Šta je novo?

Nova 17" CRT koji...

The pocetnik

Čuven
Učlanjen(a)
05.12.2000
Poena
649
Kao sto se vidi iz mog "potpisa" imam 14" monitor i zeleo bih da kupim neku 17"
Zahtevi za monitor koji zelim da kupim su mozda malo cudni,ali evo su:
1.Pozeljno je da bude ravan,mada bas i ne mora
2.Mora da ide u 1600x1200 barem u 60Hz
3."Dupe" ne sme da bude duze od 430mm
4.Ne sme da bude previse tezak(recimo manje od 20kg)

Ovaj treci i cetvrti zahtev su zbog mog stola tako da oni moraju da budu ispunjeni.Sada sam se razmisljao i imam u vidu ova tri monitora:

1.Samsung 757dfx
2.Philips 107p50
3.Sony g220 koji nije ravan(barem zbog cene)
Ova tri monitora zadovoljavaju 3. i 4. zahtev barem po specifikacijama

Naravno da bih zeleo da pogledam primerak pre kupovine,ali posto sam izdrzao tolike godine na 14" i nisam previse zahtevan tj. sitniji nedostaci se mogu zanemariti.A licno bas i nisam vican kada se komentarise monitor po nekom testu,tj. meni je vazno da kada ga ja pogledam za mene ima zadovoljavajucu sliku.

Sada se postavlja pitanje koji uzeti i gde jer me zanima gde bih mogao da ga pogledam i vazna mi je i garancija,jer bih voleo da ona bude duza od jedne godine(ali moze i sa jednom ako je neki od ovih monitora poznat po trajnosti).

Uzmi u obzir i neki Hyndai ImageQuest. Oni bi trebalo da su najmanji.
Sta planirash na 17ici da radish u 1600x1200 @60Hz osim da oslepish. Ne znam nikog da koristi to sve vreme rada za kompom.

Prilozi

• Q770_Angle(Left).webp
    Q770_Angle(Left).webp
    7.6 KB · Pregleda: 132
Za cenu tih modela imas i neke 19-ice....

mitrowsky je napisao(la):
Uzmi u obzir i neki Hyndai ImageQuest. Oni bi trebalo da su najmanji.
Sta planirash na 17ici da radish u 1600x1200 @60Hz osim da oslepish. Ne znam nikog da koristi to sve vreme rada za kompom.

Ne,necu da koristim tu rezoluciju,ali zelim da je bar ima,jer ako podrzava 1600x1200@60Hz onda ce bar u 1024 ili 1280 imati preko 85Hz ili vise,a od viska ne boli glava.

Mare je napisao(la):
Za cenu tih modela imas i neke 19-ice....

Znam,ali su one prevelike i preteske tako da...

The pocetnik je napisao(la):
Ne,necu da koristim tu rezoluciju,ali zelim da je bar ima,jer ako podrzava 1600x1200@60Hz onda ce bar u 1024 ili 1280 imati preko 85Hz ili vise,a od viska ne boli glava.
Svaka 17ica podrzava 1024@85Hz, a sa 17 incha mislim da ne bi trebao da ides preko 1152x864.
Moje mishljenje...

Sony ne proizvodi CRT monitore bar godinu dana. Ne znam gde si iskopao G220, ne bi trebalo da to postoji na našem tržištu. Pišem ovo i zato što je to malo sumnjivo. Možda je neki zaostali ili reklamirani ili popravljani primerak.
U svakom slučaju, izmedju ta tri, moj izbor bi bio Philips. Još ako možeš da probaš........

Sammsung 757NF

Danas sam stavio u thread Mali Oglasi da prodajem Samsung 757NF (Mitsubishi Diamondtron cev). Najbolje od Samsunga ikad napravljeno, a 100X bolje od bilo kog novog monitora. Ako te zanima pogledaj thread.

Video sam kod druga philips 107p u rezoluciji od 1152x864 i odlicno izgleda tako da cu uzeti philipsa i najverovatnije cu drzati tu rezoluciju.

E,sada sto se tice gledanja primerka da li neko moze da mi preporuci firmu/pojednica koji to dozvoljavalju(moze i na PM ako necete da ih reklamirate).

Idi kod loleka i pogledaj tog samsunga, ako je 100% ispravan, bolji je od svakog philipsa...

Ljudi hvala vam na odgovorima.Posto sam bio nestrpljiv nisam mogao jos odgovora da sacekam pa sam kupio Philipsa koji je odlican..Inace jedva je stao,a "dupe" mu je samo 419mm(mislim da onaj nudjeni samsung ima dosta vece "dupe").Inace imao sam mogucnost da pogledam primerak(doduse na kratko,ali je to meni bilo i dosta)+3. godine garancije+niska cena=dobro sam prosao.

Jel` ljudi, jel ima neki crt philips na trzistu a da ima ravno prednje staklo/ekran? Ja sam vidjao sjajne philipse, al` su svi bili manje/vise ispupceni.

DS9 je napisao(la):
Jel` ljudi, jel ima neki crt philips na trzistu a da ima ravno prednje staklo/ekran? Ja sam vidjao sjajne philipse, al` su svi bili manje/vise ispupceni.

Pa ovaj sto sam ja uzeo ima ravan ekran(provereno i lenjirom),ali meni izgleda ulubljen(sto i nije cudno jer sam pre imao ispupcen ekran).

Pa super onda, bilo bi zanimljivo saznati da li je crt bas philips izradio jer bi to znacilo da i on ima neku svoju varijantu npr. dynaflat-a (sto je samsungov patent), ili je to npr. neki od sony-jevog trinitrona (koje je philips ranije ubacivao u svoje monitore). A mozda je samo elektronika philipsova dok je crt od npr. samsunga ili neke druge firme.

Btw, danas videh da je na nase trziste stigla zamena za najjeftiniju klasu samsungovih 17ica, 793s koja zamenjuje ozloglaseni 753s. Valjda ce da bude bolji od prethodnika.

Poslednja izmena:
Philips to zove SM Real Flat(SM-Shadow Mask) pa se valjda razlikuje od Dynaflat-a.Ima i AG(aperture grill) tj. dve linije kao kod Sony-ja ali one po specifikacijama bi trebale da se skoro ne vide(ja ih ne vidim).

Sjajno, to je osvezenje - sad otprilike znam kakav ce otprilike da mi bude sledeci monitor.
Jel`(zna neko), ko je zvanicni distributer/zastupnik za philipsove racunarske komponente, mislim monitore.

Ako sam te dobro shvatio taj 107p ima ag ekran. Mada, kazes da ne vidis zice, mozda je sm?

Poslednja izmena:
DS9 je napisao(la):
Sjajno, to je osvezenje - sad otprilike znam kakav ce otprilike da mi bude sledeci monitor.
Jel`(zna neko), ko je zvanicni distributer/zastupnik za philipsove racunarske komponente, mislim monitore.

Ako sam te dobro shvatio taj 107p ima ag ekran. Mada, kazes da ne vidis zice, mozda je sm?
Cela P serija Philipsa ima ag cevku. Uvoznik je Sinteh. Inace iskoristio bih priliku, kad ih vec pominjem, da kazem da im je poslovnost na nuli (govorim iz licnog iskustva). Od njih vise ni macku ne bih kupio, a ne monitor. Ako zelis dobar monitor iza koga stoji cvrsta garancija i servis pucaj na kanale koji vode do ERC-a.
Pozdrav i srecno sa kupovinom.

Roy Jones Jr. je napisao(la):
...
Uvoznik je Sinteh. Inace iskoristio bih priliku, kad ih vec pominjem, da kazem da im je poslovnost na nuli (govorim iz licnog iskustva).
...

Od pre mesec-dva i Direct Link uvozi Philips (za sada monitori, multimedia i opticki uredjaji)...

Daj ljudi manite se tih CRT naprava koje uništavaju oči! Ako nije u pitanju igranje a može da se skupi kinta za 15'' TFT, onda zaista nema smisla uzimati bilo koji CRT monitor pa makar bio to i Sony (ovde još uvek ima da se kupi nov 17'' Sony CRT monitor). Od kada sam prešao na TFT monitor mogu satima da gledam umonitor i da nemam problema-bolova kao što sam imao sa CRT monitorom.

The pocetnik je napisao(la):

Ako ti to nesto znaci Hansol 71(2)0P moze da radi u 1600x1200 na 75Hz, a verovatno i ovi novi sa ravnim ekranom (recimo 730D). Mada, na 17" je i 1280x1024 prevelika rezolucija. A ako zelis da na 1024x768 radis na 450 Hz, treba da znas da sto je vesi rr to je i slika mutnija. Tako da mu 85 Hz dodje kao neko najbolje resenje....

100tiput, 1280x1024 nije rezolucija za 4:3 CRT monitore, vec 1280x960

dakle za one koje ne razlikuju krug od elipse i kvadrat od pravougaonika 🙂 :

640x480
800x600
1024x768
1152x864
1280x960
1600x1200
2048x1536
....

Poslednja izmena:
Ji 4Tze je napisao(la):
100tiput, 1280x1024 nije rezolucija za 4:3 CRT monitore, vec 1280x960

dakle za one koje ne razlikuju krug od elipse i kvadrat od pravougaonika 🙂 :

640x480
800x600
1024x768
1152x860
1280x960
1600x1200
2048x1536
....

Zaboravio si 1360x1020 :d Ja trenutno drzim tu... mada vecina drivera ne podrzava tu rezoluciju... Omega roolezz

Nazad
Vrh Dno