Šta je novo?

nova graficka ili...?

petarns

Slavan
Učlanjen(a)
06.11.2007
Poena
304
pozdrav svima! mislim da je ovo pravi forum za pitanje koje imam... 😉
imam konf. kupljenu 2004 :

plocu Asus P4PE-X/TE
2.4 Ghz intel celeron
Ati Radeon 9200 se 128 mb AGP *
1 Gb memorije

...i do skorijeg vremena sam uglavnom mogao da sa ovom konfiguracijom poteram(naravno na oskudnijoj rezoluciji i detaljima) neke igre koje su me interesovale.
E sada kada se ocekuju noviteti tipa CoD 4, MoH , GTA 4 , NFS , FEAR itd dolazim u corsokak jer nema sanse da ih igram sa ovom konfiguracijom 😡

Razmisljao sam da promenim graficku(to mi je najjeftinije resenje) i da ako je moguce kupovinom iste budem miran recimo godinu-dve , dok ne budem u boljoj poziciji za novu konf.Naravno ne ocekujem igranje na max detaljima i rezoluciji novih igara.
Ako je moguce , voleo bi da cujem predloge za koju graficku da se odlucim?Da napomenem jos jednom da je u pitanju AGP katica.
Najvise me interesuje neko bestbye resenje-recimo do 100 eur a ako takvog nema onda i bilo koje drugo koje bi bilo najbolje...i naravno da je tu karticu moguce pronaci kod nas. 🙂

HVALA unapred , pozdrav!

Sa AGP karticom do 100e neces se ti leba najesti u novim igrama kao sto su COD4, Crysis... A otome da budes miran dve godine da i ne govorimo. Vidi ako mozes (ako imas kinte) da menjas celu konfu, odnosno da predjes na PCIe. Takodje, veliko je pitanje ako ubodes nesto jace dal ce ti ova konfa to adekvatno ispratiti, jos ako imas i neko lose napajanje.

Poslednja izmena:
ta konfa ruku na srce vrijedi 100e. Raditi neki upgrade na njoj nije nikako pametno. Mozda da stavis neki polovni-jeftini punokrvni intel 2.8-3 (ako nadjes negdje) i neku grafu od 50-80evra ali nista ne bi dobio. Miogao bi igrati fear u nekim low-med podesavanjima a COD4 i Crysis zaboravi.

Poslednja izmena:
Ali i ta graficka za igre koje zeli nije dovoljno jaka, a ne zaboravi da bez adekvatne pratece opreme (proccesor i memorija) nece izvlaciti dovoljan broj slika u sekundi.

Ta grafa ce mu bit jako dobra s obzirom sta je do sad koristio, ali taj celer na 2.4 smrdi najvise. Probaj naci intela 3.0 ako ta ploca podrzava uopste. Dosta bi osjetio taj prelaz ali sa tim ne mozes igrati igre poput COD4 i slicno.

Poslednja izmena:
@FXGT i ostali

mislite li da bi MSI RX1950PRO 256MB DDR3 AGP TV donela sa postojecom konf. poboljsanje da izgura na makar minimalnim zahtevima navedene igre?

npr. CoD 4 zahteva:

Required (minimum) Specs
CPU: Intel(R) Pentium(R) 4 2.4 GHz or AMD(R) Athlon(TM) 64 2800+ processor or any 1.8Ghz Dual Core Processor or better supported
RAM: 512MB RAM (768MB for Windows Vista)
Hard Drive: 8GB of free space
Video card: NVIDIA(R) Geforce(TM) 6600 or better or ATI(R) Radeon(R) 9800 Pro or better

Recommended Specs
CPU: 2.4 GHz dual core or better
RAM: 1G for XP; 2G for Vista
Video card: 3.0 Shader Support recommended. Nvidia Geforce 7800 or better or ATI Radeon X1800 or better

Znam da je najbolje resenje da promenim citavu konf. ali kao sto rekoh trenutno nisam u mogucnosti pa pokusavam nekako da "preguram" jos bar godinu do dve dana sa postojecom.
Ovaj minimum mi daje nadu da cu uz promenu graficke dobiti to sto trazim a dalje ulaganje u sadasnju konf. mislim da nema svrhe.ipak je dosta stara...

kao što već neko reče, ni taj r1950 neće ništa vredeti sa celeronom a za nove igre trebalo bi ti pored napajanja (zbog grafičke) i još 1gb preskupe ddr1 memorije, tako da mani se upgrade-a i skupljaj pare za nešto novo...

@FXGT i ostali

mislite li da bi MSI RX1950PRO 256MB DDR3 AGP TV donela sa postojecom konf. poboljsanje da izgura na makar minimalnim zahtevima navedene igre?

npr. CoD 4 zahteva:

Required (minimum) Specs
CPU: Intel(R) Pentium(R) 4 2.4 GHz or AMD(R) Athlon(TM) 64 2800+ processor or any 1.8Ghz Dual Core Processor or better supported
RAM: 512MB RAM (768MB for Windows Vista)
Video card: NVIDIA(R) Geforce(TM) 6600 or better or ATI(R) Radeon(R) 9800 Pro or better

Recommended Specs
CPU: 2.4 GHz dual core or better
RAM: 1G for XP; 2G for Vista
Video card: 3.0 Shader Support recommended. Nvidia Geforce 7800 or better or ATI Radeon X1800 or better

Znam da je najbolje resenje da promenim citavu konf. ali kao sto rekoh trenutno nisam u mogucnosti pa pokusavam nekako da "preguram" jos bar godinu do dve dana sa postojecom.
Ovaj minimum mi daje nadu da cu uz promenu graficke dobiti to sto trazim a dalje ulaganje u sadasnju konf. mislim da nema svrhe.ipak je dosta stara...

taj celer te ubija vise nego graficka

Nemoj bacati pare za novu graficku bezveze, ako vec hoces da malo produzis zivot svom kompu, nadji neki polovan 6600GT za nekih max 50e, overklokuj proc koliko god moze, i teraj tako dok ne skupis pare za novu masinu :wave:

pozdrav svima! mislim da je ovo pravi forum za pitanje koje imam... 😉
imam konf. kupljenu 2004 :

plocu Asus P4PE-X/TE
2.4 Ghz intel celeron
1 Gb memorije

...i do skorijeg vremena sam uglavnom mogao da sa ovom konfiguracijom poteram(naravno na oskudnijoj rezoluciji i detaljima) neke igre koje su me interesovale.
E sada kada se ocekuju noviteti tipa CoD 4, MoH , GTA 4 , NFS , FEAR itd dolazim u corsokak jer nema sanse da ih igram sa ovom konfiguracijom 😡

Razmisljao sam da promenim graficku(to mi je najjeftinije resenje) i da ako je moguce kupovinom iste budem miran recimo godinu-dve , dok ne budem u boljoj poziciji za novu konf.Naravno ne ocekujem igranje na max detaljima i rezoluciji novih igara.
Ako je moguce , voleo bi da cujem predloge za koju graficku da se odlucim?Da napomenem jos jednom da je u pitanju AGP katica.
Najvise me interesuje neko bestbye resenje-recimo do 100 eur a ako takvog nema onda i bilo koje drugo koje bi bilo najbolje...i naravno da je tu karticu moguce pronaci kod nas. 🙂

HVALA unapred , pozdrav!

Ne moz' od babe da bude devojka nikad. Lepo ti je vec neko rekao, taj tvoj komp ceo vredi 100e a ti pricas o upgrade-u, FEAR-u i sl.:zgran:
Batali pricu i kad skupis parice kupi komp.
Surovo ali istinito

Pozz

Ne moz' od babe da bude devojka nikad. Lepo ti je vec neko rekao, taj tvoj komp ceo vredi 100e a ti pricas o upgrade-u, FEAR-u i sl.:zgran:
Batali pricu i kad skupis parice kupi komp.
Surovo ali istinito

Pozz

Haha pa ne moze nikako🙂 Nego moze ga malo ozivit recimo sa punokrvnim Intelom 3.0 ili 2.8 i nekom 6600, 7600 ili malo starijim x800xt ili nesto tako. S tim bi mogao igrati FEAR na med u nekoj skromnoj rezoluciji za 17". Ja imam AMD64 3000+ i 9800pro, 1gb rama i fear sam igrao na nekakvoj low-med-high kombinaciji u 12..*1... rezoluciji.

Poslednja izmena:
plocu Asus P4PE-X/TE
2.4 Ghz intel celeron
1 Gb memorije

Bez ljutnje ali.........

Celly smrdi ko tvor.No wai.
Koju god grafiku da stavis i koji god propratni trosak da imas,opet si na istom,od novijih igara neces imati neke srece niti ces ih se naigrati.

Iskreno,taj 1Gb rama mozes da menjas glavu sa glavu za DDR2
AMD ploca i proc te izadju oko 120~e(nebih da ulazim u modele pricam o trosku)
Grafika mislim da je najispativija 8600GT.
I sa time ces biti "miran" dve-tri godine.Znam da bi ti da to sa sto manje love ali nemoze.

Nit je baba bila devojka(a ono da vredi 100e,to ako imas srece da nekome uvaljas).

Pouka price,skupljaj lovu i kupi novo.Manje ces sebi pokidati zivce i vise ces se naigrati.

2-3 godine nece biti miran ni u kojoj od ponudjenih varijanti !!!

najpametnije mu je prodati sve dok jos moze nesto izvuci kinte za to i pazariti neku osrednju PCI-E makinu.

Stvarno ne svatam ljude(ne mislim ni na kog pojedinacno) koji misle : kupim extra graficku i rade mi sve igre
a procesor ram i ostalo ne valja.
Isplativije je tebi sve da menjas.Sa takvom konfi*****ijom nema sanse da igras ista u narednih 2-3 godine

Nazad
Vrh Dno