D
Mislim da se nisi izrazio kako treba. Ti si ustvari hteo da kazes da ce AMD buduce procesore pakovati u MCM pakovanja sa po dva DualCore CPU-a.morbius je napisao(la):Postoji realna mogućnost da će ovaj Socket biti poslednji za AMD-ove procesore kakve danas poznajemo. Vrlo je moguće da će sa prelaskom na DDR3 memoriju AMD odlučiti da razdvoji procesor u dva odvojena čipa, svaki sa po dva jezgra izrađena u 65 nm procesu. Naravno, nemojte me držati za reč.
DARK SIDE je napisao(la):Asus ima i lga775 socket sa ddr1 memorijom.Ostali modeli su sa ddr2.AMD zna da je krajnje vreme da krene na ddr2 pa je ovo i logichno.Samo sam chekao...Nisam siguran da ce biti bash Lga socket.....
Ja sam shvatio da će postojati dva fizički odvojena procesora, ali i ideja MCM pakovanja zvuči sasvim logično i prihvatljivo. A i taj BGA Socket zvuči kao interesantna zamisao, samo je pitanje hoće li sa donje strane procesora biti mesta za toliko kuglica (iglice su ipak manje). A možda kuglice neće biti na procesoru, već na Socket-u. Eto ideje za razmišljanje.Nedjo je napisao(la):Mislim da se nisi izrazio kako treba. Ti si ustvari hteo da kazes da ce AMD buduce procesore pakovati u MCM pakovanja sa po dva DualCore CPU-a.
MCM nije nikakva novina, IBM ga vec odavno koristi, a ono sto je najbitnije jeste da je sama filozofija Socketa ni kod MCM-a nije promenjena! IBM-ov MCM modul koristi formu BGA pakovanja, takod a je moguce da ce M2 biti BGA socket. To M2 mozda i znaci "Multi" 2core... ali ovo je sirova spekulacija!
AMD će morati da ponudi dualcore CPU dosta pre nego što pređe na DDR2 kako ne bi dozvolio Intelu da se šepuri kako on ima dvojezgarne procesore, a AMD ne. Sa druge strane, ne verujem da će Toledo patiti od zagušenja memorijskog protoka iako koristi samo staru DDR1 memoriju. K8 jezgra su već pokazala da im viši takt memorije ne znači ni blizu onoliko kao što je slučaj sa procesorima iz rivalskog tabora.delimir je napisao(la):Mislim da bi prava stvar bila da se dualcore procesori predvide za novi M2 socket u kombinaciji sa DDR2 memorijom...
AMD ce krenuti na DDR2 kada za to bude bilo potrebe. Za sada u ovoj prvoj fazi razvoja DDR2 imao bi vise stete nego koristi zbog velikih latencija ili bi pak dobitak bio nistavan, kao sto je i kod Intela. Sa druge strane, to povlaci promenu podnozija, sto AMD nije u mogucnosti da radi svaki cas kao sto to radi Intel. Za sada jos uvek ima jako dobrih DDR 1 memorija koje mogu da potkrpe zahteve AMD single core procesora. Prva generacija AMDovih dual coreova ce raditi sa DDR 1 memorijom, a sledeca inkarnacija trazice DDR2. Samim tim prelaskom na DDR2 dobitak u performansama bice znacajniji.DARK SIDE je napisao(la):Asus ima i lga775 socket sa ddr1 memorijom.Ostali modeli su sa ddr2.AMD zna da je krajnje vreme da krene na ddr2 pa je ovo i logichno.Samo sam chekao...Nisam siguran da ce biti bash Lga socket.....
Pazi, ako Intel izbacuje HT iz svojih DualCore procesora (proverena informacija), zasto bi ga onda ubacivao??Stator je napisao(la):E sada u celom to pretumbavanju socket-ima da li ima ikakvih naznaka da bi AMD mogao da implementira nesto kao Intelov HT u svoje procesore?
Stator je napisao(la):E sada u celom to pretumbavanju socket-ima da li ima ikakvih naznaka da bi AMD mogao da implementira nesto kao Intelov HT u svoje procesore?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari