Danas je sastavljena nova konfiguracija:
KINGSTON DIMM DDR5 16GB 6000MTs KF560C36BBE2-16 FURY Beast Black EXPO x2
MSI MAG X870E Tomahawk WiFi
AMD Ryzen 7 9700X 8 cores 3.8-5.5GHz BOX
Be Quiet! STRAIGHT POWER 11 850W...
Problem je sto ne baca sliku na monitor.
Prvi put kad sam upalio komp menjali su se mnogi kodovi, palile su se lampice, na jednom kodu se bas dugo zadrzalo oko 8 minuta mozda malo i duze, mislim da je to bio kod f43. Posto su mi nenajavljeni banuli gosti ugasio sam komp...
Nakon nekog vremena sam ponovo upalio komp, opet se izredaju kodovi i lampice, ali ovog puta to traje krace nego prvog puta, ne duze od minut.
Nakon toga pojavi se kod 00 i zuta lampica. Nakon 12 minuta sam ugasio komp, dugme za napajanje sam prebasio na 0, iskljucio kabl iz struje, drzao dugme Clear CMOS oko 15 skundi, izvadio drugi stap rama koji je bio u cetvrtom slotu, prvi je u drugom.
Ponovo upalio i opet isto.
Ventilatori na kucistu i procesoru se okrecu.
Sta mi je raditi?
Pretpostavljam da je resenje flash biosa, preko onog "crveno" usb porta...
KINGSTON DIMM DDR5 16GB 6000MTs KF560C36BBE2-16 FURY Beast Black EXPO x2
MSI MAG X870E Tomahawk WiFi
AMD Ryzen 7 9700X 8 cores 3.8-5.5GHz BOX
Be Quiet! STRAIGHT POWER 11 850W...
Problem je sto ne baca sliku na monitor.
Prvi put kad sam upalio komp menjali su se mnogi kodovi, palile su se lampice, na jednom kodu se bas dugo zadrzalo oko 8 minuta mozda malo i duze, mislim da je to bio kod f43. Posto su mi nenajavljeni banuli gosti ugasio sam komp...
Nakon nekog vremena sam ponovo upalio komp, opet se izredaju kodovi i lampice, ali ovog puta to traje krace nego prvog puta, ne duze od minut.
Nakon toga pojavi se kod 00 i zuta lampica. Nakon 12 minuta sam ugasio komp, dugme za napajanje sam prebasio na 0, iskljucio kabl iz struje, drzao dugme Clear CMOS oko 15 skundi, izvadio drugi stap rama koji je bio u cetvrtom slotu, prvi je u drugom.
Ponovo upalio i opet isto.
Ventilatori na kucistu i procesoru se okrecu.
Sta mi je raditi?
Pretpostavljam da je resenje flash biosa, preko onog "crveno" usb porta...