Re: Re: Re: Nova knjiga za C#
Preeky je napisao(la):
A nije bash tako.
Uz Visual studio .NET dobijash novi set klasa za kreiranje GUI-a
WindowsForms neka alternativa MFC-u bolje oraganizovana i laksha kolko sam cuo.
Kao sto i naslov knjige kaze ona se bazira na WindowsForms setu klasa znaci pretezno programiranje(ne crtanje kako si ti reko).
Ja sam ubedjen da sam vec jednom odgovorio na ovaj tvoj post ali je moj post na neki cudan nacin nestao-Magica!
🙂
Znaci-uz Visual Studio.Net ti dobijas WindowsForms set klasa,to je tacno ,i ti mozes da programiras GUI pomocu njega cak i u Visual Basicu ali....VB i C# imaju graficki alat za pravljenje GUI-ja(znaci crtanje misom) sto ce ti poprilicno olaksati posao,a i oni su projektovani kao RAD alati-znaci brzo i jednostavno mozes nacrtati korisnicki interfejs.
Ja ne kazem da ti ne treba da znas WindowsForms-treba,narocito ako ces da programiras u C++.NET-u ali za neko programiranje "po kuci" u VB-u i C# ti uglavnom ne treba jer ces sve da nacrtas.Cak bi mozda moglo da uradis GUI u C# pa copy-paste kod u C++ i da sve radi(nisam probao(instaliraj Studio.net(naravno licencirani
😉 ) pa probaj)
E da,to pravljenje GUIja misem bi trebalo da radi i u ASP.NETu(nisam probao ali su svi pricali kako je to ono sto su godinama cekali)a za neku od sledecih verzija studia su najavili i za C++ taj dizajner.
Gledao sam prezentaciju C#.NET-a kada je covek sa toolbara dovukao dugmice i database grid i to sve rasporedio na formi ,i sto je najbitnije proradilo je od prve(dovlacio je podatke is SQL Servera,naravno)
A sto se tice knjiga imas i na srpskom knjige o programiranju za pocetnike Studiu.NET(C++,C#,VB,ADO.NET,ASP.NET...) ali treba dati 1020 din za svaku
🙁