Ja sam uzeo Nova 10 Pro na ugovor u Yettel-u prošle nedelje. Rešio sam da isprobam kako radi Huawei bez GMS, jer sam poverovao da se sve može instalirati i da manje-više sve može raditi normalno. Nažalost, nije bilo tako. Moj utisak je da sve nekako baguje, da ima dosta problema u radu, mnogim aplikacijama koje se instaliraju preko GSpace/Google Play Store-a treba po 5-6 sekundi da se pokrenu, itd. Veliki problem mi je napravilo to što Viber restore ne funkcioniše, pa su mi nestali svi četovi i fajlovi. Isti slučaj je bio i za WhatsApp. Takođe, i pored odličnog brzog punjenja, meni je GSPACE ubijao bateriju, nije mogla da izdrži 5-6 sati. Džaba i brzo punjenje kada moram svaki čas da ga dopunjavam...
Na kraju sam skaprao da jedna od aplikacija koja mi treba za posao ne funkcioniše kako treba jer nema GMS, i to je što se mene tiče bilo to. Stavio ga posle dva dana na oglas, prodao i uzeo A52s na nekom popustu. Sve se u roku od 15 minuta vratilo u normalu.
Moj utisak je da je Nova 10 pro lepo dizajniran, kvalitetan telefon, ekran je jako dobar, ima fantastično brzo punjenje. ali sve to pada u drugi plan kada telefon ne može da radi fluidno, bez seckanja, sitnih bagova, kada se mora dovijati da bi se instalirale mnoge aplikacije. Jednostavno, po mom mišljenju, dati novac za uređaj koji ne može da funkcioniše normalno out of the box je besmisleno. Prevario sam se i dok se situacija sa Huawei i Google ne razreši, ja lično neću koristiti Huawei telefone.