Šta je novo?

Nova ploca, a vec problemi

copycat

Slavan
Učlanjen(a)
01.02.2005
Poena
319
Prekjuce sam uzeo malog zmaja od INTEL-a miniITX DQ45EK i kada sam juce sklopio makinu razocarao sam se do j**a.

Prvo ICH se na ovoj ploci zagrevana ~75 stepeni i to u leru, a pritom nema nikakav kuler na sebi, a nisam siguran da smem da zalepim neki pasivac jer ne znam kakav je ASBIS po pitanju garancije, da ne bude posle fizicko ostecenje...

Drugo, memoriju nemogu ni u ludilu da nateram da radi sinhrono sa procesorom (E5200) na 800 MHz i ako je memorija deklarisana na 800, istina radi u dual-chanel-u ali na 667..

Trece, kada sam preko svega toga presao cekalo me je veliko iznenadjenje kada sam instalirao vistu i drajvere, naravno, nove skinute sa neta, docekalo me je najneprijatnije iznadjenje grafika mi flickuje monitor, tj, neradi stabilno vec se "trza" i to najcesce donja trecina ekrana...

Da li da se jos petljam ili da uzmem plocu pod misku pa pravac ASBIS...

Petak je. Nisam siguran da ti radi sutra Asbis. Uzmi lepo plocu i idi reklamiraj. uzmi neku drugu. mnogo je to nesto felera, da bi moglo da se sredi.

Koja ti je grafika? Ne vole se ati i intel!
Mnogi imaju problema sa tim...

Poslednja izmena:
Drugo, memoriju nemogu ni u ludilu da nateram da radi sinhrono sa procesorom (E5200) na 800 MHz i ako je memorija deklarisana na 800, istina radi u dual-chanel-u ali na 667..

Na stranu vec nabrojane anomalije, ali "sinhrono" ne postoji od C2D procesora pa nadalje.

Upucao sam novi bios i resio flikovanje graficke, tj slika je sada stabilna nema vise poskakivanja i ostalog.

Problem sa memorijom je i dalje stoji, posto sam uzeo dva modula po 2GB od koji je jedan cl5, a drugi cl6 i ako su na prvi pogled isti. Zamenicu kasnije nekim drugim modulima cisto da proverim da li ce raditi na 800MHz.

Temperatura ICH je i dalje tu negde oko 70 stepeni, ali kada se pipne sam cip ipak to nije ta temperatura. Senzor reaguje na pipanje tako sto odmah ocita manju temperaturu, sto je i logicno, jer se dodirom definitivno odvede deo toplote.

Stavio sam i jednu 12-icu na bocnu stranu da sve to ohladi (ploca je vozi na oko 800 ortaja), ali problem je tome sto se izmedju ICH i fana nalazi suma kablova tako da malo tog vazdusnog strujanja dopre do ICH.

Trenutno proveravam najmanji moguci napon na koji mogu da spusti procesor a da radi stabilno, naravno na def. clocku.

Poslednja izmena:
Upucao sam novi bios i resio flikovanje graficke, tj slika je sada stabilna nema vise poskakivanja i ostalog.

Problem sa memorijom je i dalje stoji, posto sam uzeo dva modula po 2GB od koji je jedan cl5, a drugi cl6 i ako su na prvi pogled isti. Zamenicu kasnije nekim drugim modulima cisto da proverim da li ce raditi na 800MHz.

Temperatura ICH je i dalje tu negde oko 70 stepeni, ali kada se pipne sam cip ipak to nije ta temperatura. Senzor reaguje na pipanje tako sto odmah ocita manju temperaturu, sto je i logicno, jer se dodirom definitivno odvede deo toplote.

Stavio sam i jednu 12-icu na bocnu stranu da sve to ohladi (ploca je vozi na oko 800 ortaja), ali problem je tome sto se izmedju ICH i fana nalazi suma kablova tako da malo tog vazdusnog strujanja dopre do ICH.

Trenutno proveravam najmanji moguci napon na koji mogu da spusti procesor a da radi stabilno, naravno na def. clocku.

Pa jednostavno sredi kablove,kod mene se nevidi ni jedan... Pomocice ti dosta...

DecllipteR je napisao(la):
Pa jednostavno sredi kablove,kod mene se nevidi ni jedan... Pomocice ti dosta...
U miniITX kucistu cable-mangment je skoro ako ne i skroz memoguc. Kuciste je siroko 17cm, visoko 12cm i duboko oko 30cm, a unutra se nalazi poca, napajanje i HDD I optika normalne velicine.

Poslednja izmena:
U miniITX kucistu cable-mangment je skoro ako ne i skroz memoguc. Kuciste je siroko 17cm, visoko 12cm i duboko oko 30cm, a unutra se nalazi poca, napajanje i HDD I optika normalne velicine.

Pa sta da ti kazem,promeni kuciste xD

Salu na stranu,izbusi stranicu od gore i tu montiraj kuler...

Nazad
Vrh Dno