Šta je novo?

nova konfiguracija - kernel_data_inpage_error

nenad90tod

Poštovan
Učlanjen(a)
18.12.2015
Poena
51
Pozdrav svima,

molio bih za strucnu pomoc:

Ukratko - nedavno sam narucio nove delove za PC. Samo nekoliko dana nakon sto sam sklopio konfig ( naravno, proveravao sam kompatibilnost delova pre nego sto sam ih narucivao ), PC je poceo da freezuje i da izbacuje kernel_data_inpage_error na svaka 2-3 dana aktivnog koriscenja. Attachovao sam 2 slike na kojima se vide parametri. Takodje, desava sa da "random" po par puta u toku dana drasticno uspori rad na par minuta, iako niti memorija niti procesor nisu u opterecenju (provereno na Task Manager-u).

Komponente sam testirao na brojnim alatima, medju kojima je i HD Sentinel za hard, kao i Memtest za memoriju. Cak sam radio i neke CPU testove, i nijedan test nije pokazao niti jedan error. Kapiram da su svi delovi ispravni, obzirom da su kao sto vec napisah novi. Svi drajveri su up-to-date ( i za BIOS ).

Konfiguracija:

procesor - APU: AMD A8-7670K Godavari sa R7 grafickom
ploca - ASUS A88XM-E
memorija - 8GB Kingston DDR3 2400MHz
hard - SSD SATA3 120GB Patriot Blaze 545/430MB/s
napajanje - 500W Chieftec

Mozete li da mi predlozite koji hardverski deo bi trebalo da se promeni kako bi PC radio normalno? Nazalost, hardver mi nije jaca strana, pa bih molio za pomoc u vezi ove teme, a PC mi ipak treba zbog posla tako da bih voleo resiti ovaj problem sto pre.

Unapred hvala, Nenad

error-1.jpg
error-2.jpg

Odradi Chkdsk, otvori CMD kao administrator i kucaj(copy) Chkdsk C:/f/r/x

to XP? :)

digni za pocetak bilo kakav liveboot sa usb-a (ubuntu,mint,strelec,hiren's boot,bilo sta) i vozi neko duze vreme i vidi hoce li biti problema.

Ako je XP ne popravljaj nista...on tako radi.:d

Ne ne, u pitanju je Windows 7ica. Iskreno, jedino mi ostaje da radim sa drugim OS, ali mislim da je u pitanju neki hardverski problem, jer sam imao pre toga i 10ku koja je isto ovako bagovala.

Po osnovu parametara, ispada da je hard ili RAM ( kako sam procesljao po netu )?

Chkdsk sam svakako radio, nije bilo problema...

procitaj moj post,tako eliminises OS i ogromnu vecinu mogucih softverskih problema.zaboravih da napomenem da obavezno resetujes bios/uefi na default vrednosti.

Za pocetak resetuj bios i obori klokove na memoriji.

Proveri šta je Error Stop 0x0000007A za početak

BIOS sam takodje resetovao na default, a pretrazio sam i error po parametrima. Kako kazu forumi, moze biti memorija ili hard...

Da se nadovezem na ovu temu koju sam zapoceo:

resio sam sta uzrokuje BSOD - u pitanju je moj SSD hard: SATA3 120GB Patriot Blaze 545/430MB/s

Trenutno radim na starom SATA hardu gde mi je OS Win 7, i radi odlicno, bez freezovanja.

Sta biste mi preporucili, da li da uzmem drugi SSD hard, da li mozda ploca pravi problem sa SSDom ( problem kompatibilnosti )?

Napominjem jos jednom da prilikom koriscenja SSD-a ( na kome je bio OS Win 7 ) nakon freezovanja i BSOD-a masina udje u restart i ne prepoznaje SSD kao bootable device uopste.

Inace, nova roba je u pitanju, jos uvek pod garancijom. Na testovima HD Sentinel-a SSD nije pokazao nikakvu problematiku.

Hvala unapred.

Nazad
Vrh Dno