Šta je novo?

nova graficka na staru plocu

Gvozden

Čuven
Učlanjen(a)
10.01.2003
Poena
620
Planiram osvezenje kompa za max 200e: nov HDD, CPU i graficka.
Kako je brdo para otislo na auto, nova ploca trenutno ne dolazi u obzir.
Dakle, ploca je A7V266-E (AGP4x) sa V7100pro GF2 MX400. Mislio sam da ubacim neki fx5200 (ultra?) Da li ima nekih prepreka za ovo. Ne bi bilo lose ni da date neki savet za karticu od oko 70e (nV)... iz postova sam skapirao da je najbitnije da bude 128bit...

Probaj neki Ti4200. Valjda su se svi slozili da je to najbolja varijanta.

FX5200Ultra neces nigde naci (a tesko i obicnu 128-bitnu verziju :) )...
Znaci, ili Ti4200 polovan, ili nov Radeon 9550 128-bit...

shilja je napisao(la):
Probaj neki Ti4200. Valjda su se svi slozili da je to najbolja varijanta.
To mi je jasno, ali svi se slozili i da je ne prodaju... a i draze mi je da bude nova... znate vec ono kao garancija i to...

a sta je ovo: ASUS V9570LE/TD/128M GeForce FX 5700LE ??? 80e

Ma jok, ta 5700LE je spori krsh. Uzmi lepo Radeona 9550, ima opsiran thread o njemu.

Pa zar i dalje postoje ljudi koji ne znaju da je Radeon 9550 trenutno najbolja kupovina za te pare :).Stvarno, bilo je dosta reci o tome ovde na forumu i sigurno se neces pokajati ako je uzmes.

Gvozden je napisao(la):
To mi je jasno, ali svi se slozili i da je ne prodaju... a i draze mi je da bude nova... znate vec ono kao garancija i to...

a sta je ovo: ASUS V9570LE/TD/128M GeForce FX 5700LE ??? 80e

Kod nas mozes naci nove Xelo ti4200 sa 1 godinom garancije.Potrazi ih na pc berzi.

Optimus Prime je napisao(la):
Kod nas mozes naci nove Xelo ti4200 sa 1 godinom garancije.Potrazi ih na pc berzi.
Bio, nema ga!

Ajde, ako moze bez zalazenja u razloge, da mi kazete koja je najbolja kupovina nV fx kartice do 80e.

nv do 80?verovatno nijedna...sem tih titaniuma koje ne mozes da nadjes.
lepo ti rekose 9550 ili mozda 9600 eagle-ov, su best buy trenutno u tom cenovnom rangu.
pozdrav.

Ako se bojis Atija - ne boj se :) i na njemu se vidi slika i mogu da se igraju igre isto ko na nV, cak i bolje :D

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Ako se bojis Atija - ne boj se :) i na njemu se vidi slika i mogu da se igraju igre isto ko na nV, cak i bolje :D
voodoo ti si me totalno provalio, priznajem. Osecam se ko neki deda koji nece da koristi daljinski jer je sigurnije kad pritisne dugme na televizoru. :d

Ni ja nikako da se ratosiljam starog ASUS-a,evo kako to trenutno izgleda:

ASUS A7V266-E 1.07.
XP 2400 tb @ 2.2Ghz @ 133fsb x 16.5, Speezee Raptor Cooler
1Gb Ram,2 x 512 NCP 333@266
MSI FX5900XT @ 2x AGP :d
3 x HDD- 80,40,15 Gb
CDRW
CDROM
LAN
ASUS iPanel (irda,usb,bla,bla)
Chiftech 420W
Win 98SE :-devil-:

Sve to radi prilichno dobro,a ovo sa 2x AGP je posebna sprdnja,elem radio ja redovni "Dusting" i tako ja vratim kartu nashto nakrivo u slot i ono "pi,pi,pi" :d , ubodem ja to posle do kraja ali "cvrc" netje vishe na 4xAGP samo neki hjeroglifi po boot ekranu.Rekoh "super spalih FX" ja tamo kad' ono medjutim kod drugih radi i na 8x,sada kod mene samo 2x.Taman sam nashao razlog da poshaljem A7V u "mirovinu" :D ,ali rekoh chisto da probam kako to radi na 2xAGP kad' ono gotovo isti rezultati (nije ni chudo shto se AGP uskoro izbacuje iz dalje proizvodnje) :crash: ,evo i nekih "brzinskih" :d rezultata:

3D Mrak 2001 = 13200
---II---- 03 = 5300
Doom 3 1024, High,Adv.sve ON sem Vsinc = 38.4 fps

Kao shto vidish radi OK jedino mi ostaje zal za Half-Life 2 shto nemam neki ATI poshto je i chemerni 9600SE brzi od FX5900XT :wall: (za koji sve vishe verujem da je maskirani GF4Ti i nishta drugo) u ovoj igri u DX9 modu.

fsb

Izvinte, jel, sto se mesam, ali kad je vec takva situacija, malo mi smeta ono 133x16,5. Zasto ne probas veci FSB puta manji mnozilac (kad je vec otkljucan - kako vidim), recimo 166x13...

E, sipak nisam primetio da je druga stangla memorije 266. Onda nista. (stavi 2 kom. 512 DDR400)

Nazad
Vrh Dno