Šta je novo?

Nova knjiga za C#

skidam je polako...
nego gde nađe pass za knjigu? ima dosta dobrih knjiga na tom sajtu, trebalo bi to skinuti...

Video sam ostale knjige, ali me ne zanima java programiranje uopshte ( BTW. za nju imash mali milion knjiga na netu)
a ako ti bash treba odredjena knjiga sa sajta reci pa cemo urediti.

Najvise bi me interesovala 'Web Development with Apache and Perl'. A posle toga sve koje nemaju Javu u naslovu.
BTW, skinuo sam onu knjigu, pa ako ti ikako mogu pomoci, reci.

Preeky je napisao(la):
E ljudi ajde skinite ovu knjigu koja govori o GUI programiranju
za C# .
.Meni se jebeni net nesto vuce pa nemogu da je svucem.
Zauzima 10 mb.
Link ce biti aktivan samo 24 sata .
Ajde pozurite da posle mogu da uzmem od nekog ;)

Windows Forms Programming with C#

http://books.manning.com/ebooks/WFP_ebook.ZIP?code=E1920020607093813.194.106.170.69

Samo jedno pitanjce:zar GUI programiranje u C#(MS Visual C#.NET,tacnije) nije isto kao i u VB-u?
Znaci sve nacrtas misom!
Valjda su jos nesto pisali u toj knjizi! :)
Sala,i mene bi zanimala ta knjiga pa ako moze neko objasnjenje kako doci do nje...

Nevezano za to ali da li neko ima da shibne link za ebook o video karticama i nachinu njihovog rada ali na nizem nivou. Voleo bih da neke stvari imam na jedno mestu da ne bih kopao po netu masu sajtova

Re: Re: Nova knjiga za C#

Filo je napisao(la):
Samo jedno pitanjce:zar GUI programiranje u C#(MS Visual C#.NET,tacnije) nije isto kao i u VB-u?
Znaci sve nacrtas misom!
Valjda su jos nesto pisali u toj knjizi! :)
Sala,i mene bi zanimala ta knjiga pa ako moze neko objasnjenje kako doci do nje...

A nije bash tako.
Uz Visual studio .NET dobijash novi set klasa za kreiranje GUI-a
WindowsForms neka alternativa MFC-u bolje oraganizovana i laksha kolko sam cuo.
Kao sto i naslov knjige kaze ona se bazira na WindowsForms setu klasa znaci pretezno programiranje(ne crtanje kako si ti reko).

Re: Re: Re: Nova knjiga za C#

Preeky je napisao(la):
A nije bash tako.
Uz Visual studio .NET dobijash novi set klasa za kreiranje GUI-a
WindowsForms neka alternativa MFC-u bolje oraganizovana i laksha kolko sam cuo.
Kao sto i naslov knjige kaze ona se bazira na WindowsForms setu klasa znaci pretezno programiranje(ne crtanje kako si ti reko).
Ja sam ubedjen da sam vec jednom odgovorio na ovaj tvoj post ali je moj post na neki cudan nacin nestao-Magica! :)
Znaci-uz Visual Studio.Net ti dobijas WindowsForms set klasa,to je tacno ,i ti mozes da programiras GUI pomocu njega cak i u Visual Basicu ali....VB i C# imaju graficki alat za pravljenje GUI-ja(znaci crtanje misom) sto ce ti poprilicno olaksati posao,a i oni su projektovani kao RAD alati-znaci brzo i jednostavno mozes nacrtati korisnicki interfejs.
Ja ne kazem da ti ne treba da znas WindowsForms-treba,narocito ako ces da programiras u C++.NET-u ali za neko programiranje "po kuci" u VB-u i C# ti uglavnom ne treba jer ces sve da nacrtas.Cak bi mozda moglo da uradis GUI u C# pa copy-paste kod u C++ i da sve radi(nisam probao(instaliraj Studio.net(naravno licencirani ;) ) pa probaj)
E da,to pravljenje GUIja misem bi trebalo da radi i u ASP.NETu(nisam probao ali su svi pricali kako je to ono sto su godinama cekali)a za neku od sledecih verzija studia su najavili i za C++ taj dizajner.
Gledao sam prezentaciju C#.NET-a kada je covek sa toolbara dovukao dugmice i database grid i to sve rasporedio na formi ,i sto je najbitnije proradilo je od prve(dovlacio je podatke is SQL Servera,naravno)
A sto se tice knjiga imas i na srpskom knjige o programiranju za pocetnike Studiu.NET(C++,C#,VB,ADO.NET,ASP.NET...) ali treba dati 1020 din za svaku :(

Re: Re: Re: Re: Nova knjiga za C#

Filo je napisao(la):
...znaci brzo i jednostavno mozes nacrtati korisnicki interfejs.
Ja ne kazem da ti ne treba da znas WindowsForms-treba,narocito ako ces da programiras u C++.NET-u ali za neko programiranje "po kuci" u VB-u i C# ti uglavnom ne treba jer ces sve da nacrtas.
Kao sto si rekao, u Form Designer-u mozes da "nacrtas" kontrole i da podesis njihove osobine, a on ce umesto tebe napisati kod. Ali nemoj se zavaravati - time dobijas samo osnovu koja lepo izgleda kada se iskompajlira i pokrene, ali bez dodatnog koda je prakticno neupotrebljiva za bilo sta komplikovanije od Hello World tipa programa.
Cak bi mozda moglo da uradis GUI u C# pa copy-paste kod u C++ i da sve radi(nisam probao(instaliraj Studio.net(naravno licencirani ;) ) pa probaj)

Nece raditi, i ne moze da radi, ni u teoriji, jer C# i C++ imaju mnogo razlika, iako se to mozda ne cini tako na prvi pogled.
E da,to pravljenje GUIja misem bi trebalo da radi i u ASP.NETu(nisam probao ali su svi pricali kako je to ono sto su godinama cekali)a za neku od sledecih verzija studia su najavili i za C++ taj dizajner.
Gledao sam prezentaciju C#.NET-a kada je covek sa toolbara dovukao dugmice i database grid i to sve rasporedio na formi ,i sto je najbitnije proradilo je od prve(dovlacio je podatke is SQL Servera,naravno)
Kao sto sam vec rekao, za bilo sta komplikovanije ili nesto sto nema u wizard-ima moras pisati svoj kod i od toga se ne moze nikako pobeci. Nemoj me pogresno razumeti, ja ne kazem da je C# los, samo imam osecaj, prema onome sto si pisao, da mislis da je to nesto revolucionarno sto ce ti omoguciti da brzo i lako pravis programe bez pisanja koda. Takvo nesto ne postoji, niti se moze napraviti bez nekog znacajnog napretka u razvoju vestacke inteligencije, ali to vec nije tema za ovaj forum.

Vrh Dno