Šta je novo?

Nova graficka kartica

faXcooL

Čuven
Učlanjen(a)
30.10.2004
Poena
755
Dakle, planiram da bacim ovo djubre koje sada imam (ASUS v.9520 GeForce FX 5200 Magic 128) i da uzmem neku novu. Razmisljao sam o ovome :

nVidia

- ASUS V9570/TD/256M GeForce FX 5700 AGP8x DVI
- ASUS GeForce FX 5900XT Agp 8x 128MB

ATI

- ASUS Radeon 9600XT 128MB AGP 8X
- ASUS Radeon 9800SE 128MB AGP 8X

Ako je neko testirao ove kartice neka postuje komentar. Ako neko misli da postoji i bolje resenje od ova dva neka kaze, mnogo mi je vazno.

Cena do 150€ :D

Hvala unapred ! :smoke:

Pa od tih sto si naveo najbolja ponuda je svakako ASUS GeForce FX 5900XT Agp 8x 128MB.Znacio kartica je sasvim k + sto ima hladnjake na memoriji ...(ispravite me ako grijesim)...
Pozdrav...

Da vas ne buni ovo XT : to je osiromasena verzija ciste kartice 5900. Hteli su da zbune kupce jer oznaka XT u Radeon seriji ATI kartica predstavlja mocniji model od cistog a SE osiromaseni.
Btw. nasao sam karticu za 140€ u Krusevcu - nova naravno i garanciju daju 3 godine ali ne uzmimam jos nista dok ne neko konacno ne ubedi...
Znaci cekam konacnu presudu : :smash:

( :smoke: )

faxcool je napisao(la):
Da vas ne buni ovo XT : to je osiromasena verzija ciste kartice 5900. Hteli su da zbune kupce jer oznaka XT u Radeon seriji ATI kartica predstavlja mocniji model od cistog a SE osiromaseni.
Jel ti mi ovde licimo na veverice? :d :D
To bre ovde svi znaju, nije ovo elitesecurity :)

Nego ljudi se interesuju gde to ima posto je to odlicna cena za tu kartu...

Bre sta znam, 95% njih na drugim forumima ja mislilo da je XT napredniji model od ciste verzije 5900 pa ipak da naglasim ja za svaki slucaj :D
Nego..sta ti preporucujes?

:type:

Ja da imam tih 140 evra, odma' bih uzeo taj 5900XT...

Pazari bre taj XT za 140 jevreja. To je super cena.

Ok znaci ASUS GeForce FX 5900XT Agp 8x 128MB? Ali sacekacu jos malo da padnu sad cene za novogodisnje praznike :)

Ako moze neki info na PM gde to moze da se pazari 5900xt za 140 jevreja ?

E ppl, cuo sam da kartica 9800SE, moze uz malo stelovanja, da dogura do slicnih performansi kao 9800 Pro tako sto joj se aktiviraju neki pipelnini koji su iskljuceni na njoj. Da li je nekom poznato to, i ako jeste neka kaze kako se to moze izvesti? Hvala. :banana:

fx 5900xt

prijatelju, 140e je odlicna cena za tu kartu i ja hocu takodje da je kupim, ali ne mozes je naci. I bice sve gore, jer od nove godine ide pdv pa ce sve biti skuplje.
a ta prica xt kod asus-a izgleda ovako:
v9950se i v9950ge su zapravo xt ali ne mogu da provalim u cemu je razlika.
ge je gamer edition, jezgro je na 400, a memorija na 700 i mislim da je nesto bolji nego se
v9950 td je pravi cisti 5900, mislim da je razlika u memoriji 800 ili 850 idi na asus-ov sajt pa pogledaj
ima i ultra model, nisam siguran u oznaku.

faxcool je napisao(la):
E ppl, cuo sam da kartica 9800SE, moze uz malo stelovanja, da dogura do slicnih performansi kao 9800 Pro tako sto joj se aktiviraju neki pipelnini koji su iskljuceni na njoj. Da li je nekom poznato to, i ako jeste neka kaze kako se to moze izvesti? Hvala. :banana:
Moze, ali ne uspeva u svim slucajevima (sve se svodi da se nadas da je neki ispravni 9800Pro prilikom razvrstavanja, to jest testiranja uspesno napravljenih pipelinea, greskom upao u "kutiju" 9800SE chipova). Ja bih radije isao na sigurno, a i sto ti covek kaze, nemoj odugovlaciti posto je cena super a i do nove godine neces vise nigde naci 5900XT.

Ma rekli su da nemaju trenutno ali mogu da naruce. A ja sad nemam toliku kintu kod sebe pa je tu prob.

Daj neki info gde se to moze naruciti ?!!!

faxcool je napisao(la):
Ma rekli su da nemaju trenutno ali mogu da naruce. A ja sad nemam toliku kintu kod sebe pa je tu prob.

Ako ti nije problem budi ljubazan da ih pitas odakle
ce da je naruce, da bi i mi ostali nekako mogli da
dodjemo do te kartice po slicnoj ceni. :)
Hvala.

Nazad
Vrh Dno