Šta je novo?

Nova grafička

cvetko_a

Slavan
Učlanjen(a)
17.02.2007
Poena
320
Potreban mi je savet u vezi kupovine grafičke.Staru grafičku karticu koju imam je GF 7300GT, a menjao bih je jer je postala veoma bučna(kuler).
Konfiguracija je iz potpisa a napajanje je LC Power420w.
Koja bi mogla grafička da dođe u obzir pre svega zbog napajanja.(nebih menjao napajanje jer je staro 20 dana)i negde cenovno oko 50e.

Poslednja izmena:
Kao prvo pronadji svoju plocu na Asus-ovom sajtu.
Trebalo bi da je ova:
P5LD2 Intel 945P Chipset
http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=gD1ljCkUWy1Y3yMG

Pa na ovom linku ides na CPU Support List.
Znaci za E2160 treba da ti je revizija PCB-a 2.01
Vidim da ti u Moja masina pise da imas tu verziju.
Dakle, treba da skines Bios 1902.

Pentium Dual Core E2160...2.01G.... 1902....Beta BIOS

Downloadujes taj bios sa jednog od ona dva linka/mirror-a.

E sad sto se tice flashovanaj biosa...
Ides na ovu stranu:
http://support.asus.com/technicaldocuments/technicaldocuments.aspx?no=503&SLanguage=en-us

I tu odaberes:
AFUDOS BIOS Upgrade Procedure P4C800, P4P800, P4P8X, P5 (LGA775) series

Procedura:
http://support.asus.com/technicaldocuments/technicaldocuments.aspx?no=503&SLanguage=en-us

Izgleda da se to mora raditi iz Dos-a, pomocu diskete.
E tu ti vec ne mogu pomoci.
Prati proceduru, i moli boga da ne nestane struje :D, u toku procesa.

Ja sam za svoju Gigabyte ploce flashovanje radio iz Windowsa.

Btw, 20e odlicna cena za procesor, prakticno dzaba...

Poslednja izmena:
najbolje flashovati uz pomoc butabilne usb memorije na kojoj je dos, za to ti treba hp usb tool i normalna disketa na kojoj je dos.
Nije neophodna disketa sa biosom. Sa jednom fleskom i pravim alatom sa sajta maticne ploce sve se zavrsava bez problema, a bilo bi pozeljno da se radi cela procedura iz biosa, jer je tako najbezbednije, mada sam ja taj proces odradio iz win-a bez ikakvih problema bukvalno za 2 minuta.

Poslednja izmena:
Evo ovako procesor bi trebao da stigne sutra kurirskom službom e2160 -20e.
Sad mi treba savet u vezi biosa.
Na matičnoj strani asusa ima bios za taj procesor,e koji je sada postupak prelaska sa jednog procesora na drugi.

http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx?SLanguage=lt-sr-sp
Tema se odužila izvinjavam se svima jer ovo sada prelazi u podforum o processorima.

Cvetko ako se ne snalazis u dosu bolje da flesujes bios iz windowsa. Imas na sajtu da skines Asus update tool. Ides na downloads utilities. Onda skines najnoviji bios, raspakujes ga na desktop, pokrenes Asus update i odaberes flash bios from file, odaberes bios fajl koji si raspakovao na desktop i potvrdis da zelis da flesujes bios. Zatim sledi restart, pomolis se bogu da sve radi kako treba, udjes u bios i odaberes default settings. I to ti je to.

Cvetko ako se ne snalazis u dosu bolje da flesujes bios iz windowsa. Imas na sajtu da skines Asus update tool. Ides na downloads utilities. Onda skines najnoviji bios, raspakujes ga na desktop, pokrenes Asus update i odaberes flash bios from file, odaberes bios fajl koji si raspakovao na desktop i potvrdis da zelis da flesujes bios. Zatim sledi restart, pomolis se bogu da sve radi kako treba, udjes u bios i odaberes default settings. I to ti je to.

Davaj linak :).
Ja nisam video to na sajtu. Znam da je moguce to i kod Asus-a, al ne znam da li je moguce za sve ploce :).

E sad me interesuje u kom trenutku vadim stari processor a stavljam novi.
Znači mogu sa sajta da skinem bios koji mi je potreban lepo se vidi koji i da pokrenem flešovanje pa tek kada se to završi tek tada da promenim processor ili??.
A štose tiče update tools imam taj sam program dobio uz ploču.

Poslednja izmena:
E sad me interesuje u kom trenutku vadim stari processor a stavljam novi.
Znači mogu sa sajta da skinem bios koji mi je potreban lepo se vidi koji i da pokrenem flešovanje pa tek kada se to završi tek tada da promenim processor ili??.

DA, ostavis stari procesor (nece mu smetati ama bas nich novi bios), updateujes bios.
Odes u bios, stavis sve na Optimized Default. Ugasis komp (iscupas kabl za napajanje iz istog) i zamenis procesor ;).

A štose tiče update tools imam taj sam program dobio uz ploču.

Odlicno :).

Jednostavno sam izvadio stari procesor,postavio novi i upalio računar.
Odmah je računar prepoznao novi procesor.
Radio je on i sa ovim starim biosom i onda sam updata novi bios i to je to.
Još da nađem grafičku....

Poslednja izmena:
grafika za pentium 4 3.0ghz

Imam P4 630, 3.0ghz, 1 gb ddr 667mhz ram-a, 17" monitor i napajanje HEC 350w ... Koju biste mi grafičku(pci-x) preporučili, ali da nije bučna? CPU je star pa znam da neka skupa grafička ne bi imala smisla. Dakle nešto jeftino, ali da može pokrenuti i po koju igru novijeg datuma, naravno, na medium-low bez AA i AF :D

Trenutno je integrisana intel 950gma.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno