Šta je novo?

Nova TT kućišta

_/Neo\_

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
720
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i7 8900k
Matična ploča
MSI Z370 SLI+
RAM
2x8GB DDR4 3200MHz gSkill TridentZ
GPU
Sapphire RX580
Storage
Samsung 970EVO (500gb) + WD750 2tb
Zvuk
Sound Blaster Audigy FX
PSU
Corsair RM650i
Kućište
Cooler Master 690 1st gen
Monitor
Dell U2422H + HL P24 G5
Miš & tastatura
Logiteck Wave (K350) + MX Master 2s
Laptop
Dell Inspiron 15
Mobilni telefon
Nokia 7.2 + Motorola Edge 40 Pro
Pristup internetu
  1. ADSL
Posle nekih mesec dana sam bio na TT sajtu kad ono tamo imam i šta da vidim. Gomila novih kućišta. Evo nekih meni zanimljivih: SopranoRS 100, SwingRS 100, SopranoDX, BachVX, a ovo mi se najviše svidelo pošto planiram da pazarim neku mATX ploču LanBox Lite.
Šta mislite o ovim kućištima??

Otkad sam video antec p180, sve mi je ovo BLJAK :) Ali stvarno..odushevio sam se..samo kucjishte 200e bez PSU.

O da :) pa jako lichi na p180 samo se "sjaji" zar ne :)
Morash da priznash da su avion za ova TT.

Lichno imam chieftec LBX i ne bih menjao ni za jedan od ovih TT, ali za Antec me vecj ne bi mrzelo da prepakujem kucjishte :)

Poslednja izmena:
Posle nekih mesec dana sam bio na TT sajtu kad ono tamo imam i šta da vidim. Gomila novih kućišta. Evo nekih meni zanimljivih: SopranoRS 100, SwingRS 100, SopranoDX, BachVX, a ovo mi se najviše svidelo pošto planiram da pazarim neku mATX ploču LanBox Lite.
Šta mislite o ovim kućištima??

Ako se odlucish za neko od prva dva kucishta koje si naveo, spremi i krpicu ili jelensku kozicu pored istog, poshto su lepak za otiske prstiju... Jes da su lepa, ali cim prvi put otvorish vrata, vec izgledaju ko da si jeo burek na njima...

Poslednja izmena:
koji bre antec p180 ,izgleda ko zamrzivac,kutija za cipele....strashno,bljaaaaaaaaaaaak

jeste kvalitetno odradjen ali tu je kraj sa pozitivnim komentarima...

Neko voli kutiju za cipele, a neko grand produkciju :d

Nerazumem te staljine ništa.
Hoćeš da kažeš da je Swing grand produkcija?? Meni se odavno svidela prva varijata Swing-a baš zato što nije kičerica, a nije ni kutija za cipele (kao recimo taj čuveni antec).
Ja recimo nevolim kućišta sa vratima, zato što volim da mi je sve dostupno na jedan dodir.
Meni recimo p180SE neodgovara zato što je u "srebrnoj" boji, kad se otvori prednja stranica dobija se, blago rečeno, odvratna unutrašnjost. Jedina dobra stvar kod p180 je ta što je napajanje odvojeno posebnom komorom, a mana tog sistema je uvođenje još jednog ventilatora (što znači još buke). Dobrih stvari p180 ima još, silikon na PSU adapteru, dumperi za HDD na fioci za iste (a mala mana je što da bi izvadio hard, moraš prvo da izvučeš sve diskove, pa onda da skidaš disk koji ti treba). E da još jedna velika mana, da bi upalio kućište prvo moraš da otvoriš "vratanca" pa tek onda da upališ komp :wall:
A recimo pogledaj SwingRS 100. Ima sve što mi treba (i netreba): Simple and clean (nema bezpotrebnih otvaranja, a sam lak nije toliko osetljiv pošto sam se sreo sa "običnim" swing-om, a lep za prašinu je plavi pronto), Piano-black Mirror Coating front panel (nešto što će se svideti 80% populacije), e-SATA connector built-in (možda mi zatreba u skorijoj budućnosti, ali nije na odmet), Silent 120mm frameless rear exhaust fan for maximum airflow (17dbi mi je dosta, pošto imam 2 na 17dbi i nečujem ih), Removable motherboard tray (nešto što su ovi iz TT-a stavili na zadnje mesto, a meni je odlično), HDD anti-vibration pad. Po meni jedina mana ovog kućišta je Bright blue Power LED pošto sam video kako svetli i nesviđa mi se (presvetla mi je za u mraku, pošto mi je komp naspram kreveta na kom spavam).

E sad znam da je nezahvalno poredtiti ova dva kućišta po prostoru, pogotovo što je p180 midi, a swing je full tower, ali mislim da im je cena slična (nemogu nigde da nađem cenu swingRS modela), tj iskreno se nadam, pošto ako je običan Swing 55e, onda ovaj ne bi trebalo da je preko 130e

Ma jok nisam mislio na swing. Mislim na kucishta tipa armor ili kandalf [sad ce misticx da me bije :d]. Kad vidim metalik kucishte nakiceno sa nekim glupostima to je barem meni kich. Jedino metalik kucishte koje mogu da svarim i koje stvarno izgleda extra je mac-ovo. Ovo silver, crno pa dodaj plavo sa sve uv neonkama je po meni smejurija.

ako je Armor kicerica svaka cast,skidam kapu,ne znam shta onda nije kicerica...*** nema ni jedan jedini detalj koji lici na kic,alav ti kacamak:D

Pa za kucishte koje toliko koshta, lepota je na zadnjem mestu. Chak ni ne opravdava funkcionalnost. Al' dobro uvek ce da se jave vlasnici armora chisto da ne ispadne da su bacili pare :d

Pa imao sam Sharka pre toga,najblaze recno je da ne moze da se poredi jedno s drugim,shto se tice buke,velicine,prostora za "rad",provetrenosti...

Al nije to tema nazalost,mada bih voleo da jeste:D

Mislim na kucishta tipa armor ili kandalf [sad ce misticx da me bije :d]. Kad vidim metalik kucishte nakiceno sa nekim glupostima to je barem meni kich.
Sto se tice obicnog kandalfa za njega se jos kolko tolko moze recji da je kich[zbog one PVC vodovodne cevi na vratancima:D] ali za Armor recji da je kich to je stvarno šmešno kao internet:D

Poslednja izmena:
Po meni, kucista koja su vrh po izledu su Stacker 830 crni i Antec P180 i 190, ostalo je sitna boranija :D

Nije Lian-LI precenjen :wave: Oni proizvode kucista najviseg ranga, proizvode i delove koje odvojeno mozes kupiti (hdd kavezi, back paneli itd.), prava firma za modere :)
Silverstone je isto vrh, stvarno su kvalitetni, imaju jako dobar izbor odlicnih resenja. I ne zaboravimo ove dve firme su uvele neke inovacije u ATX dizajnu, za kojima vecina jos uvek kasni, a neka od njihovih resenja mozda nece ni stici dalje od njih.

Ajde posle njih odmah da stavimo Antec, pa Chief i ondak ostalu boraniju :D

Da nemojte bacati CM u ovu klasu, oni su amaterska firma u ovakvoj konkurenciji :) Stacker830 je OK kuciste, ali za te pare se moze nabaviti nesto sto ga sije po svim duzinama i osama. Jednostavno CM je firma koja pravi trista cuda, a retko sta joj uspei bude na nivou.

Slicno misljenje imam i o TT-u. Doduse oni imaju vise kvalitetnih uredjaja, ali su i oni onako firma...

ma xaser 3 v1000d je najjace kuciste ikad napravljeno...

Uh ovaj Tagan A+ Black Pearl bi mi tako dobro dosao :) Ima li negde kod nas da se nabavi takvo kuciste ? Ili neko u koje moze da se ubaci 7+ hardova ?

U mog kineza (onaj sa ruckom i providnom stranicom) sedam 3.5" slotova.
btw. Niko ne komentarise 25cm/600rpm ventilatore na novim verzijama nekih TT kucista. Meni se bash svidzaju.

U mog kineza (onaj sa ruckom i providnom stranicom) sedam 3.5" slotova.
btw. Niko ne komentarise 25cm/600rpm ventilatore na novim verzijama nekih TT kucista. Meni se bash svidzaju.

A koji je to tvoj kinez :D ako nije tajna .... link i cena pls :)

Pojavila su se juče nova TT kućišta u Alti-ju.

Kuciste ATX Lan Box HT secc/nowindow/VFD/Black]
cena 150e

Mogli su da se potrude pa uvezu i LanBox Lite i LanBox

Poslednja izmena:
TT kucista se prodaju u al i secc varijanti tj recimo Armor Jr sve iste karakteristike osim sto kod jednog pise al a kod drugog secc i razlika 20€ u ceni. Sta to tacno znaci? Ispati li se onda Armor Jr secc za 85€ ili ipak 108€ za al varijantu?

TT kucista se prodaju u al i secc varijanti tj recimo Armor Jr sve iste karakteristike osim sto kod jednog pise al a kod drugog secc i razlika 20€ u ceni. Sta to tacno znaci? Ispati li se onda Armor Jr secc za 85€ ili ipak 108€ za al varijantu?
Razlika je tolka zato sto je aluminijumsko lakse i po nekim pravilima bolje oslobadja toplotu od celika.

Ok, u principu ima smisla, ali koliko to opravdava razliku u ceni?

Nazad
Vrh Dno