Šta je novo?

Nova konfiguracija.

B1-66ER

Slavan
Učlanjen(a)
24.01.2005
Poena
304
Ortak je pre neki dan uzeo asusa 9550 da bi tek danas skontao da mu ploca ne podrzava tu kartu(zamenio ga je sa mx440 128bit)!stoga je on odlucio da promeni plocu sve sa procesorom!
I tu uskacem ja,jelte,vrsni poznavalac :type: :p
Uglavnom on ima:Intel Celeron 1.7Ghz i plocu Asus P4SE!
Hteo bi da uzme nesto oko 130-150eura.Procesor obavezno Intel i neku "obicnu" plocu!
Pa mozete li vi da mi preporucite neku kombinaciju!Da li neki jaci celeron ili slabiji pentijum.. On ce ga koristiti samo i iskljucivo samo za igranje i izivljavanje na igricama :smash:
p.s.Sta mislite onako "odoka" koliko vrede stari procesor i ploca?

Za staru plocu i cpu ja bi max dao 60€.
A za 150€ da kupi punokrvni P4 i plocu tesko, jedino da pokusa da nadje neki polovan Northwood ~2GHz i slicno. Ako planira novo onda Celeron D i recimo neka Asus ili Gigabyte ploca sa naravno 865pe chipsetom. Ja sam uzeo Celeron i Gigabyte 8ipe1000-L, kostalo me je 130€ i radi odlicno. Ako hoce jos da ustedi moze da uzme i neku i848 plocu kojoj jedino fali dual ch. ali je zato i jeftinija.

ja sam za 140e uzeo celeron d 2.53 i MSI 865pe Neo2-V plocu i zadovoljan sam,za date pare radi dobro i odlicno se overclockuje (vidi signature) tako da mu preporucujem ovu kombinaciju.
p.s slazem se sa velkod-om oko 848 chipseta moze da ustedi koju kintu ali gubi jedan dimm za memoriju i dual chanel mod ako mu to nije o glavu onda zna shta mu je chiniti.............
pozz!!

Poslednja izmena:
Obe varijante su dobre i nece pogresiti. Samo neka uzme cel sa 256kb kesa i bilo koju od gore navedenih ploca.

B1-66ER je napisao(la):
Procesor obavezno Intel i neku "obicnu" plocu!
Pa mozete li vi da mi preporucite neku kombinaciju!Da li neki jaci celeron ili slabiji pentijum.. On ce ga koristiti samo i iskljucivo samo za igranje i izivljavanje na igricama :smash:

*ebiga! Nema veze za kečeve u školi. Neka ste nam vi deco živi i zdravi. :d

E danas je on gledao nesto u nekom shopu i lik mu je preporucio cely D na 2.4 i ploca asus p4p800-x za 155eura.ne znam kakva je ovo ploca,ali cini mi se da moze proci jeftinije za ovo,ah?tj. mozda je bolja neka druga kombinacija

B1-66ER je napisao(la):
Ortak je pre neki dan uzeo asusa 9550 da bi tek danas skontao da mu ploca ne podrzava tu kartu(zamenio ga je sa mx440 128bit)!stoga je on odlucio da promeni plocu sve sa procesorom!
I tu uskacem ja,jelte,vrsni poznavalac :type: :p
Uglavnom on ima:Intel Celeron 1.7Ghz i plocu Asus P4SE!

a shto radeon nece na tu plochu? agp 4x na plochi a na karti 4x/8x. ja ne vidim problem zashto ne bi radila???

vladabgd je napisao(la):
a shto radeon nece na tu plochu? agp 4x na plochi a na karti 4x/8x. ja ne vidim problem zashto ne bi radila???

Pa ne znam,kad smo je prikacili nista se nije desilo.Monitor se nije ni upalio!
to nije ni do drajvera nego je jednostavno nije ni prepoznao!
Ako ti znas kako da proradi(?),javi!

Da li ste uopste proverili tu karticu u drugom racunaru?

pa ja sad ovako izdaleka teshko da mogu da pomognem. al recimo jeste probali na nekom drugom kompu da li radeon radi uopshte. el sve ostalo radi kad ste stavili kartu, odnosno da li disk chita nesto kao da dize win? ako nishta nije pishtalo kad ste stavili kartu trebalo bi da radi. mozda je do kabla ili do rgb konektora na grafichkoj. isprobajte je na drugom kompu

Vrh Dno