Šta je novo?

Nova serija Logitech miseva

Ma lako je kad padne cena, nego je muka ako ih povuku iz prodaje (mislim na starije modele).
Silvere, naravno da je davati toliko para za misha chista bahanalija :d ali gde bas nadje pilot plus? :)

Pa nadje ga zato sto je jeftin, precizan, izdrzljiv, itd. Nekoliko puta sam uzeo skuplji mis (ocekivajuci bog-zna-sta) dok nisam shvatio da mis ne mora da bude skup da bi bio dobar. Problem je u tome sto takvi all-singing-all-dancing misevi (i tastature) koji kostaju 70+ ojra imaju vec nekakav svoj "personaliti", a ti ocekujes da ti se za te pare mis dopadne po svakom, pa i najmanjem detalju. I onda ti se ne dopadne neka sitnica i krenes da ubedjujes sebe kako je to ipak fenomenalan mis, kako si ga, eto, puno platio, bla-bla. Robujes masini, umesto da ona robuje tebi (u sustini)

silverglider je napisao(la):
Pa nadje ga zato sto je jeftin, precizan, izdrzljiv, itd. Nekoliko puta sam uzeo skuplji mis (ocekivajuci bog-zna-sta) dok nisam shvatio da mis ne mora da bude skup da bi bio dobar.

Delio sam tvoje mišeljenje dok nisam dobio MX510 od drugara. Miš vredi svakog evra. Ne bi ti bilo dobro kad bi se posle nekoliko dana korišćenja vratio na svog pilot-a, veruj mi na reč.

Poenta je da mnogo bolje primetiš koliko su ostali miševi lošiji, nego koliko je ovaj bolji, a razlika uopšte nije mala.

Dalje, G5 vredi svakog evra preko MX510. Miš je potpuna bruka, i must have stvar za svakog ko se puno igra u fps multiplayerima online. Druga je stvar što ti tako nešto možda i ne treba. Ali miš ranga MX510 treba svako da ima ko provodi više od sat vremena na računaru dnevno.

I da zaključim, svi mi ovde provodimo dosta vremena na računaru. Znači, mnogo tastature, miša i monitora. Treba se zapitati šta radiš na računaru, koliko radiš na računaru, koliko si ukupno uložio u računar, i koliko na celu svotu koju potrošiš na računar za, recimo, 3 godine - i to uporedi sa cenom jednog miša od 40+ evra? Ukoliko finansijska situacija stvarno nije maksimalno tesna, svaka dalja priča je izlišna.

Probaj, razlika postoji, i barem u slučaju MX510 koga posedujem, vredi do poslednjeg centa. Ja otvoreno priznajem da sam jako dugo grešio po tim pitanjima, dok nisam probao.

Ne, ne radi se o komentaru zbog 'neprobanja'. Promasio si poentu mog komentara; stvar je licnog osecaja i afiniteta - mogu da probam 10 miseva za koje drugi ljudi misle da su "mrak" i da "vrede duplo" i ne mora ni jedan od njih da mi se dopadne. A mis je periferal koji ti se dopadne ili ti se ne dopadne - nema izmedju. Ovi skupi hajfaj misevi su napravljeni tako da gadjaju tacno i usko na odredjeni profil korisnika; ako ne spadas u tu grupu da ti se dopadne ama bas svaki detalj na tom modelu - gotovo. Mis moze da ima fenomenalan klik, ali da se recimo toliko preteralo u trazenju ergonomije, da mi bolje u ruci lezi stari amigin mis, nego nego ovakav neki enterprajz uber-next-generation model. Ili je npr. ergonomija dobro pogodjena, ali je mis prekrupan (ili previse lagan, a glomazan, kao sto je bio Logi MouseMan(+) ). Kod ovako jednostavnog i funkcionalnog misa kao sto je Pilot nema trista fancy detalja i samim tim nema upadljivih stvari koji mogu da ti zasmetaju - pasuje i u levu i u desnu ruku, stane u svaku shaku, kada je ruka preko misa, ne nalazi se u awkward poziciji itd - ako je klik solidan i "tezina" odgovarajuca, ja cu da pevam.

Nisam igrac, ali provodim neretko i po 12 casova dnevno uz komp (godinama i godinama vec), promenio sam milion komponenti (pesnicko preterivanje) i bas nakon ekstenzivnog menjanja (ne radi se dakle ni o parama) sam dosao do ovakvog zakljucka, a ne kroz 'neprobanje'. Evo, bas ova masina na poslu sa koje kucam ima 510-tku i ja licno nisam nesto odusevljen (posebno zbog ergonomije). Kuci mi stoji sledeci 'arsenal':

f918997d-8a10-49a2-86d4-350fc658f447_large.jpg
90134df1-861e-417e-a584-86e088e38cdb_large.jpg
1939.jpg

i na kraju najvise koristim :d ovo (dok ostali skupljaju prasinu):

B00005QKHL.03.LZZZZZZZ.jpg

P.S.
Jedini mis koji me u zivotu iskreno odusevio je MS-ov InPort Mouse, samo sto se ne pravi poslednjih (lupam sad) petnaest godina ;)

Poslednja izmena:
E ljudi jurim mouseman dual optical logitech, pa ako ima neko predstavu gde da ga nadjem ili mozda polovan nek javi na pm! hvala

orckristeg je napisao(la):
E ljudi jurim mouseman dual optical logitech, pa ako ima neko predstavu gde da ga nadjem ili mozda polovan nek javi na pm! hvala

I ovde ista prica, javite ako ima gde da se kupi ;)

i, je'l neko uzeo MX610? ja sam zainteresovan za njega mada me muče neka ptianja
hteo sam da uzmem MedaPlay Cordless al' kad videh da stvarno ima viška dugmića+domet mu je do 3metra (te dugmiće bih koristio na većem dometu) i da je jefitniji oko 10€ od MX610...

pitanja u vezi MX610: sijalica za IM, na netu piše da rdi sa MSn i Yahoo!.. da li radi sa drugim IM klientima i sa drugim IM protokolima?
i, da li sijalica može da se podesi za gmail notifier (a naročito ako je u pitanju dodatak za Mirandu)

uzeh juče MX610...
šta drugo reći osim PERVERZIJA!
mislim da bi oni koji uživaju u tehnofetišu sa ovim mišem doživljavali višestruke orgazme, svaki sledeći jači od prethodnog

i, moja strahovanja su se ostavrila.. ner adi sa drugim IM klientima i protokolima... npr. ne prepoznaje klijenta miranda i protokol jabber :( a mejl ne koristim preko outlooka
srećom, dugmićima se može staviti druga anmena.. ali,ja sam hteo da mi svetli kad dobijem poruku!

Gidra, MX610 ima 800dpi
radi po svim podlogama, po telu itd.

miš kao miš je fantastičan

ALI! ima jedno veliko ALI a to je SetPoint
ja ne kotnam kako su mogli da useru stvar sa tim programom

volume, back/forward, email pozivanje rade bez tog programa a srednji taster je srednji taster a ne zoom (k'o da ću Word/Excel da zumiram sa 5-10m udaljenosti)
SetPoint treba da bude uključen da bi miš mogao da javi ako stigne novi mejl

e,sad! kad se podesi Outlook Express da radi miš, nema frke. kliknem na e-mail taster na mišu, otvori se OE i on proverava da li ima. posle samo minimiziram OE i ako ima novog mejla, dugme će svetleti (plavo, u mom slučaju), kliknem i otvara se nova prouka
sutradan, kada opet upalim računar i kliknem na email dugme, ništa. moram pešaka da palim Outlook idalje lepo radi (sija ako ima mejla, diže Outlook klikom na dugme)

bzvz! juče radi, danas ne
i tako iz dana u dan, pred kockastim ekranom

o IM dugmetu neću da pričam. to su tek zasrali: rade samo MSN Messenger i Yahoo! Messenger. A AOL (ICQ, AIM) ništa? Da prepozna drugi klijent/protokol... Jok! Mogli su da naprave da SetPoint prepozna odgovarajući saobraćaj i da na osnovu toga predloži IM klijente za IM dugme.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno