Šta je novo?

Nova Centrala KARABURMA II

original

Čuven
Učlanjen(a)
12.11.2004
Poena
619
Od Avgusta 2005. godine pocinje kompletna promena centrale na Karaburmi. Ocekuju se duzi prekidi telefonskog sistema jer se postavlja potpuno nova centrala na mesto najstarije centrale u Srbiji. :bottle:

Informacija je dobijena od Call centra Telekoma 9813.

Posto smo zavrsili sa zvanicnim delom, ajde ko veruje u ovo, i da li ima neko neku informaciju.

Po obicaju telekoma kada se zalite za racun na starim centralama, kazu da nije u njihovoj moci, a ovog puta mi je devojka rekla da se planira promena centrale. Telekom ce taj posao (ako uopste u avgustu) sigurno raditi 2 meseca. :smash:

Pa oni od prošle godine polako uvode 2 ispred brojeva koje prebacuju na novu centralu. Bilo je reči da prvo prebacuju ove se vaćim računima.
Možda su uvideli da ima toliko dvojnika da im treba još jedna centrala. :d

Bash su bas usrecili sa tim dvojkama, dobili smo brze okretanje i pcm

Ja sam pre skoro dve godine dobio 2, a pre godinu dana ISDN, ADSL jos uvek cekam. Jel ima neko neki info sto se tice Karaburme i ADSL-a?

milijad je napisao(la):
Ja sam pre skoro dve godine dobio 2, a pre godinu dana ISDN, ADSL jos uvek cekam. Jel ima neko neki info sto se tice Karaburme i ADSL-a?
takodje, zna li neko ima li sta novo po tom pitanju?

Pa poslednje vesti vezane za karaburmu i ADSL je da postoji na centrali 277x-xxx i 278x-xxx brojevima oko 160 adsl pridljucaka. Idite na search na ovom forumu, mislim da je bilo nesto oko 1/2 februara.

@dvojka - Pa ne znam moj racun je oko 5.000, a nikako da me odvoje od dvojnika. Trazio, udarao, podmicivao, pretio i nista kazu ljudi ne moze pa ne moze. Za sada su dobili dvojke samo oni koji su bili prijavljeni kao pravna lica i oni koji nisu imali dvojnike. Ortaci (a i ovde je staljin postovao) koji su dobili dvojke se zale da su im ugradili pcm i fm-ove i logicno internet je jos grdji nego ranije, a o adsl-u nema govora. Jel zna neko jel moguce da skinu pcm-ove i fm-ove tj.da se omoguci ADSL.

P.S: Karaburma II nije u smislu da ce da se otvori nova centrala nego menjaju centralu koja se nalazi na Novoj Karaburmi ili Karaburmi II (to su oni crni brojevi 77 i 78)

Poslednja izmena:
Ja sam na 77 neki eksperimentalni deo sa tonskim biranjem. Dve kuće od mene čovek je uzeo novi broj i dobio sa dvojkom. Samo nek oni mene prebace na novu centralu sa dvojkom. Bandera sa koje ide kabal za desetak komšija je kod mene u dvorištu, pa nek dođe da mi stavi pcm ima da bude :whip:
7. marta sam kod sezama platio ADSL i još ništa a kad će ne znamo. čekam :bottle:

ja sam na broju 2751-XXX i ne vredi, kazu da moram jos da cekam
%$#@%^@^@%^@$#$#@
platio sezamu jos poooodavno....

ja sam na 7533XX i jos uvek sam na analognoj centrali. kako to da su tebe prebacili?

da li mora da se podnosi zahtev i sl? mada plasim se da me ne prebace na pcm pa da mi net radi jos i gore nego sada.

Pa koliki su onda njima racuni? meni evo stigao racun 2600din a ni oni pre toga nisu mali. Uglavnom mi stizu od 1500din do 3500din.

pa to i nije velik rachun, meni je za proshli mesec doshao 9000 😀
btw ja sam na 2758 XXX

RaveN_ je napisao(la):
pa to i nije velik rachun, meni je za proshli mesec doshao 9000 😀
btw ja sam na 2758 XXX

sta radis ti da pravis tolke racune... pa i hotline da zoves ne moze toliko da te izadje 😀

ma meni je u proseku rachun 2800 ... ali ovo je bio izuzetak 😀

Sanse su velike da vam stave PCM ako imate dvojnika na liniji, da bi vas na taj nacin "razdvojili". Cilj im je da ukinu dvojnike i da prebace sve na digitalne centrale. Najlakse im je da stave PCM-ove dvojnicima, a da direktne brojeve prebace na dig. bez PCM-a.
Ovo naravno opet ne garantuje da se Telekom nece sutra povampiriti i, ako vas komsija zatrazi jos jednu liniju a oni nemaju slobodnih parica, "stvore" nove brojeve tako sto ce vama staviti PCM.

Tuzno ali istinito, i uopste nije daleko od realnosti...

Nazad
Vrh Dno