima (bivsi flamingo) u Immo centru (1 sprat), u Balkanskoj i u Kirovljevoj na Banovom (mozda ima jos negde ali ja znam samo za Alti i WinWin. Mb Soft isto ima nesto malo thermala 9uzimaju na kasicicu) ali oni su znatno skuplji (nisu prva ruka), ja sam moj Armor uzeo u Win Winu i cena je stvarno povoljna. ima i nekih heatpipe coolera za CPU,2-3 vrste vodenih hladjenja i gomila napajanja od 400-1000W.ja sam se pogubio od srece kad sam video sta sve ima.

Poslednja izmena od urednika:
Lepa su ,imaju pristojno prostora i BAS COOOL izgledaju.
Ali za owerclocking nije bas najbolji izbor jer ima samo 2 case coolera od 8 i 6cm.

A po čemu nije?? Šta će ti više od jedne osmice napred, dve šestice + jedna dvanaestka (na napajanju) nazad. U to staviš e6550 na njega lepo staviš nekog Zalmana serije 9000 ili Thermaltake blueorb ili goldenorb, a za grafiku uzmeš x1950pro (recimo GeCube kako bi sačuvao jedan slot pošto je ista single slot hlađenje) ili neku 8800gts karticu (može i gtx da stane u ovo kućište) po mogućnosti sigle slot, tj da nezauzima susedni slot i vozi miško.
Jedini ti je problem nađi dobru ploču za intela.
U slučaju AMD-a možeš da ideš na varijantu Biostar 690g neki malo jači x2 (recimo 5000+) staviš 2gb rama i iste one ventilatore od gore.
Ovako dobijaš jako tih računar koji možeš svugde da koristiš tj možeš da ga uklapaš sa čim god hoćeš...
Jedino što je cena malo veća ali dosetiće se neko valjda da ih da po normalnim cenama, ako ne onda ću morati nekako da ga vitlam iz inostranstva.

O da :) pa jako lichi na p180 samo se "sjaji" zar ne :)
Morash da priznash da su avion za ova TT.

Lichno imam chieftec LBX i ne bih menjao ni za jedan od ovih TT, ali za Antec me vecj ne bi mrzelo da prepakujem kucjishte :)

TEBI JE ANTEC P180 AVION od kucista ????? pre bih rekao da podseca na obicnu kutiju!!!http://www.antec.com/us/productDetails.php?ProdID=81800#

U odnosu na Thermaltake ???
http://www.thermaltake.com/product/Chassis/fulltower/sopranoFx/vh1000bws.asp
http://www.thermaltake.com/product/Chassis/fulltower/Kandalf_lcs/vd4000_index.asp
IPAK MISLIM DA SE NISI DOVOLJNO INFORMISAO

A po čemu nije?? Šta će ti više od jedne osmice napred, dve šestice + jedna dvanaestka (na napajanju) nazad. U to staviš e6550 na njega lepo staviš nekog Zalmana serije 9000 ili Thermaltake blueorb ili goldenorb, a za grafiku uzmeš x1950pro (recimo GeCube kako bi sačuvao jedan slot pošto je ista single slot hlađenje) ili neku 8800gts karticu (može i gtx da stane u ovo kućište) po mogućnosti sigle slot, tj da nezauzima susedni slot i vozi miško.
Jedini ti je problem nađi dobru ploču za intela.
U slučaju AMD-a možeš da ideš na varijantu Biostar 690g neki malo jači x2 (recimo 5000+) staviš 2gb rama i iste one ventilatore od gore.
Ovako dobijaš jako tih računar koji možeš svugde da koristiš tj možeš da ga uklapaš sa čim god hoćeš...
Jedino što je cena malo veća ali dosetiće se neko valjda da ih da po normalnim cenama, ako ne onda ću morati nekako da ga vitlam iz inostranstva.
Mislio sam na LAN Box seriju da nije bas najbolje resenje za owerclock. Ako ikad budes video raspored komponenti uzivo videces da nije bas najsrecnije resenje za ozbiljan clock, i to zato sto su napred mali cooleri ispod optike nije bilo vise mesta za neki veci case cooler. To je kuciste prvenstveno pravljeno za multimedijalne kucne racunare i sl...

Neces morati da ih donosis iz inostranstva,jer ce ih biti uskoro u 4-5 radnji u bg-u (koliko sam ja saznao) ThermalTake Lan Box HT je trenutno oko 14,000 sa PDV-om.
Sto se tice biostar ploca nece ih biti u mom kucistu (ja gotivim DFI), a vec imam 2x1GB OCZ Flex cl4 i Sapphire 2600XT ddr4 koji je ipak malo brzi od GE Cube 1950pro i sl... Golden ORB-a vec mozes da nadjes po bg-u, a Blue ORb-a ce takodje biti (bar mi tako kaze drugar koji radi u jednoj od tih maloprodaja).

Po meni, kucista koja su vrh po izledu su Stacker 830 crni i Antec P180 i 190, ostalo je sitna boranija :D

HE HE vrh ti je p180 pobogu !!! Prvo smesno izgleda kao kutija,drugo da bi izvadio disk moras da povadis pola stvari iz kompa,trece da bi ga ukljucio moras da otvoris masku ( prilicno iritirajuce ) i cetvrto kad otvoris masku prikaze se odvratna unutrasnjost,peto napajanje je odvojeno od ostatka tako da ti treba jos edan cooler sto drasticno povecava buku...
Mislim da sam najvaznije rekao.

Uzeo sam SECC TT Armor Jr i prezadovoljan sam.

Svetogrdje u Thermaltake Armor Jr. stavio si Chieftec napajanje.
stavi to u kompletu ili Thermal ili chieftec.
Mada se moram sloziti sa tobom da je Armor odlicno kuciste bilo JR ili super tower.

Nije Lian-LI precenjen :wave: Oni proizvode kucista najviseg ranga, proizvode i delove koje odvojeno mozes kupiti (hdd kavezi, back paneli itd.), prava firma za modere :)
Silverstone je isto vrh, stvarno su kvalitetni, imaju jako dobar izbor odlicnih resenja. I ne zaboravimo ove dve firme su uvele neke inovacije u ATX dizajnu, za kojima vecina jos uvek kasni, a neka od njihovih resenja mozda nece ni stici dalje od njih.

Ajde posle njih odmah da stavimo Antec, pa Chief i ondak ostalu boraniju :D

Da nemojte bacati CM u ovu klasu, oni su amaterska firma u ovakvoj konkurenciji :) Stacker830 je OK kuciste, ali za te pare se moze nabaviti nesto sto ga sije po svim duzinama i osama. Jednostavno CM je firma koja pravi trista cuda, a retko sta joj uspei bude na nivou.

Slicno misljenje imam i o TT-u. Doduse oni imaju vise kvalitetnih uredjaja, ali su i oni onako firma...

Ne pljuj nam TT (naravno imas pravo na svoje misljenje) ali mislim da gresis.
Silverstone ,Thermaltake i Antec treba da budu u vrhu,stim sto Silvera nece skoro biti kod nas jer je skup k'o djavo, Antec je precenio svoj kvalitet i napumpao cene vise nego sto treba a i slabo ga ima,a TT-a ima da se nadje na par mesta i pristojnim cenama koje odgovaraju odlicnom kvalitetu.Sto se tice Cooler Mastera u pravu si nijedno od njihovih kucista nije doraslo imenu koje su stvorili cooleri (blagi pad kvaliteta zadnjih 1-2g). CM napajanja su takodje losija od konkurencije (jedva 80-83% iskoriscenost) dok TT i Antec imaju od 88-91% Antec je jace ime (ne i kvalitetnije od Thermaltake) ali bre ta njihova etiketa mnogo kosta. Neko ce reci da nisam u pravu ali to je moje misljenje o CM,Antecu i Thermalu. Jer su svi oni ugostili moje mashine nekad i samo se Thermal zadrzao. Lian Li nisam probao tako da necu dati svoje misljenje o tim proizvodima.

Poslednja izmena od urednika:
Svetogrdje u Thermaltake Armor Jr. stavio si Chieftec napajanje.
stavi to u kompletu ili Thermal ili chieftec.
Mada se moram sloziti sa tobom da je Armor odlicno kuciste bilo JR ili super tower.

Heh, planiram PSU TT 850w samo cekam da ide uz kompletan upgrade kompa.

Pa...Meni je nekako JR mali (po dimenzijama, uživo ga nisam video), a nekako mi se ni raspored ventilatora nesviđa. Armor mi se više sviđa što mogu isti da se stavljaju gde god hoćeš :)

HE HE vrh ti je p180 pobogu !!! Prvo smesno izgleda kao kutija

Neko voli jednostavan izgled, neko voli space style iliti Grand show kucista :D. Ja spadam u ovu prvu grupu ;)
Nakon sto sam video nekoliko Lian-Li kucista na netu, redosled bi, sto se mene tice, bio sledeci:

LianLi > Antec > Silverstone > ostali

Jedina kucista agresivnijeg izgleda koja mi se svidjaju su ono Dellovo nabudzeno sto ide uz XPC konfiguracije, ono je po meni ultimativno gamersko kuciste. Drugo je CM Stacker 830 crni. I kraj.

:wave:

Poslednja izmena:
Ja u Armor Jr imam 7 12cm ventilatora: 2x TT koja idu uz kuciste napred i pozadi, 1x Chief koji sam stavio na kavez za hdd a isti okacio skroz gore da zauzuma prva 3 slota za opticke uredjaje, onda 12cm sa strane da duva u graficku, 12cm u napajanju i 2x 12cm na GeminII. Ne mogu reci da je necujno ali mogu potpisati da nije bucno. Veliki plus su filteri na kucistu koji ne daju prasini da udje, otvarao sam ga nekoliko puta i cisto je :)

E igrom slucaja, dopao sam u posed novog SvetaKompjutera, ne znam ni sam kako, ali dobro... TT kucista su jeziva i stvarno u full-u, nabudzena, i cini mi se da ih ima u Caaaacku... Nisam imao prilike da pogledam uzivo, ali mislim da nisu do CM kvaliteta!

E igrom slucaja, dopao sam u posed novog SvetaKompjutera, ne znam ni sam kako, ali dobro... TT kucista su jeziva i stvarno u full-u, nabudzena, i cini mi se da ih ima u Caaaacku... Nisam imao prilike da pogledam uzivo, ali mislim da nisu do CM kvaliteta!

Ajde molim te probaj da procitas sta si sad napisao,i probaj da razumes samog sebe?posto te ja ama bas nista nisam razumeo:trust:

Ja sam otprilike razumeo,ali je sve tako konfuzno da nemam reci :D

Aj opet Luckies,samo se koncentrishi ovaj put ;)

Uh, boze sacuvaj, oprostite molim vas, ne mogu da verujem sta sam napisao... (psihoaktivne supstance deluju na pravopis i mogucnost da se sklopi normalna recenica!)

Jako mi se dopada SopranoDX. Interesuje me kakav je kvalitet TT-a u odnosu na CM kucista. 14cm front vent bi trebalo da bude xtra stvar i jos mi se jako dopada sto hdd-ovi stoje kako treba tj. nisu zarotirani za 90 stepeni. Moze li se porediti ovaj DX sa npr CM 532kom i da li ima verzija bez napajanja?
BTW, sto se tice ovoga sa SK, hteo sam da kazem, da jezivo izgleda cela stranica u kojoj se izmedju ostalog akcenat stavlja na TT kucista sa vodenim hladjenjima, kao i sama kucista.

Nadam se da sam sada bio malo razumljiviji, oprostite...

Kvalitetom izrade u Armor Jr sam prezadovoljan, cvrsto i stabilno kuciste. Veoma pozitivno je to sto hdd imaju svoj kavez, koji sam ja recimo montirao skroz na vrh kucista, ostavljajuci dole mnogo veci prostor i slobodnije strujanje vazduha.

Ali si tako blokirao protok vazduha za hlađenje napajanja :) Sve ima svoje prednosti i mane. Ovde će ti i disk biti malo topliji zbog napajanja koje se greje.

Imam 12-icu na tom kavezu oja direktno bije u njih i temp uopste nije veca cak par stepeni niza ~30C.

Vrh Dno