Šta je novo?

Nova konfiguracija za 3ds max i Maxwell render

nikolaf7

Slavan
Učlanjen(a)
18.11.2005
Poena
405
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600, Lc cc 120
Matična ploča
Gigabyte B550m ds3h
RAM
2x8gb ddr4
GPU
GB Aorus 1080ti
Storage
WD i Samsung SSD, Toshiba HDD
Kućište
Bitfenix Shinobi
Miš & tastatura
G502 hero
Mobilni telefon
Samsung A34
Potreban savet sta kupiti, kompletan komp sa monitorom za 3ds max. Budzet oko 700e.

Glavno pitanje je li dovoljan i5, i kako se amd nosi sa njim?

To pravim za devojku, ona ne zna sta joj treba, a tek ja ne....mislio sam sledece:

i5
Ploca neam pojma, neka obicna
8gb rama
GT650 1gb DDR5
HDD Seagate 1tb
Monitor neki od 23-24" (oko 15000)
Kuciste i napajanje isto neam pojma, neko od 500w

ima li neko iskusniji sa tim programima bolju ideju?

Ja radim u Autodesk Maya+Arnold (render). Za render ti je najbitniji procesor (sa sto vise jezgara), dok modeluje za prikaz i iscrtavanje moze i ova koju si naveo, mada za ozbiljan rad ide Quadro karta, ali bi ti ona dosta podigla cenu konfiguracije, od ove koju si naveo za budzet. Ne znam koliko ozbiljno radi 3D i sta radi, ali takve masine uzasno puno kostaju i to ulaganje ima smisla samo ako od toga zivi (Intel Xeoni, Quadro, Maya Multi-Monitor Set up-3 monitora).

Poslednja izmena:
Navedena suma je dosta NEOZBILJNA za jednu takvu mašinu. Kao što reče član Doktor, tu je najbitniji procesor koji mora imati što je moguće veći broj jezgara.

Ispod 8 jezgra ne bi smeo ni da zamisliš, pogotovo ako se radi o zaista ozbiljnom radu. To što si ti naveo, nikako nije dovoljno za neki iole profesionalniji rad. Ali za početnike je ok rešenje skroz.

Ako kasnije se skupe pare, idi na profersionalne Dell radne stanice sa Intel Xeon procesorima. E to se zove mašina !

Sad gledaj da uzmeš što je moguće moćniji procesor za te pare. Kasnije možeš uvek da menjaš, kad budeš imaš mnogo više para (3500+ evra)

Uzela je i7 4770, i odusevljena je koliko joj je sad brz render:D

Vrh Dno