Šta je novo?

Nova masina i odmah problemi !

mica69

Slavan
Učlanjen(a)
30.10.2006
Poena
304
Moja oprema  
Mobilni telefon
0698539049
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Masina je sledeca :napajanje 420W LC6420 V2.0 , AMD Athlon 64 X2 dual core 3600+ AM2 , GA-M55S-S3 Socket AM2 nForce 550, 2x512 DDR2 800MHz Kingston , HDD160GB 8MB S-ATA 2 7200 RPM WD, VGA PCI-E EN8600GT Asus 256MB 2DHT , ostalo je nebitno za ovu pricu.
Znaci Windows XP SP2 i masina radi ok dok ne pokrenem Call of Duty 2 , Far cry ili bilo koju sitnu malu 3D igricu , onda se gasi vec posle 2-3.minuta ili se restartuje , a najcesce pisti kao da se pregreva i onda se ugasi. Znaci instalirani su svi driveri sa cd-a koji su dosli uz masinu , cak sam za graficku skinuo i nove i opet isto. Sumnjam na ono cool 'n' quiet ili tako nesto .
Pomozite , nije mi bas jasno sta se desava .

prati temperature procesora,mozda nije lepo nalego,a na ovu vrucinshtinu samo to josh fali i onda se iz "bezbednosnih" razloga gasi...

Imam isti procesor i plocu i kod mene je max temperatura koju procesor dostiže sa BOX kulerom u toku nekoliko sati igranja 38C na prvom jezgru (drugo je 10 tak C hladnije) Neka ti ovo bude za poredjenje. Instaliraj neki program koji moze da loguje temp i kada pokrenes igru. Ja koristim Everest Ultimate Edition ali ima i drugih. Posle restarta u igri pogledaj log fajl i videces koja je temperatura bila u trenutku restarta.
Ja sam imao problem sa restartovanjem zbog dva memorijska modula koji se nisu slagali, ali gasenje i pistanje najverovatnije znaci pregrevanje.

Instaliraj speed fan ili everest i prati temperature!!!
Definitivno se nesto pregreva!!!

Proveri kako kuler naleze na procesor, moguce je da nije lepo montiran.

Znaci Windows XP SP2 i masina radi ok dok ne pokrenem Call of Duty 2 , Far cry ili bilo koju sitnu malu 3D igricu , onda se gasi vec posle 2-3.minuta ili se restartuje , a najcesce pisti kao da se pregreva i onda se ugasi. Znaci instalirani su svi driveri sa cd-a koji su dosli uz masinu , cak sam za graficku skinuo i nove i opet isto. Sumnjam na ono cool 'n' quiet ili tako nesto .
Pomozite , nije mi bas jasno sta se desava .

Cekaj malo! Kako znas kako zvuci upozorenje za pregrevanje?

Ja prvi put cujem da postoji zvucni signal za pregrevanje!

Idi ti lepo u BIOS pa ucitaj "optimised default" vrednosti, pa rpobaj. Ovako kako si ti napisao ponajpre ce biti da imas problema sa memarom.

U svakom slucaju tesko da ti se pregreva procesor i jos teze da ti nisu adekvatno montirali kuler (zaista treba biti shampion pa nemontirati SocketAM2 kuler kako treba)

U svakom slucaju obrati se prodavcu da ti resi problem.

Kuler montiran kako treba , pasta CM , nakon silnog zezanja , masina vise ne pisti , ali se i dalje restartuje bez razloga kad pokrenem CoD ili nesto slicno . Sad vec sumnjam na jedan modul memorije , jer kada sam ubacio iz druge moje masine jedan modul od 1GB DDR2 667 Kingston umesto ova dva koja su u ovoj masini , radilo je sve kako treba .

kakva sumnja - to je to

Proveri memtestom ili goldmemory-jem. Prvo jedan pa drugi! A moguce je da se ne slazu sa plocom!

Pa jesam se ja žalio ovde da ne mogu da igram igrice, posle par minuta krene da mi pišti MS CoreCenter. ja sam mislio da je signal za pregrevanje (on ima pištanje u tom slučaju, čak ako potraje ili je preveliko ide u shutdown). kad sam malo ispitao stvar pokazalo se da pada jedan od napona. Očistio konektor i to je bilo to - oksidacija. dakle, sasvim je moguće da je neki od konektora napajanja labav i ima preveliki otpor, kad CPU ili grafička povuku struju dođe do pada napona i...

A što se memorije tiče, moguće da je modul ispravan ali da neće da rade u paru. Dešava se i to.

Najpametije ako imas garanciju, pravac servis.

Podesavanjz a plocuza tu memoriju!!!!!!

Isti poblem kao kod menesto je bio!!!!!!!!!!!!!! gigbayte 550 ne trpi se bas sa svakom memorije na deafaultu!!!!!!!Restar,ctrl+f1 advance, porbaj da satvis 4-4-4-16 cas2 meni je prroradilo tako inace moja memorija je bilia 1gb kingston 533!!!!!!!!!!!

Vrh Dno