Šta je novo?

Nova konfiguracija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Serbian91

Slavan
Učlanjen(a)
04.01.2009
Poena
350
Kupujem novu konfiguraciju tokom ovog meseca ( kada izadju ploce sa B3 revizijom, ).

Zanima me vase misljenje o ovog konfiguraciji:

Kuciste - COOLER MASTER HAF X
Maticna Ploca - GIGABYTE GA-P67A-UD4
Procesor - INTEL i5-2500K
Hard disk - SEAGATE Barracuda ST31000528AS 1TB
Memorija - KINGSTON 4GB (2x2GB) 2333MHz DDR3 HyperX KHX2133C9AD3X2K2/4G
Graficka karta - MSI GTX580
Napajanje - SEASONIC SS-620GB 620W

Od trenutne konfiguracije bi zadrzao : ASUS HONAR DX (zvucna), MUSKHIN DELUXE 64 GB SSD i kuler za CPU.

Prvenstvena namena kompa je za gaming.

Na kraju, posle boljeg razmisljanja i brojnih komentara, zakljucio sam da se ipak ovaj upgrade ne bi isplatio.

Eventualno cu jedino zameniti GTX460 SLI sa GTX580 ( krajem godine SLI + novo napajanje ) i nov HARD DISK, to bi bilo to.

Zavisi sta i koliko cenis.

Isto kao i kod racunara, apsolutno je neisplativo izimati highend racunar ako ces da gledas filmove i sedis na facebook-u. :)

Ali, ako je izbor izmedju prelaska sa i7-920 na i5-2500K i ulaganja u vodeno hladjenje, svakako je vodeno hladjenje (onakvo kakvo sam napisao) bolji "value for money".

@Serbian91
Uzmi ti vise rama, 12G ili 24G, pa lepo optimizuj sistem da sve sto moze radi u memoriji, bez swapa ili kesiranja na hard, pa ces videti kako sve price o brzini HDa ili RAMa padaju u vodu ko nista.

Poslednja izmena:
Imam do sutra oko 14 da odlucim koji HD uzimam.

Da li bi SAMSUNG F4 bio dobar izbor? Da li je tih? Mozda i zadrzim ovaj od 640GB i dokupim F4... Ili koji je najbolji WD green do nekih 80-90 evra?

Poslednja izmena:
On sa GTX460SLI ima da se igra jos min. 2 god bez problema, tako da je bolje da taj novac potrosi mnogo pametnije.
Zivot nije igranje igrica. Bolje je da sa drustvom ili devojkom ode na npr. skijanje ili da novac stavi sa strane pa na leto da ode negde par nedelja da "izdivlja".
Ja sam uzeo pre par dana novu masinu posle 5 god. i ne planiram min. jos toliko da je menjam i to na neke smesne rate, inace ne verujem da bih uzeo bas ovakvu konfiguraciju.

Poslednja izmena:
A ko kaze da nemam devojku, da necu ici na letovanje sa drustvom?

Zaista ne razumem neke vas. Ovo je forum prvenstveno o kompjuterima, hardware-u, a uvek se nadje neki koji ce da filozofira i glumi pametnjakovica. To sto uzimam high end komponente znaci da nemam zivot i ostalo, predpostavljam?

Odakle tebi pravo da govoris drugima sta da rade sa svojim parama?

Jel kad sretnete na ulici nekog ko vozi bmw 7 novi ? jel mu kazete : mogo si da kupis bmw5 a ostatak da izvedes devojku na Havaje ?....
Ko ima za bmw7 ima i za drugo.
Ko ima da kupi ovakvu graficku sigurno mu nece nedostajti pare za devojku ili more...
Nije decko doso da pita : kako da potrosi pare..

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno