Šta je novo?

Nova Graficka 6800 i monitor se pusi !!!

Robert

Slavan
Učlanjen(a)
13.01.2005
Poena
319
Kupio sam Leadtek 6800, pustio 3DMark05 malo da se vrti, i posle desetak minuta monitor je poceo da se pusi.

Monitor je Hansol 710P, 4 godine star. Mene sad zanima da li se isplati popravljati ga ili da kupujem novu 17icu.

Takodje mi treba preporuka za dobru 17icu.

Mislim da ga ne vredi popravljati, a jedino sto bih ti preporucio je neki TFT sa odzivom od 8 ms ili manje, ako nemas pare za to, onda.... bilo sta samo da je ravan ekran.

nemora da znaci da je nesto jako opasno tj skupo odnesi monitor na servis,pa vidi mozda je ipak neka sitnica ili neki elektrolit nemora da znaci da ce te popravka kostati vise od 20 EUR.
Pozdrav

Vrlo je cudno sto je monitor poceo da se pusi odmah nakon stavljanja nove graficke.
Uzmi i ovo u razmatranje. Pogledaj ( pomirisi ) da ne smrdi negde kod VGA ulaza u monitor.

M-tech je napisao(la):
Vrlo je cudno sto je monitor poceo da se pusi odmah nakon stavljanja nove graficke.
Uzmi i ovo u razmatranje. Pogledaj ( pomirisi ) da ne smrdi negde kod VGA ulaza u monitor.

Nije bas odma poceo da se pusi. Sa novom karticom je radio jedno vece 2-3 sata i sledece jutro je poceo da se pusi (jedno 3cm od ekrana sa desne strane).

Sad evo radim sa jednim starim 14" monitorom pa cu da vidim da nece slucajno i on da crkne. Mada sumnjam da ispravna graficka moze da spali danasnje monitore. Mozda je bio pri kraju pa ga je dokrajcilo silno menjanje rezolucije (sklocanje releja ili cega vec) tokom 3DMark testova.

Heh...moguće... (imam i ja istog takvog Hansola kući već 5-6 godina ) Baš je (bio) dobar monitor! :)

isto se i meni desilo. monitor zatreperi na kratko i onda pocne da se dimi. isljucim ga da se ohladi pa ga ukljucim i on opet radi normalno i onda opet posle nekog vremena pocne da gori.
kupio sam polovan komp, koji je pre toga radio dugo. i posle dan dva je pocelo ovo da mi se desava. ovaj hansol sam platio oko 40€, a za popravku mi trazili 20-30, tako da sam odustao od popravke....
lik iz servisa mi je rekao da je ovo cesta pojava kod hansola, jer nemaju zastitu protiv overclocka... tj. monitor dopusta da mu stavis vecu rezoluciju i osvezavanje nego sto moze da podnese... tako da ti je sa novom grafickom povecano verovatno osvezavanje u odnosu na pre i monitor je progoreo....
na tom kompu mi je sad samsung 757dfx koji je dosta bolji monitor, a ne mogu da namestim 1280x1024 85hz i color quality 32bit, dok sam sa hansolom mogao i 100hz da stavim....

marsi je napisao(la):
...samsung 757dfx koji je dosta bolji monitor, a ne mogu da namestim 1280x1024 85hz i color quality 32bit, dok sam sa hansolom mogao i 100hz da stavim....

Zato je taj Hansol i izgoreo :D
To sto ne mozes da podesis zadatu frekvencu pitanje je drajvera!
Mada, treba prvo da vidis podrzane frkvence/rezolucije monitora, pa onda dalje da radis.

tacno! Imam isti monitor, kod mene radi ta rezolucija. Samo skini drajver za monitor, ili uncheckiraj opciju ~"hide resolutions that monitor can't support"

Samo da izvestim. Monitor je ispustio dusu (spaljen totalno). Razlog je kao visoke rezolucije, mada sam ga drzao u 1152x864 85Hz.

Koji od ovih monitora preporucujete:

LG Flatron F720P 1600x1200@70Hz 0.24dp TCO99
Samsung SyncMaster 795MB 1600x1200@68Hz 0.20dp
Samsung SyncMaster 795DF 1600x1200@68Hz 0.20dp

LG je najskuplji ali sam cuo dosta losih iskustava sa LG monitorima.
Posto me kod kuce prevashodno zanimaju igre ne interesuju me TFT monitori niti neka savrsena geometrija (ali da ne bude kriva slika na prvi pogled) ali mi je vazno da ostrina slike bude odlicna (za citanje).

Vrh Dno