Šta je novo?

Nova serija 7 samsung plazmi..

Haludza

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
Poigrah se malko sa novim tv-om, te da vam skrenem paznju na ovaj hit. Ukoliko ste planirali da kupite novi tv - po mom misljenju korektna cena sobzirom na extra kvalitet slike. Na Cnetu su im dali ocenu 9.1 sto je za njih nije obicaj posto su im ocene uglavnom oko 8.

http://reviews.cnet.co.uk/televisions/0,39030218,49299289,00.htm

http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2008/10/12/Samsung-PS50A756-50in-Plasma-TV/p1

ja sam pazario isti taj model samo verziju od 63 incha:

http://www.samsung.com/uk/consumer/...vision&subtype=plasma&model_cd=PS63A756T1MXXU

http://www.samsung.com/uk/consumer/...vision&subtype=plasma&model_cd=PS63A756T1MXXU

Reshih da menjam Mon-TV, pa sam mozgao prvo da li plazma ili lcd, pa sam stoga poveo experta u kupovinu da mi olaksa muke (big tnx za byMaxa). Licno sam preferirao lcd, ali me expert ubedi da kupim plazmu, i bogme nisam se zahebao. Posto dugo furah lepo ocenjeni LG lcd, ovu plazmu koju kupih mogu da poredim samo sa tim lcd-om, a bogme i sa spva TFT-om 971p koji spada u seriju profi monitora.

Ne znam za druge plazme, ali ova, najnovije generacije je brutalna. Mislim slika je nepojmljivo bolja od lcd-a koji sam imao. Kao iz juga u porche-a. Crna boja je prosto neverovatno crna. Cak na 971p monitoru nije toliko crna. Kad se gleda recimo fotka, ili film, pa sad imaju crne strafte - one izgledaju toliko crne, kao da su deo rama televizora - prosto neverovatno. To nekako daje osecaj kao da ne postoje nikakve strafte - mnogo dobar trip. U odnosu na lcd - uglovi gledanja jednostavno ne postoje, odakle god da se gleda u ekran - slika je uvek ista - kao kod CRT-a. Odziv plazme je trenutan, nema ghostinga, sto u kombinaciji sa nekim movie+ modom koji dodaje doble scan + 100hz - dobija se efekat ko da igra/film imaju 200fps, opcija vredna milijune kad su igre u pitanju a i za filmove sa dosta specijalnih efekata. Cak i najveci dr.Mrsimud profesionalni trazilac dlake u jajetu bi se spalio kad bi video nasta lici Lukasova osveta Sita ili Prey u full-hd-u sa upaljenim movie+ modom na 63 incha plazmi najnovije generacije.

Imao sam bojazan kako ce se tv ponashati kao monitor, sobzirom da je plazma panel, shatro nije za desktop, itd. Koja nebuloza. Desktop je prosto savrshen. Slika je oshtra kao zilet, a sto je najbolje tako su odshljakali skaliranje, da je slika perfektna i u 1360x768 i u 1920x1080 a cak i u 800x600 ili slicnim exzoticnim retro rezolucijama plazma skalira 100x bolje od LCD-a koji cim nije u native-u - uglavnom se sve raspada. Savrshen tv kao zamena za monitor.

Verzija od 63 incha je stvarno monstrum od gabarita. Mozda na fotkama se ne doima tako ali u prirodi - horor.. Kutija u kojoj je stigla je velicine necije gajbe :), likovi koju su mi je isporucili dovezli su je kamionom (nema shanse da stane recimo u karavan vozilo), plazma tv je tezak preko 80kg, ako se odlucite za taj model od 63'- trebace vam bash jak sto. jedva dvojca mogu da je pomere. Sam covek da je pomera - nema shanse. Ali su mislili na to te se sa lakocom rotira. Dizajn nove serije 7 samsungovih plazmi je po meni doyayan, sve sto vazi za 63' inca vazi i za 50' kao i za celu novu seruju 7, neko staklo u kombinaciji sa crno-crvenim intimnim led-om koji moze da se namesti da svetli. U varijanti 63 incha sto zbog dizajna sto zbog gabarita - izgleda premocno. Tv ima mijun opcija, fina podeshavanja, korisne opcije, slika moze da se stela do perfekcije.

Ja ne znam za druge modele plazmi, ali ova nova samsungova serija 7, nema apsolutno nikakvih mana. Slika je prosto savrshena u svakavoj varijanti, tv nit se pregreva (radio je prekljuce tokom snimanja bez prestanka 16h u pc modu), nit zuji nit nista - potpuno je beshuman, slika je neverovatno ziva, nema nikakvog burn efekta, nikakvih artifakta, niti slicnih budalastina. Da ne znam da je plazma, mislio bih da je neki najnabudzeniji Led LCD. Skroz najnormalniji tv..

Kad se uzme u obzir da su full hd plazme nekad i duplo sluplje od konkurentnih full hd lcd modela (sad vidim i zasto) mislim da je nova serija 7 pun pogodak sobzirom na cenu/performanse.. Tako da ko je spremio pare za nov tv - neka uzme ovu novu Samsungovu seriju 7 u razmatranje..

Evo malko i fotki (ne radi mi display na ixusu + sa blic pa su slike loshe):

Au, home cinema :)

U da, na full HD plazmi desktop izgleda ... full hd :)
Iako nema tu rezoluciju, stvarno je savršena slika. Na HD ready desktop izgleda bezveze ali igre i filmovi su ok.
Mogu misliti kako je to na 63"
Koja je max potrošnja ovog, ekrana :) po stickeru i ima li neko hlađenje pozadi?
Za početak joj smanji osvetljenje i kontraste i dinamičke kontraste, bar dok prođe 200 radnih sati.

Garancija je najvažnija :d

U da, na full HD plazmi desktop izgleda ... full hd :)
Iako nema tu rezoluciju, stvarno je savršena slika. Na HD ready desktop izgleda bezveze ali igre i filmovi su ok.
Mogu misliti kako je to na 63"
Koja je max potrošnja ovog, ekrana :) po stickeru i ima li neko hlađenje pozadi?
Za početak joj smanji osvetljenje i kontraste i dinamičke kontraste, bar dok prođe 200 radnih sati.

Deskop na 63' izgleda kao parodija na zdrav razum. Kad sam video koliki je google - prosto da se nasmejesh. Monstruozno. Max potrosnja je 750w. Tv je iznenadjujce tanak, ima klasicne proreze za hladjenje pozadi, nisam primetio da se puno greje.

Tnx za ovaj info oko kontrasta. Ja sam joj namestio sliku, i kad je sve nasvirano, cak i u potpuno osvetljenoj sobi, bela je toliko bela a crna je toliko crna a ekran je toliko velik da boli mozak. Prvih dana sam se spalio. Sada sam za rad na desktopu poceo da koristim neki energy saving mod, koji ima low, med, high nivo pa on sam to poobara, tako da slika ostane isto podeshena, ali ne shljasti previshe i ne boli mozak kad se duze radi na desktopu. Inace dinamicki kontrast joj je ugashen - apsolutno nema potrebe za njim. Da joj nasviram i dinamicki - pa oslepeo bih.. Znam da sam u radnji gledao tv sa Maxom i kontam - da nije bledunjav? I kaze covek uzimaj, ko zna kako su ga oni u radnji podesili. I bio je u pravu. U radnji, slika nije bila nesto, ko da su je spojili na antenski kabl. Prosto neverovatno nemarno sobzirom na cenu tv-a. Da sam ishao sam - ladno bi se zeznuo i proshao pored tv-a. A ono.. Gde moze biti bledunjavo kad te 750w spici u mozak :)..

Poslednja izmena:
Perfect :banana:

Vidim imas i TTV ...kako izgledaju SD kanali na Totalu ?

Deskop na 63' izgleda kao parodija na zdrav razum. Kad sam video koliki je google - prosto da se nasmejesh. Monstruozno.

Koliki ti je ono text size? Znam šta stane u 1920x1080, ali je previše sitno na 40" na defaultu.

Lepa preporuka, strava TV, samo jos jedno bitno pitanje - Koliko kosta to zadovoljstvo?

Imaš cene na sajtu TM :)

Zeznuse coveka za garanciju...pise 24 m na sajtu a na njegovoj garanciji 12 m .

Auuu :) Savrseno! Ne smem da zamislim kako izgleda full hd pr0n na tome :D:D:D:D:D

zna covek da izabere... ;) bas me zanima kakav je u odnosu na kura, moram da pogledam kad odem u London ovde nema :(

btw, stvarno su te zeznuli za garanciju... 24 bi trebalo da bude... :)

Samsung je 12 meseci svuda.
A kog Kura nema u BG?

prijatelj dobio 24... mozda su se zeznulu kod njega :d

nema KRP-600A... bar nije bilo pre par dana kada sam ja gledao...

Idi da ti srede garanciju, takodje 24 meseci za 50A410.

Ma sta ce vam te garancije, kad samsung provereno vozi 2 god.. da bezveze skupljaju prasinu u fioci :p

Nek je sa srećom šta da kažem!

Čovek bi opušteno uzeo onu od 75 inča, koja je 2x skuplja, da mu nisam rekao da mu je ovo dovoljno. Brutalno, druge reči nema.

Samo mu još fale PS3 i Xbox360, kao i jedan Logitech 5500, za ultimativni gaming doživljaj! Ako uopšte ima vremena da se igra!

Idi da ti srede garanciju, takodje 24 meseci za 50A410.

Nazalost ja se pobunio u vezi tog slucaja pa me obezbedjenje izbacilo van radnje pa neznam sta da radim?Pise na web adresi da daju garanciju za sve prozvode 24 meseca ,a daju samo 12.U ponedeljak ce zvati neku agenciju za zastitu potrosaca ko ja radi pri vladi republike Srbije.Imate li vi ovde neki predlog za resenje ove sramote preduzete od strane firme Tehnomarket.Inace oni su svoje liderstvo zauzeli na celoj teritoriji nase republike Srbije zahvaljujuci bas davanju garancije od 24 meseca.:wall::wall::wall:

Poslednja izmena:
@Vox Kako te izbacili iz radnje?!? Jesi se drao i svadjao ili sta bilo?

@byMax Uz takav tv, FullHD plazmu od 63" Z-5500 je krsh koji ne ide uz to :)
Jedino sto se priznaje je AVR min Yamaha RX-V1900 i neki fin komplet npr Monitor Audio RS serija, mada bi i BR zavrsio posao.

Poslednja izmena:
Bang-Olufsen? Znas li ti koliko to kosta? :) Uporedjenju sa tim "moja" Yamaha i Monitor Audio dodju kao dzeparac, hehe.

Poslednja izmena:
pa uzeo je tv od 3,5 soma, rece Maxa da je ladno hteo da uzme od 7... a jos je i muzicar ako se dobro setjam... :)

Pa ako je muzicar onda mi zvuci prosto neverovatno da nema u kuci komponentski sistem.

Poslednja izmena od urednika:
nema uvrede, naravno... :)

dal vredi ili ne je diskutabilno... meni recimo vrede... prijatelj ima ovu kombinaciju i zvuk je haos a da ne pricam o funkcijama beosystema.... da li se moze dobiti za mnogo manje pare slican rezultat? moze... al ko voli nek izvoli... ono sto se ne moze sporiti je ekstravagantan dizajn koji je nekima odvratan a nekima vrh... ja spadam u ove druge :)

Da, pre bi mogli da se definisu kao proizvodjaci namestaja... :)

P.S. Ne da moze za manje novca isto, nego za isti mnogo bolje... :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno