Šta je novo?

Nova graficka karta

burnout_kac

Cenjen
Učlanjen(a)
22.11.2009
Poena
154
Poz svima koliko vas ima,ovih dana sam kontao da nabavim novu grafu al posto mi komp nije "najjaci" a necu da mu radim full generalku jos,mislio sam neku grafu da mu kupim(iskljucivo zbog igrica).Procesor je AMD athlon 64 x2 4600+,napajanje LC power 6550, maticna foxconn 560a,2x samsung 1gb ram(667) pri tom imam w7 koja mi uzima sa svim oko 800mb,i trenutno grafu geforce 8500gt(Monitor 20" BenQ).Skoro sam uzeo napajanje pa ono da mu kupim jacu grafu a da ga ne gusi procesor/ram.Mislio sam se oko
GAINWARD VGA - PCIE - BP9600GT-512-HDMI-DVI -7500din
SAPPHIRE - ATI Radeon HD4770 GDDR5 512MB-8000 din
Ili mozda neka 3 u skladu sa ovim cenama i konfiguracijom,pa sta vi mislite?

Poslednja izmena:
4770 je mnogo bolji izbor. Ona je brza od 8800GT koja je brza od 9600GT.
Za taj cenovni rang 70-80e, 4770 je najbolji izbor, a i nece je procesor gusiti, barem ne nesto znacajno.

Tako sam i mislio,e sad tu ima novi problem a to je o5 ta maticna.Ona ima 2 modula i oba su popunjena sa 2x 1gb(667).Da kupim neki novi modul od 2gb i ubacim umesto ovog 1?I koliko je bitno da li cu kupiti iste (samsungove) ili neki drugi ram od 2 prozivodjaca?Sry za off topic malo presli na ram:)

Pa kupis 2x2GB i tako popunis slotove, ali mislim da ti se sad to ne isplati, DDR2 memorija nikad nije bila skuplja nego sad.
Teraj ti za sad samo ta 2x1GB, pa posle kad padne malo cena.

I koji si djavo instalirao Win7 :), kad si znao da imas samo 2GB memorije...

Poslednja izmena:
Lepo izgleda:)....E sad sto se tice graficke vidjao sam vise vrsta iste,kontam sve su iste ,mozda nijanse i cena.Ono sto sam primetio a opet me brine(verovatno opet bespotrebno ) je da neke ,napr MSI-ova ima Slot : PCI Express 2.0,a neke napr. Asus EAH Slot : PCI Express x16 .Pa da ne bih vise imao dilema i zabluda da napr mogu 1 a drugu ne mogu zbog maticne koja ima 1 x PCIe x16, 2 x PCIe x1, 3 x PCI ,da li je nebitno koju cu uzeti,samo gledam razliku u cenama?Tu ce da padne odluka i ja time vise ne bih smarao posto ste mi dosta pomogli za kratko vreme:).Hvala jos 1!

Zeznuo sam se za ram, ucinilo mi se da pise da imas samo 1g.Mislim da bi ti 3g bilo sasvim dovoljno.Sto se tice PCI express oznake, sve su one 2.0, i bitno je da ti imas 1 pci express slot, znaci nemoj da te to buni uopste.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno