Šta je novo?

Nova gaming konfiguracija za 800 eura

krivi

Cenjen
Učlanjen(a)
22.10.2012
Poena
151
Zdravo svima. Sklapam novu konfiguraciju za 800 eura. Ja sam mislio nesto ovako:
Kuciste: Cooler Master Elite 430 - 40e
Maticna: ASRock z77 extreme 4 ili Gigabyte UD3H - prva 122e druga 135e
Procesor: Intel i5 3570k - 193e
Graficka: Sapphire 7870 2gb Ghz edition - 201e
Napajanje: Seasonic 620gb - 94e
Hladnjak: Cooler Master hyper 212 EVO RPK2 - 30e
RAM: Corsair Vengeance 8gb 1600mhz - 35e
Hard Disk: Seagate Barracuda 1tb - 70e (nisam bas siguran oko ovog hard diska jer sam cuo da je klikce...)
Trebao bih da nabavim ovo za 20ak dana. Cene sam gledao na ITsvet-u. Sta mislite o ovoj konfiguraciji i recite mi da li trebam nesto da promenim?

Zaboravio si SSD :D
Šalu na stranu, danas dati 800e za komp a ne uzeti ssd je baš bezveze.

Ostalo mi je ok, osim što mi se to CM kućište ne dopada nikako, ali o ukusima se ne raspravlja :)

Uh, pa zar da na kućištu na toliko štediš ??? Zar nisi mogao da malo više obratiš pažnju na njega, kako bi provetravanje bilo dobro ? Ono, u principu i može nekako da prođe ali nije to to, pogotovo ne za mašinu od 800 evra. Vidi nešto makar malo bolje.

Što se ostalih komponenti tiče, nemam zamerki sem da ako imaš para kupiš još 8 GB memorije. Eventualno možeš umesto Seagate da uzmeš neki drugi disk.

ustedi po 40-45e na ploci i napajanju i imaces za dobar SSD. i ploca i napajanje su ti overkill za tu masinu, u prevodu placas nesto od cega nemas nikakve koristi a SSD ces itekako vrednovati. ja bih isao na MSI Z77A-G43 plocu i neko Chieftec napajanje za 50e

Uh, pa zar da na kućištu na toliko štediš ??? Zar nisi mogao da malo više obratiš pažnju na njega, kako bi provetravanje bilo dobro ? Ono, u principu i može nekako da prođe ali nije to to, pogotovo ne za mašinu od 800 evra. Vidi nešto makar malo bolje.

Što se ostalih komponenti tiče, nemam zamerki sem da ako imaš para kupiš još 8 GB memorije. Eventualno možeš umesto Seagate da uzmeš neki drugi disk.

A sta fali tom kucistu? I da, ne hejtujem cisto da je bude neki hejterski odgovor nego ne znam pa pitam.:p
Meni deluje kao ok izbor, mislim sta imaju druga kucista sto ono nema, koja je razlika? Ovde na to mogu da nakacim 3kulera na vrhu koja izbacuju vazduh, a onaj sa strane kod graficke i onaj napred da ubacuju? Nekako ne razumem kako neko drugo kuciste moze bolje da radi, jer cini mi se od ovoga jedino da ti je celo kuciste u kulerima.:)
Hvala.

ne uzimaj safirku 7870,imaju problema sa naponskim sekcijama,zato i jeste toliko jeftinija od ostalih,nije samo zbog 2 god garancije,sto se kucista tice imas thermaltake dokker,super zavrsava poso,pozzz

Nazad
Vrh Dno