Šta je novo?

nov windows pa zeza!!!

Dragoni

Čuven
Učlanjen(a)
21.04.2002
Poena
630
pre nedelju dana sam ponovo instalirao XP na cistoj particiji i vec su poceli da se javljaju problemi i poruke o greskama prilikom zaglavljivanja programa. Programi sigurno rade ok i koristio sam ih i pre ove instalacije. Naravno novina je nod32 i agnitum outpost. Kod nekih programa javlja se prozor gde pise da se program zaglavio i one opcije "send" i "dont send", a nepise zasto, kod drugih kaze greska na kernal32. Instaliran je sp2. Ima li vajde da uradim repair XP ili da probam neki program za "odrzavanje" windowsa?

Koje verzije NOD-a i Outpost-a koristis?

Možda ti se ne vole NOD i Outpost? Prvo to proveri, proGooglaj po netu, možda je neko već imao taj problem.

Poz :wave:

Koje verzije NOD-a i Outpost-a koristis?

nod-3.0.551
outpost-6.8.2162.205.0402

Možda ti se ne vole NOD i Outpost? Prvo to proveri, proGooglaj po netu, možda je neko već imao taj problem.

Poz :wave:

pa u prethodnoj win instalaciji sam koristio iste programe samo malo starije verzije ovih programa. Jos da dodam da sam ubacio i O&O Defrag ver.10 pro. i tu je interesantna situacija, kad krene da radi particiju, windows mi izbaci prozor i prijavi da je oodefrag.dll (tako nesto) zablokirao, iskljuci se program, kada ga odmah potom opet startujem od je u pozadini i dalje radeo defragmentaciju. 2 diska sa 6 particija sam tako bez problema odradeo, i u toku rada win je opet prijavljivao gresku, klik na dont send pa restart O&O defrag, vidim da proces ide normalno, znaci taj program je samo "vizuelno" blokirao a u pozadini je odradeo posao OK. E aj sad covek da bude pametan. Definitivno negde je doslo do konflikta, ali gde?

"Sorry to see them do that because I have had Nod and Outpost for about four years now and I've never had any trouble with either one."

ovako glasi odgovor jednog od ucesnika teme na www.outpostfirewall.com/forum
i ja delim njegovo misljenje, koristio sam prethodne verzije ovih programa bez ikakvog konflikta ili usporenja u radu systema ili pri koriscenju interneta.

Najverovatnije ti nova verzija Outpost-a pravi problem (po onim brojevima zakljucujem da je Outpost 2008, tako?). Probaj da ga deinstaliras pa pokusas ponovo. Po netu se moze videti da je ta verzija dosta bagovita i da se mnogo ljudi zali na nju. Postoji i mogucnost da NODv3 isto pravi problema (mada manje verovatno), ipak je nedavno izasao i ima mnogo bagova koje ce ESET popraviti u bliskoj buducnosti.
Verovatno je konflikt izmedju NOD-a i Outposta posto oba imaju funkciju proxy-a (rutiraju sav traffic preko sebe), a NODv3 bas i ne voli da nije "On-top" 😛

Da sam na tvom mestu vratio bih se na provereno dobar NODv2 i stariju verziju Outpost-a koju si i pre koristio bez problema.

Edit: pisali smo u isto vreme 😀

Poslednja izmena:
Najverovatnije ti nova verzija Outpost-a pravi problem (po onim brojevima zakljucujem da je Outpost 2008, tako?). Probaj da ga deinstaliras pa pokusas ponovo. Po netu se moze videti da je ta verzija dosta bagovita i da se mnogo ljudi zali na nju. Postoji i mogucnost da NODv3 isto pravi problema (mada manje verovatno), ipak je nedavno izasao i ima mnogo bagova koje ce ESET popraviti u bliskoj buducnosti.
Verovatno je konflikt izmedju NOD-a i Outposta posto oba imaju funkciju proxy-a (rutiraju sav traffic preko sebe), a NODv3 bas i ne voli da nije "On-top" 😛

Da sam na tvom mestu vratio bih se na provereno dobar NODv2 i stariju verziju Outpost-a koju si i pre koristio bez problema.

Edit: pisali smo u isto vreme 😀

eh da, pisali smo u isto vreme.

U medjuvremenu sam deinstalirao Outpost i problem je i dalje egzistirao, deinstalirao sam jos neke programe, medjutim kad sam malo detaljnije pogledao podesavanja u NOD-u, u njegovom spisku za kontrolu HTTP pronasao sam imena aplikacija koje su blokirale i jednu sam chekirao. Sada ona radi bez problema, testirao sam sve opcije u njoj i nijednom nije "pukla". Ponovo cu da instaliram ono sto sam deinstalirao pa cu probati i te programe da chekiram ako ih bude u pomenutoj NOD-ovoj listi.
Cak ce da se ispostavi da Outpost mozda i nije toliko los (he-he). Ako sve prodje OK, na kraju cu i njega ponovo da "dignem na noge".

Ma vrati se ti na Nod 2.x i necesh imati problema. I ja sam imao problema kad sam instalirao verziju 3 (utorrent mi je upucavao komjuter). Vratio sam 2.12 i vishe nema problema ,)

Ma vrati se ti na Nod 2.x i necesh imati problema. I ja sam imao problema kad sam instalirao verziju 3 (utorrent mi je upucavao komjuter). Vratio sam 2.12 i vishe nema problema ,)

hvala na prijateljskom savetu, to zvuci logicno, staro-provereno. Medjutim deinstalirao sam i outpost i nod, znaci bio bez ikakvih programa za zastitu, pa su se neke greske sa par programa i dalje desavale. Znaci nije ni nod ni outpost. kod nekog zakucavanja prijavljuje gresku na kernalu,
a negde kao kod O&O defrag: "O&O Defrag Container (Win32) has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience." , kao direktnu gresku navodi oodpeo.ocx. A ovaj O&O mi se bas svidja u svakom pogledu tako da bih se njega nerado odrekao. Imam neki osecaj da kada se programi zalunfaju i krenu da rade "punom parom" da tada pucaju. Medjutim DivX konverzije i video obrada radi besprekorno.

Da li si instalirao XP sa istog CDa kao i pre? Ja sa OEM verzijama nisam nikad imao problema, ali imam jednu gusarsku kopiju (dodushe SP1) koja na 90% kompova zeza, a kod mene je radila OK.

Da li si instalirao XP sa istog CDa kao i pre? Ja sa OEM verzijama nisam nikad imao problema, ali imam jednu gusarsku kopiju (dodushe SP1) koja na 90% kompova zeza, a kod mene je radila OK.

ma sve je isto. Jednu verziju winXP imam, SP2 takodje. Izgleda da cu morati sa ovim da zivim neko vreme 😡

ma sve je isto. Jednu verziju winXP imam, SP2 takodje. Izgleda da cu morati sa ovim da zivim neko vreme 😡

Ah kompromisi. Ogugla chovek na sve ove Win Gluposti TM. Tada situacija postaje zabrinjavajuca 😀.
page35_blog_entry4_2.jpg

Nazad
Vrh Dno