Šta je novo?

Nova graficka.....

pekar

Cenjen
Učlanjen(a)
28.04.2010
Poena
151
Pozz svima,ako moze neko da mi da neki predlog za graficku jer uskoro kupujem novu pa rekoh da potrazim savet...Planiram da potrosim do 150 evra na graf. pa mi trebaju neki predlozi....Inace ja sam planirao ovu SAPPHIRE
Radeon HD 5770 1GB GDDR5 VAPOR-X.... :D

...

Ako hoćeš MAX performanse za te pare i imaš dovoljno jako napajanje nađi neku 4890 novu ili polovnu. Dobra stara 4890 jede za doručak 5770.

Decko sigurno ne menja grafe kao carape, zato bolje da uzme neku noviju tehnologiju za koju ce uvek biti ispeglani driveri. 5770 Vapor X je sporija od 4890, ali se to lako nadoknadi nekim OC-om :).

Pozdrav!

Sve se da OC-ovati, pa i 4890.

Sve zavisi koji su mu prioriteti.
Ako su to DX11 gluposti, potrošnja, tišina, pa performanse onda 5770.
Ako su to performanse, pa sve ostalo posle onda samo 4890 za te pare.

ok ljudi hvala puno....Kada vec pomenuste 4890 cackajuci po netu naso sam 3 razlicite graf sa istim imenom
POWERCOLOR Radeon HD 4890 1GB GDDR5,
GIGABYTE Radeon HD 4890 1GB GDRR5
SAPPHIRE Radeon HD 4890 1GB GDDR5
Moze li neko da mi pojasni malo posto nisam bas najbolje upucen a koliko sam ja video nema neke velike razlike,barem koliko sam ja primetio :d

Jos samo jedno pitanje.Posto planiram da menjam ceo komp pa planiram da uzmem procesor AMD Phenom II X4 945 3.0GHz 8MB
4 gb rama ddr2 800 mhz samo ne znam koju cu maticnu.Ako ima neko neki predlog neka slobodno kaze.Takodje i ako ima neko napajanje da preporuci.Sry ako sam dosadan.... :)

ok ljudi hvala puno....Kada vec pomenuste 4890 cackajuci po netu naso sam 3 razlicite graf sa istim imenom
POWERCOLOR Radeon HD 4890 1GB GDDR5,
GIGABYTE Radeon HD 4890 1GB GDRR5
SAPPHIRE Radeon HD 4890 1GB GDDR5
Moze li neko da mi pojasni malo posto nisam bas najbolje upucen a koliko sam ja video nema neke velike razlike,barem koliko sam ja primetio :d

sto se tice tih kartica najverovatnije se razlikuju samo po kuleru. obzirom da je 4890 EOL proizvod tesko se nalaze i imaju dosta visoku cenu (mislim da neces naci ispod 170e a verovatno i jos preko) tako da ti je bolje da uzmes Vapor-X za oko 14500din kod nas u Bench House-u. jeste 4890 nesto brza ali je i skuplja a trosi skoro duplo vise struje, nema DX11 i u proseku se losije klokuje od 5770.
preporuka za plocu ti je Gigabyte MA770 UD3 a za napajanje Chieftec CFT 650 CS14 koje ce ti biti dovoljno i za narednu masinu srednje ili cak i vise klase :type:

Vrh Dno