Šta je novo?

Nova maticna i procesor

Carnage

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
17.08.2009
Poena
169
Pozdrav...

Trenutno imam J&W 780G UVD AM2+ i X2 7750+, ali ova konfiguracija polako postaje preslaba za moje potrebe i zelim da se ponovim malo... Spreman sam da izdvojim 300e Imam par pitanja:

Da li da idem na Intel ili AMD masinu?

Za intel sam mislio sledece: Neka Asus ili Gigabyte ploca i C2Q 8400.
Za AMD: Neka DFi 790GX ploca i Phenom II.

Potpuno sam otvoren za predloge... Takodje me zanima; isplati li se prelaziti na DDR3

Poslednja izmena:
imas mnogo ovakvih tema na forumu...
ja glasam za amd 790gx(am3) i neki phenom2 cpu...naravno ti biras cpu koji zelis da uzmes tj to zavisi od para koje mislis da das za cpu

Pa. mislio sam da uzmem Phenom 2-955. AMD je u svakom slucaju isplativija varijanta... Samo sto ne znam koliko dugo moze da mi drzi masinu!

Ploca bi trebalo da podrzava sve AMD AM3 procesore, pa samo to zameni - umesto 7750 uzmi neki Phenom II X4, 955BE je najbolji kandidat, a ostatak ostavi sa strane za upgrade graficke karte.

Prelazak sa toga sto imas na DDR3 ili na Intel platformu je apsolutno neisplativ.

Da, ali ne znam koji je OC potencijal moje ploce. Gledam po netu i vidim da sa DFi plocama svi ostvaruju odlicne rezultate...

Vid'la zaba da se konji kuju...

Takodje, hoce li mi za quad procesor trebati bolji kuler!

Da, ali ne znam koji je OC potencijal moje ploce. Gledam po netu i vidim da sa DFi plocama svi ostvaruju odlicne rezultate...

Pa koliko je deklarisana naponska na tvojoj plochi? Ako bi uzeo X4 945 95W verzija, mogao bi da ga kloknesh na 3.6 ili chak 3.7GHz u granicama 125W TDP-a. Nishta te ne koshta da probash, pa ako nisi zadovoljan, uzmesh drugu plochu. Ako je naponska tvoje ploche od 95W, nishta od OC-a.

Koliko videh na brzinu, sve te J&W 780 ploce podrzavaju 125W, a neke i 140W procesore. Prvo to utvrdi, a posle ces vec naci neki procesor koji odgovara. Ako je 140W, mozes da koristis i 955BE, ako je 125W, 945 deklarisan na 95W ce savrseno odgovarati.

Sto se tice OC potencijala, vecina tih procesora sa tvojim kulerom bi mogla da radi na minimum 3.5-3.6GHz, mozda i malo vise, a sa nekom plocom novije generacije (svakako sa boljom naponskom), izvukao bi verovatno 100-300MHz vise. Kao sto vidis, tesko da bi bilo znacajne (a pre svega isplative) razlike.

Naravno, ako ti je jedini cilj da vidis 4GHz, onda si definitivno izabrao pogresnu platformu :p

Uzgred, Quad na cca. 3.5GHz (a cak i manje) je apsolutno dovoljan za sve "kucne" poslove. 955BE cak i na default 3.2GHz, uz 8GB memorije koju vec imas, i miran si neko vreme.

Čitajući po netu, ipak sam se odlučio da zamenim i matičnu... Komponente su poručene, i nadam se da će stići u ponedeljak..

Uzeo sam:DFi LanParty 790FXB-M2RSH i Phenom II 955.

Ali, imam još par pitanja...

Hoće li moj sadašnji kuler (OCz Vendetta 2) uspeti da ohladi blago overklokovani Phenom II, ili ću morati da uzimam nešto bolje?

Ako ću morati, pitanje je šta?

Vidim da si zamenio maticnu i da kasnim sa postom ali cisto da i drugi znaju:
J&W 780G UVD AM2+ ne moze da prima procesore iznad 95w TDP, tako da na nju moze da se nabaci max Phenom II x3 720, odnosno 740kad izadje ili neki energy efficient x4 takodje kad izadju.
Athloni II naravno mogu svi:)

J&W 780G UVD AM2+ ne moze da prima procesore iznad 95w TDP, tako da na nju moze da se nabaci max Phenom II x3 720, odnosno 740kad izadje ili neki energy efficient x4 takodje kad izadju.

Da si čitao od početka znao bi da mu je to stara ploča ... ;)

Da, to sam i ja video na zvaničnom sajtu. Zato i menjam ploču. Da na ovaj J&W može da se stavi 955, ne bih ga menjao... Retko dobra, a jeftina ploča...

Sad sam malo pogledao na netu

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?p=3951905
http://www.tomshardware.co.uk/forum/page-260107_12_0.html
http://forums.extremeoverclocking.com/showthread.php?t=311961
http://forums.pcper.com/showthread.php?p=4371354
http://www.*****.com/forum/showthread.php?t=1614

Da li si mislio na ovakve probleme???

Poslednja izmena:
Intel .
u suprotnom ces zazaliti

Zašto misliš da ću zažaliti... I u čemu je problem sa poslednjim linkom??? Stavlja mi zvezdice umesto naziva sajta...

Nazad
Vrh Dno