Šta je novo?

Nova konfiguracija? CCA 800evra

Jedi_knight

Čuven
Učlanjen(a)
06.01.2004
Poena
609
E ovako, planiram neki veći upgrade, nisam odavno :), pa sam se odlučio za neki desktop komp. Problem je što sam iz Crne Gore, ovdje je stanje katastrofalno po prodavnicama računarske robe, tako da nisam siguran koliko bi ovdje ispale te komponente, jer ima neka varijanta da naručim preko winwina, oni imaju nekakvo predstavništvo ovamo dolje. Mada bude možda i neki voz i memorija u džep, napajanje u ruksak metoda :D
Ovakvu nekakvu konfiguraciju sam sastavio, e sad, planiram još jedan ssd i još jednu grafiku da dodajem (ako me ne predomislite :)), onda bih samo ssd:

MB: Asrock Extreme 4, vidjeh da dosta ljudi hvali ploču, meni odgovaraju slotovi koje posjeduje, a i mogućnost memorije na velikim frekvencijama
CPU: Intel i5-3570K, možda neki laganija OC, nikakavi rekordi i ostala čuda
Cooler: Coolermaster Hyper 212Evo, valjda je ok
Memorija: 2x4GB Kingston Beast 2400Mhz Cl11, opet ne znam, frekvencija ili latencija, što je bitnije možda
Grafika: ASUS Radeon HD 7850 2GB GDDR5 DC2, ili možda Sapphire OC verziju
SSD: OCZ vertex 4 128GB, svugdje ga hvale
Napajanje: Seasonic SS650G
Kućište: Coolermaster Storm Enforcer

Namjena kompa je zabava, igrice (Dota2 više, ostale manje) i malo programiranja, nikakav rendering...

E sad, najteže, neki tweak, neki predlog, sugestija?

Pozdrav druze. E ovako konfa ti je bas onakva kakvu bih i ja sada pakovao da radim. E sad imao bih par izmena. Npr uzeo bih ipak asusovu kartu jer ima odlicno hladjenje i ima mesta za oc ako zelis, onda bih gledao seasonic naravno samo jos bolje modularan. I za kuciste bih gledao fractal dwsign arc on se koliko ja secam uklapa u cenu. E sad ato se tice kupovanja ja ne znam imas onaj voz beograd bar i on ti dodje jeftin. I na njemu mozes da ga prenes k9motno doduse ja bih ro lepo prvo sve spakovao i ucvrstio masinu i onda nju poneo za cg.a ove kutije vecina.i koji ce ti djavo. Cimanje ti je. Bus ti je skup,meni iz kga je povratna bila oko 30-40e a koliko bi bila bg cg pitanje je.

E sad kupovina... Ne gledaj samo kod jednog prodavca. Nekada je ww povoljan nekada giga nekada neko treci i uvek gledaj sta ti najbolje odgovara po cenama za to.ti i sljaka internet.

P.s. Ja sam rodom od bp. Pozdrav.

P.P.S. Imas za slicne pare sada 7870 asus dc2 u giga. Pogledaj dobra cena.

Poslednja izmena:
Probaj da se ispruzis za 7870 :) Vredece i bez OC ;)

pa viđeh da je dobar ovaj Asusov 7870dc2, nije neka razlika, pa ću najvjerovatnije malo da zategnem oko kućišta ako bude potrebno, a što se tiče napajanja onda 750am od seasonica? Kakva su ova bitfenix kućišta ili je bolje možda ovaj fractal core uzeti, ili pak nešto treće?

Sklopio sam skoro vrlo slicnu konfiguraciju, sve je na mestu, jedino sam ja uzeo Samsung SSD 830, pa ga eventualno uporedi sa OCZ-om. Meni je ovaj samsung vrhunski ssd.

pa viđeh da je dobar ovaj Asusov 7870dc2, nije neka razlika, pa ću najvjerovatnije malo da zategnem oko kućišta ako bude potrebno, a što se tiče napajanja onda 750am od seasonica? Kakva su ova bitfenix kućišta ili je bolje možda ovaj fractal core uzeti, ili pak nešto treće?

Arc midi kuciste? Ne znam koja mu je cijena sada i kako se uklapa u budzet, ja ga imam i prezadovoljan sam.

nabasah na ovu novu sapphire grafičku 7870xt sa tahiti le čipom? kakva je ona, vrijedi li uzet nju zbog tahiti-a? koje napajanje bih onda morao da uzmem ako bih planirao neki lagani oc cpua i možda neki crossfire 7870xt kasnije?

Vredi uzeti :) Mislim da bi taj Seasonic bio dovoljan. Po zvanicnim specifikacijama na AMD sajtu 600W je dovoljno ;)

Vrh Dno