Jedi_knight
Čuven
- Učlanjen(a)
- 06.01.2004
- Poena
- 609
E ovako, planiram neki veći upgrade, nisam odavno
, pa sam se odlučio za neki desktop komp. Problem je što sam iz Crne Gore, ovdje je stanje katastrofalno po prodavnicama računarske robe, tako da nisam siguran koliko bi ovdje ispale te komponente, jer ima neka varijanta da naručim preko winwina, oni imaju nekakvo predstavništvo ovamo dolje. Mada bude možda i neki voz i memorija u džep, napajanje u ruksak metoda 
Ovakvu nekakvu konfiguraciju sam sastavio, e sad, planiram još jedan ssd i još jednu grafiku da dodajem (ako me ne predomislite
), onda bih samo ssd:
MB: Asrock Extreme 4, vidjeh da dosta ljudi hvali ploču, meni odgovaraju slotovi koje posjeduje, a i mogućnost memorije na velikim frekvencijama
CPU: Intel i5-3570K, možda neki laganija OC, nikakavi rekordi i ostala čuda
Cooler: Coolermaster Hyper 212Evo, valjda je ok
Memorija: 2x4GB Kingston Beast 2400Mhz Cl11, opet ne znam, frekvencija ili latencija, što je bitnije možda
Grafika: ASUS Radeon HD 7850 2GB GDDR5 DC2, ili možda Sapphire OC verziju
SSD: OCZ vertex 4 128GB, svugdje ga hvale
Napajanje: Seasonic SS650G
Kućište: Coolermaster Storm Enforcer
Namjena kompa je zabava, igrice (Dota2 više, ostale manje) i malo programiranja, nikakav rendering...
E sad, najteže, neki tweak, neki predlog, sugestija?
Ovakvu nekakvu konfiguraciju sam sastavio, e sad, planiram još jedan ssd i još jednu grafiku da dodajem (ako me ne predomislite
MB: Asrock Extreme 4, vidjeh da dosta ljudi hvali ploču, meni odgovaraju slotovi koje posjeduje, a i mogućnost memorije na velikim frekvencijama
CPU: Intel i5-3570K, možda neki laganija OC, nikakavi rekordi i ostala čuda
Cooler: Coolermaster Hyper 212Evo, valjda je ok
Memorija: 2x4GB Kingston Beast 2400Mhz Cl11, opet ne znam, frekvencija ili latencija, što je bitnije možda
Grafika: ASUS Radeon HD 7850 2GB GDDR5 DC2, ili možda Sapphire OC verziju
SSD: OCZ vertex 4 128GB, svugdje ga hvale
Napajanje: Seasonic SS650G
Kućište: Coolermaster Storm Enforcer
Namjena kompa je zabava, igrice (Dota2 više, ostale manje) i malo programiranja, nikakav rendering...
E sad, najteže, neki tweak, neki predlog, sugestija?