Šta je novo?

Nova ploca i procesor

Nenad22

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2002
Poena
715
Moja oprema  
Laptop
Macbook Pro 13" M1
Mobilni telefon
iPhone 13 mini
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Imam athlon 1800+ na nekoj fastfame ploci i u poslednje vreme mi cesto blokira,testirao sam ga u prime95 i ne moze ni 2 min da izdrzi u torture testu.Jako se poceo i grejati...uglavnom hteo bih da menjam plocu,procesor i verovatno memoriju.Uzeo bih neki athlon 64,za plocu ne znam koju i memoriju posto je ova koju sad imam 2xddr 256(266mhz).Ostaje mi sve ostalo:radeon 9600xt,sb live 5.1...Sta bi mi preporucili ako je moguce za nekih ~250e s tim da cpu bude neki athlon64?

Poslednja izmena:
Uhm, za te pare pa A64 :trust: Pa samo ploca i procesor toliko kostaju, a ti bi morao da menjas i memoriju :) Moja preporuka ti je da uzmes neku nForce 3 plocu sa 939 podnozjem (recimo MSI K8N NEO2) i recimo Venice 3000+ i to ti je otprilike 250e. E sad nebi bilo lose da uzmes i novu memoriju, recimo neki Kingmax Super RAM DDRE400 bar 512 pa da posle dokupis jos jedan modul ;) Mada ti imas staru plocu, proc i memoriju pa ako ustanovis sta nije u redu od toga (meni se cini da ti se procesor pregreva zbog prljavstine na kuleru ili neceg slicnog;)), lepo prodas ono sto je ispravno i mogao bi da izvuces da kupis bar 512 RAM-a :wave:

Poslednja izmena:
3000+ 939 i MSI Neo2 FX sa AGP = trenutno 254e

eatmyshorts je napisao(la):
Uhm, za te pare pa A64 :trust: Pa samo ploca i procesor toliko kostaju, a ti bi morao da menjas i memoriju :) Moja preporuka ti je da uzmes neku nForce 3 plocu sa 939 podnozjem (recimo MSI K8N NEO2) i recimo Venice 3000+ i to ti je otprilike 250e. E sad nebi bilo lose da uzmes i novu memoriju, recimo neki Kingmax Super RAM DDRE400 bar 512 pa da posle dokupis jos jedan modul ;) Mada ti imas staru plocu, proc i memoriju pa ako ustanovis sta nije u redu od toga (meni se cini da ti se procesor pregreva zbog prljavstine na kuleru ili neceg slicnog;)), lepo prodas ono sto je ispravno i mogao bi da izvuces da kupis bar 512 RAM-a :wave:

Hvala na preporuci,to mi se svidja :),a dobicu nesto za ovo staro,ploca i memorija su ok a i procesor normalno radi dok se jace ne preoptereti pa cu se uklopiti...Ne znam sta mu je,cistio sam i kuler i hladnjak ali nista,mozda je ostario ima vec 3 godine

Wele je napisao(la):
3000+ 939 i MSI Neo2 FX sa AGP = trenutno 254e

Ne mogu nigde da nadjem MSI K8N Neo2 FX,uglovnom svi imaju platinum koja je skuplja za oko 35e(~125e),a nije mi potrebno bas nista sto platinum ima a fx ne ,radije bih uzeo jos 256mb ddr-a.Da li ima jos neka dobra ploca do 100e(socket 939 nf3) ili vredi da uzmem platinum ili neku drugu za tu cenu?

Mislim da se Epox-u krece ta cijena oko 80-90 eura ,baci pogled i na ASUS A8V S-939 VIA K8T800Pro A64/64FX- ciejna je tu negdje oko 95 eura.
Poz...

Ajde ljudi da ne nacinjem novu temu imam Athlon XP 1600+ i nadogradio bih ga sa nekom 64-kom.
Interesuje me da li da idem na sempron 64 ili pravi athlon 64 tj. da li je razlika u ceni ovih modela opravdana? Voleo bih da mi kazete razliku izmedju NF4 i NF3 ploca. Inace imam 512 DDR na 333 mhz i 512 DDR na 500 mhz trenutno na ovoj ploci, interesuje me da li cu morati da menjam ove rame ili ne. Isao bih definitivno na 939 plocu.

Osnovna razlika :
nForce3 = AGP slot
nForce4 = PCI Express slot
Postoje nF3 i nF4ploce za s754 i s939 procesore.

Ako ta tvoja 333 memorija ne moze da radi na 400 MHz moraces samo
nju da menjas, DDR 500 ce lepo raditi.
Moja preporuka je da probas da nadjes isti DDR500 modul a onaj stari 333
prodas.
Za razliku Sempron / A64.............. neko drugi

Pozdrav

Poslednja izmena:
Hvala Tarmi Ricmi, znaci 333-ojka je istorija...

Tarmi Ricmi je napisao(la):
Osnovna razlika :
nForce3 = AGP slot
nForce4 = PCI Express slot

Bas sam se odlucio za k8n neo2 fx(nf3) ali sad se dvoumim da li da uzmem NF4,jer imam ati 9600xt pa ne znam da li vredi da je menjam i malo doplatim za nvidia 6600(non gt) i uzmem recimo DFI DAGF plocu sa venice 3000+ :trust:

Po meni 6600~9600xt. Ipak 6600gt je mnogo bolja kombinacija sa DFI+venice, to je svima poznato.
Sve zavisi od koliko si spreman da platis.

6600 jeste ~ 9600XT ali to ~ nije bas malo
8 pipeline-a ipak znaci.
Definitivno kombinacija sa PCI Express slot-om i Venice-om !
Kada se prelazi na PCI express naj-slabija grafika koju treba
stavljati je nVidia GeForce 6600.
Uz dovoljno RAM-a grafika za sve sadasnje naslove,
naravno uz par ogranicenja (nema AA i AF).
A nekada radi ustede ne mora ni sve na Max detail :d .
Naravno pricamo o masinama za igranje.

Poz

Poslednja izmena:
Georgek je napisao(la):
Po meni 6600~9600xt. Ipak 6600gt je mnogo bolja kombinacija sa DFI+venice, to je svima poznato.
Sve zavisi od koliko si spreman da platis.

Malo po malo se pomera granica,jer ne radim cesto upgrade pa hocu da sam miran malo duze.Sad sam gledao neke review-e (MSI NX6600-TD128ER)pa mi se cini da je dosta brza ati-ja,a jeftinija je od gt za oko 50e i ne zaostaje puno.

Tarmi Ricmi je napisao(la):
6600 jeste ~ 9600XT ali to ~ nije bas malo
8 pipeline-a ipak znaci.
Definitivno kombinacija sa PCI Express slot-om i Venice-om !
Kada se prelazi na PCI express naj-slabija grafika koju treba
stavljati je nVidia GeForce 6600.
Uz dovoljno RAM-a grafika za sve sadasnje naslove,
naravno uz par ogranicenja (nema AA i AF).
A nekada radi ustede ne mora ni sve na Max detail :d .
Naravno pricamo o masinama za igranje.

Poz

Uz solidan overclock moze malo i AA AF,Evo link jednog testa,valjda je realan.http://www.hexus.net/content/reviews/review.php?dXJsX3Jldmlld19JRD05NDkmdXJsX3BhZ2U9MTE=

Neso sine, 6600gt je odavno apsolviran na ovom forumu pa postovanje linkova starih zilion dana bas i nije preko potrebno. Znaju ljudi ovde sta ta kartica moze a sta ne moze.

Marti Misterija je napisao(la):
Neso sine, 6600gt je odavno apsolviran na ovom forumu pa postovanje linkova starih zilion dana bas i nije preko potrebno. Znaju ljudi ovde sta ta kartica moze a sta ne moze.

Ok Marti,nego postavio sam link jer mi Tarmi rekao da ne moze AA AF u novijim igrama,mada po testu sasvim solidno radi u 1024x768(mislim na ne-gt)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno