Šta je novo?

Nova serija 7 samsung plazmi..

dobra ti je ova za namestaj :)

racunao sam i dizajn... sto se tice performansi moze naravno... zato sam i naveo marantz... :)

btw, Haludza sa kolike razdaljine gledas?

Poslednja izmena:
Cek bre, jel ovaj TV ima ethernet port koji moze da radi kao media client? Negde pominju da je DLNA kompatibilan ali ne mogu da nadjem precizne podatke.
Takodje kazu da pusta media fajlove preko usb-a. Zna li se koji su formati u pitanju?
... malo im je glupo sto ga neprave manjeg od 50 inca...

Nema ga msje Haludza ,):d
Po'vali se i utece :whip:

Za pitanja preko pm-a:

Sto se tice d3-a, slika je strava. Ako se d3 ubode direktno u plazmu - slika je 50x bolja od mog starog LCD-a, valjda plazma omeksava - sta li..

Sto se tice daljine gledanja, velicine ekrana itd. Ja tu furam sistem: para i inchi nikad dosta. Apsolutno je nemoguce zeznuti se pa kupiti preveliki televizor. Nekada davno je vazilo pravilo 3xdijagonala. THX kaze u eri HD rezolucije, pogotovo full HD, min 1,2xdijagonala. Sto si blize tv-u i sto je signal vece rezolucije, to ce utisak biti jaci. Blizina je i neophodna da bi se uocili svi detalji kako treba. Ako sa 5m gledash u 32 incha, potpuno je svejedno dal je materijal full HD, ili HD, ili wide DVD. Ionako pola detalja oko ne moze da razazna zbog daljine. Sto bi u slucaju 63 incha (160.02 cm) znacilo min razdaljinu od oko 2m. Za SD signal bi trebalo malko vishe, ali ko kupuje full HD plazmu samo da bi gledao SD program - po meni zesce baca pare. Uostalom TV ima mod da mu namestate velicinu slike kolko hocete. A posto je crna boja toliko crna, te izgleda kao hardverski deo TV-a, mozete opusteno da namestite 4:3 sliku pa da je povecavate i smanjujete - i to izgleda ko da imate native 4:3 tv proizvoljne diagonale.

Sto se tice diagonale i daljine gledanja:

http://www.pcworld.com/article/139156-2/how_to_get_the_most_out_of_your_hdtv.html

Sve je stvar navike. A na dobro se covek brzo navikne. Recimo ko dodje kod mene navikne se na 63inci posle 15min. Prvo mu sve veliko, posle podrazumevajuce. A ja recimo kad odem kod nekoga sa 32-42 incha imam osecaj da gledam u ekrancic na rucnom casovniku :). Stoga ne brinite da li ce vam ekran biti preveliki.. Posle 15 min navikavanja - nece..

Plazma se ne dopunjava nikakvim gasom. Odakle vam takve nebuloze?

@Haludza Sto se tice recenog za razdaljinu gledanja - Vladavina approved! :)

Bravo . Hvala na kub :D:d

Pise na prvoj stranici.

Sam ja corav... ili ne pise? :D

Moze neko da mi napise full cenu i dinarima i evrima? :d

Refresh

Msje Haludza , proslo je neko vreme pa da proverim kako se zverka Samsung ponasa do sada ?
Na nekim temama se poubijase oko toga Plasma vs Lcd .. imal' burn in ,ostrina,crna..ovo ono ko ce vise pohvatati.

Kako se pokaza u exploataciji seset trojka ?

pozz

Odlican izbor, sretno sa telkom, fenomenalno izgleda i ta dijagonala bas beneficira od 1080p reze.

Msje Haludza , proslo je neko vreme pa da proverim kako se zverka Samsung ponasa do sada ?
Na nekim temama se poubijase oko toga Plasma vs Lcd .. imal' burn in ,ostrina,crna..ovo ono ko ce vise pohvatati.

Kako se pokaza u exploataciji seset trojka ?

Pa primetio sam sledeci problem. Kolicina ortaka, piva, buxni, dima, se znacajno povecala od kad sam preshao na ovu dijagonalu!? Da nije to do panela? Svi skupa smo burn-inovali odavno, e sad, dal je to do tehnologije izrade odziva pixela smrti - ja ne znam..

Odlican izbor, sretno sa telkom, fenomenalno izgleda i ta dijagonala bas beneficira od 1080p reze.

Hvala, hvala, evo nakon skoro 2 meseca koriscenja, nikakav problem uocen, tv se ne gasi (sluzi mi i kao primarni monitor) - mega zadovoljan!

Poslednja izmena:
Pa primetio sam sledeci problem. Kolicina ortaka, piva, buxni, dima, se znacajno povecala od kad sam preshao na ovu dijagonalu!? Da nije to do panela? Svi skupa smo burn-inovali odavno, e sad, dal je to do tehnologije izrade odziva pixela smrti - ja ne znam

Kekeke :d:D

E tako, kad covek cuje utisak iz prve ruke a ne filozofije nekih koji ga nemaju... :p

a na Tv-u gledas samo SD ili mozda i neki drugi materijal,stavi neku sliku da vidimo kako izgleda SD, nemoguce da je tako dobar

SD je uvek dobar a plazmi, sta se cudis? HD je odlican, a to sto kaze da mu sluzi kao monitor neka procitaju oni sto tvrde da plazma ne moze kao monitor.

znam da je SD dobar na plazmi ali me cudi ta velicina dijagonale

Vrh Dno