Šta je novo?

Nova konfiguracija

Alexandros

Slavan
Učlanjen(a)
15.10.2007
Poena
309
Pozdrav svima.

Planiram da pocetkom sledeceg meseca uzmem novu konfiguraciju. Dao bih 60,000 za kuciste + monitor ali bi on isao posebno. Planirao sam nesto ovako:

CPU AM3+ AMD FX-6300 12,599
MB AM3+ 970 MSI 970A-G46 6,799
Memorija DIMM DDR3 2x4GB 1600MHz Corsair Vengeance 4,599
AMD Radeon 7850 Sapphire 1GB/DDR5 16,999
HDD SATA3 7200 1TB WD Caviar Blue WD10EZEX 7,060
Kućište Thermaltake Versa II Black Edition 3,599
Napajanje 500W Chieftec GPS-500A8 500W 4,540
DVD+/-RW Samsung SH-224BB/BEBE / SATA/ black 1,799

Sve ukupno 57,994.

Ili da ovaj CPU i MB zamenim sa:

CPU LGA1155 Intel® Core™ i5-3350P 15,990
MB LGA1155 B75 ASRock B75M 6,020

i u tom slucaju bi cena bila 60,606.

Racunar menjam zato sto je ovaj moj vec zastareo i planiram da ga prebacim bratanici, kojoj ce on biti i vise nego dobar jer i dalje dobro radi i pokrece sve igrice do farcry 2, assassinss creed revelations i sl. U poslednje vreme nesto i nemam vremena za igrice ali bih igrao novi AC3. U principu nikad nisam imao bas dobru grafiku pa sam zato sad resio da idem na 7850. Dilemu imam oko procesora. Trenutno je i5 bolji ali ne moze da se klokuje (ovaj primerak) dok kako citam 6300 se klokuje kao lud. Tako da ako resim u nekon trenutku da ga kloknem moci cu verovatno na 4.2-4.3 da ga drzim stabilno, (napominjem da nisam kloker i ovo je sve u teoriji). Kakva je ova MSI ploca za clock. U svakom slucaju da ne duzim sta vi mislite o ovome, kako vam se cine ostale komponente. Svi predlozi su dobro dosli.

Bolja je kombinacija sa Intelom ;) Cak ni klokovan FX6300 ne moze da se poredi sa i5 ;)

Pa i ja sam mislio da je i5 bolji, mada sam mislio da za razliku u ceni +1,500-2,000 uzmem neke 2.1 zvucnike. Kako tebe sluzi taj fx 6300 imas li zamerki?

Nesiguran sam oko ploca, za ovu MSI vidim da je dosta preporucuju ovde na forumu, a za ovu Asrock sad vidim da ima integrisanu graficku koja meni ne treba tako da je mozda bolje neku drugu da uzmem u razmatranje. Kako vam ostale komponente deluju?

sve 1155 ploce imaju nazovi integrisanu grafu, ali ne na samoj ploci, na ploci se nalaze vga/dvi/hdmi izlazi a integrisana kartica je u procesoru...tako da nemas plocu za 1155 bez "integruse" ali moze da se desi da nadjes intelov 1155 cpu bez integruse ;)

Odlican je FX 6300, sve guta kao besan :) Ali ipak ne moze da se poredi sa i5 :) Lako ces posle uzeti zvucnike, veruj mi da je bolje uzeti i5 :)

Najbolje je prvo odrediti namenu tog računara pa onda na osnovu toga utvrditi koji procesor i isplati li se dodavati više para. Ako je komp prvenstveno namenjen za igrice, mislim da neće primetiti veliku razliku između i5 i ovog modela Amd-a.

Pa namena ce mu biti generalno za sve i nista u principu :) Mislim ne bavim se video obradom, za poslovne svrhe imam lap top tako da ce mi sluziti za net, filmove i povremeno igrice. E sad ranije sam igrao stalno igrice sad vec nemam vremena pa se desi da po 2 meseca ne igram nista sem pes-a, ali bih hteo da mogu da igram najnovije naslove u narednom periodu tako da sa tog aspekta mozemo da kazemo da ce se koristiti za igrice tj. to su najzahtevnije stvari za koje mi je potreban racunar. Posto vec menjam ceo komp i imam 60,000 za to hteo bih da maksimalno iskoristim ulozeno i da dobijem fin racunar za narednih par godina (sadasnji komp sam kupio pre 5 godina). U skladu sa tim kako vam deluje ova grafa? Koja je bolja ona ili MSI 7850 OC mada za MSI cujem da ima dosta felericnih zato sam stavio safir. Cesto pratim forum i citam sta ljudi pisu mada se nesto ne ukljucujem u rasprave jer nemam adekvatno znanje za tako nesto. Ali generalno sam pratio sta se desava, sta se ljudima preporucuje pa sam u skladu sa tim i sastavio ovo. Kao sto sam i rekao najvise sam nesiguran oko ploca jer taj deo foruma nekako uvek zaobilazim :) Kada sam proslog puta kupovao sam sam izabrao GA-56s-s3 pa sam posle stalno imao problema sa xp sp3 i zvukom i onda svaki put kad instaliram OS imam problema da mi zvuk proradi, tako da bih gledao da uzmem neku "stabilnu" plocu na kojoj ce sve glatko da radi, OC mi je u drugom planu ako ga bude uopste.

Kako vam se cini ovo napajanje da li ce moci da gura sve ovo? Ili dajte vase predloge za celu konfu ako ovo nije OK, ove cene su iz radnje na e...

MSI 7850 je skoro cela serija felericna,imas topic negde ovde na forumu,gomila ljudi je prijavljuju,vracaju,itd.Mozda ubodes neku dobru al ne rizikuj,idi sa asusom,saphirom,ili kime vec...

Ako izaberes Intel,za neko korisno overklokovanje potreban ti je Z77 chipset,al posto si reko da ti je OC u drugom planu,znaci da ga i najverovatnije neces raditi,pa ti je ovo sto si izabrao sasvim ok.RAM mozes i da uzmes Patriot Viper Black koji je isto 2x4GB i radi na 1866mhz ako ti to nesto znaci,iste su cene.

Nesto sam malo opet mozgao gledao po forumima i sklopih ovo

CPU LGA1155 Intel® Core™ i5-3350P 15,990
MB LGA1155 B75 Asus P8B75-M LX 5,399
Memorija DIMM DDR3 2x4GB 1600MHz Corsair Vengeance 4,599
AMD Radeon 7850 Sapphire 1GB/DDR5 16,999
HDD SATA3 7200 1TB Seagate Barracuda® ST31000524AS 6,299
Kuciste Thermaltake Commander GS-III 3,348
Napajanje 500W Chieftec GPS-500A8 500W 4,540
DVD+/-RW Samsung SH-224BB/BEBE / SATA/ black 1,799

Sve ukupno 58,973. Ovo bi bio neki kompromis izmedju prve dve varijante. E sad kakva je ova ploca u odnosu na prve dve?

Takodje koji je bolji hdd ovaj seagate ili wd caviar blue, i niko nije spomenuo napajanje. Hoce li moci ona da gura sve ovo bez overkloka?

Tu mozes samo klokovati graficku, ali ce neklokovanu konfiguraciju gurati bez problema.

Nazad
Vrh Dno