Šta je novo?

Nova masina - resetovanje pri ucitavanju XP-a

mLaki

Čuven
Učlanjen(a)
25.02.2004
Poena
680
Sestric je kupio sledecu masinu, C2D E4700, ASUS P5K Pro, 2x2GB DDR2 800 Transcend JetRAM, WD6400AAKS, ASUS 8800GT 512MB, Cooler Master 460W napajanje, Pioneer 215D... Uglavnom problem je sledeci, desava se ponekad da pri ucitavanju XP-a kada prikaze Welcome ekran i treba da odsvira onu muziku dodje do reseta sistema, tokom sledeceg ucitavanja se opet na istom mestu komp resetuje da bi se tek u sledecem resetu XP uspesno podigao (iz treceg pokusaja se XP bootuje kako treba). Da stvar bude jos cudnija ovo se nekada i ne desi, moze komp da se resetuje (bilo preko Wina bilo preko dugmeta ili da se ukljuci) i da se OS odma podigne. Sam racunar nije ni jedanput trokirao tokom intezivnog koriscenja igara Assassin's Creed ili Gears of War sa sve na max - nije bilo ni jednog reseta do sada.

Da li je ovo mozda do napajanja? Posto u radnji nisu jos dobili OCZ-a od 500W pa su mu dali gore navedenog Cooler Mastera kako bi mogao da koristi racunar dok OCZ ne dodje napajanje od distributera. Sutra cu mu staviti OCZ-a pa cu videti, a u medju vremenu mene zanima da li se neko susreo sa ovakvim problemom.

Poslednja izmena:
post ispod imam slican thread i isto je u pitanju napajanje cooler master. Kod mene se zaledi pri loadiranju windowsa, javi mi da li je nastavljeno kada promjenis napajanje.

Pa mozda je napajanje ali mozda i nije. Cudno je to sto recimo kad opteretis napajanje (full load u Assasinu procesor i hard i grafika i RAM) i radi stabilno a kad butuje nekad hoce nekad nece. Pogledaj malo i po BIOSU da vidis dal ima neke nelogicnosti (ako nista drugo, resetuj fabricka podesavanja BIOSA - mozda su ga u firmi u kojoj su sklapali nesto isprckali). Mozda i neki RAM modul ne valja, mozda... Ima dosta mogucnosti. Ako je u garanciji uvek ostaje najbolje resenje reklamacija, sto ti da se mucis kad moze i neko drugi :)

Poslednja izmena:
Stavio sam danas OCZ-a 500W, i kad sam prvi put upalio komp sa novim napajanjem sve se diglo kako treba, posle test reseta masina se resetovala prilikom welcome ekrana, ali...

...u biosu sam iskljucio Execute Disable Bit i potom resetovo racunar 7-8 puta i nijednom nije bilo problema pri ucitavanju windowsa. U svakom slucaju nastavicu da posmatram masinu kako radi.

Nazad
Vrh Dno