Šta je novo?

Nova Konfiguracija

vkozomar

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2005
Poena
410
Ovo mi je kolega preporucio pa me zanima da li da menjam nesto ???

AMD Athlon64 3200+ Venice BOX Socket939

Gigabyte K8NMF-9 Socket939

2x512MB PC3200 (400MHz) KINGMAX SuperRAM

Gainward Ultra/1960 PCI-E GF-6600GT 128MB,TV-out,DVI

Ako planiras da OC masinu mogao bi i neku malo bolju memoriju da uzmes. Npr. Kingmax Color Module 466MHz. Nije mnogo skuplji od 400MHz. A plocu svakako zameni za Asus ili cak DFI ako materijalna mogucnost dozvoljava.

Bih Ja Samo ???

Znam za DFI a cak i Asus A8N-E ali jadac je sto imam postojecu AGP 6600 GT GAINWARD i hocu da zamenim a tip sto mi menja nabavlja uglavnom GiGabyte, kada bi neko kupio ovu moju grafiku za pristojne pare uzeo bih ja DFI LANPARTY, mozda ako znate nekog koga zanima ova kartica, cena povoljna oko 130 E ?!?!? :-devil-:

BozicBata je napisao(la):
Ako planiras da OC masinu mogao bi i neku malo bolju memoriju da uzmes. Npr. Kingmax Color Module 466MHz. Nije mnogo skuplji od 400MHz. A plocu svakako zameni za Asus ili cak DFI ako materijalna mogucnost dozvoljava.

gde ima taj Kingmax i po kojoj ceni ... ako nije problem

Pozdrav

Uzeo ???

Uzeo na kraju
Venice 939 3200+ AMD+Box
Gigabyte K8Nf-9 Socket 939
GainWard 6600 GT PCI
2 x 512 DDRAM 400 MHZ Double Side cena oko ( 45 E )

p.s. uzeo bih drugu plocu ali postoje uslovi zamene ( za moje staro ) pa sta je tu je ali mislim da je OK, BIOS je dobar, a ima i MIT2

Videcemo jos :wave:

Moja VELIKA zamerka Asusu i Dfi-u je sto i jedna i druga ploca imaju ventilatore na chip setu :zgran: , a gigabyte ne :eyebrows: , tako da vremenom u malo ekstremnijim uslovima koriscenja ventilatori pocnu da tandrcu :,,: , pa i da prestanu da rade :smash: ,a ko je pokusavao da ih cisti ili menja zna o cemu pricam .. :wall:

Poslednja izmena:
radec je napisao(la):
Moja VELIKA zamerka Asusu i Dfi-u je sto i jedna i druga ploca imaju ventilatore na chip setu :zgran: , a gigabyte ne :eyebrows: , tako da vremenom u malo ekstremnijim uslovima koriscenja ventilatori pocnu da tandrcu :,,: , pa i da prestanu da rade :smash: ,a ko je pokusavao da ih cisti ili menja zna o cemu pricam .. :wall:
Problem se resava tako sto odmah posle kupovine ploce ventilator na chipsetu zamenis pasivnim hladnjakom.

BozicBata je napisao(la):
Problem se resava tako sto odmah posle kupovine ploce ventilator na chipsetu zamenis pasivnim hladnjakom.

...koji se bez ventilatora toliko zagreje da je opasno po zivot staviti prst na njega ga duze od 0.2 msec...po meni je najgora moguca kombinacija south bridge bez aktivnog hladjenja, ja sam mog gigabytea dobio tako i morao sam montirati ventilator da se ploca ne zapali zajedno sa grafickom karticom.

A ova dvanajstica (ako sam dobro procenio) na bocnoj strani ti bas gura puno vazduha u kuciste. Tu si slobodno mogao staviti 80mm ventilator isti bi bio ucinak. Fali ti otvora na donjoj polovini ventilatora, tako da ta polovina i ne radi nista.

Ma ovo je slika stara par meseci. Namestio sam ga da duva sa 80% korisnog ucinka. Tu je malo lose namesten. Ali je sad bolje. Inace retko koja 80ica moze da zameni ovaj Chieftec. Samo da znas kako duva, mnogo jace i vise vazduha ubacuje od bilo koje 80ice.

Poslednja izmena:
Imam identicnog Chiefteca u istoimenom kucistu i znam kako lepo radi, jedino se on kod mene nalazi na mestu ova tvoja dva ventilatora (80m) gde je i predvidjen.

Hocu da ti skrenem paznju da su ventilatoru potrebni otvori i to dovoljan broj odredjene velicine (povrsina se zapravo uzima u obzir), inace nemaju dovoljnog ucinka. 12-ica ima odlicnu poziciju za izmenu vazduha u okolini procesora, jedino je potrebno izbusititi jos rupa na bocnom limu kako bi se dobio jos bolji efekat sa tim ventilatorom. Ali dobro ako si ga premestio.....

Pitanje: Kako si ga namestio da duva sa 80% ucinka? Mislio si na povrsinu rupa ili na smanjenje napona?

Poslednja izmena:
Na povrsinu ruper, sad sam ga zalepio po sredini :) . Inace steta sto ne moze softverski da se namesti brzina kao na CPU.

POz BiG

Nazad
Vrh Dno