Šta je novo?

nov telefon

benchaman

Slavan
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
319
do 200e ili 100e-200e
mp3/stereo?
bt
kvalitetna izrada/dugo da traje bez krljavih dugmica i sl.
jaka baterija!
monoblok/kvalitetni preklop ako postoji takav
motorola, SE, Nokia i nijedan drugi proizvodjac
eventualno OS ali mozda bolje bez
?

predlozi:
moto V360, L7, V3x...
SE 530, K750i...
Nokia ?

a 6131 <nokia> ?

Svi koji ga imaju a da ih znam, a znam ih dosta , vrlo su zadovoljni.

sasvim ok tel..shto kazhe jaksha..samo je meni gadan...ali ukusi su razlichiti.

Nemoj mnogo da razmisljas nego trci i uzimaj dok ima. Za te pare bolje naci neces. Odlican ekran, doduse sa malo sitnijim slovima, stereo zvucnici, fenomenalni tasteri, solidna kamera, u principu sve je tu, samo fali veca kartica da se dokupi. Izgled je diskutabilan, nekome se svidja, nekome ne, meni licno najvise smeta onaj sjajni okvir, ali boze moj nista ne moze da bude bas idealno. U svakom slucaju odlican telefon.

jeste, ali kao sto sam rekao njega bih uzeo u sklopu Telenorove ponude.
Inace mozda K750, motodrolju...
u svakom slucaju znam da odustajem od symba

ajde bacite oko na temu uslovi ugovora kod telenora... pa bar da se informisem i da jurim po fon.

Hm, za sada o tom fonu koliko znam bat je tu i tamo, i jedino bi mi smetalo da se taj sjajni okvir guli... na sta ce liciti ako se to desi katastrofa

Poslednja izmena:
Ti hoces da uzmes tel. i da ga preko racuna otpacujes na 24 meseca( tako obicno daju ).Meni se to nikad nije svidjalo, posto svaki tel koji uzmes placas dosta vise od njegove stvarne cene.

hvala na odgovorima, jos da saznam kako do njega da dodjem, preko telenora ili za kesh u radnji, ...

da, ali s' obzirom da mi treba Pro 200 spojio bih lepo i korisno. Brine me jedna stavka, a to je da sam primoran da Pro 200 koristim dve godine u sta nisam bas siguran. Odnosno ako uzmem telefon i ostanu ovakve cene i sve sto ide uz tarifni paket onda je ok i koliko sutra jurim po fon, ali ako oni zadrzavaju pravo da me mustraju, pa nakon godinu dana nesto zvekne u tom tarifnom paketu ispasce kao da otpalcujem lap top...
no postavio sam tu temu... interesuju me odgovori... u vezi toga

Poslednja izmena:
Ti hoces da uzmes tel. i da ga preko racuna otpacujes na 24 meseca( tako obicno daju ).Meni se to nikad nije svidjalo, posto svaki tel koji uzmes placas dosta vise od njegove stvarne cene.

Sto naravno nikako ne mora da znaci,lako moze da bude skroz suprotno, ali necemo o tome u ovoj temi...

Benchaman, koji postpaid paket koristis sad (ako koristis)?

ja ga ne bih otplatio nikako vise SAMO ukoliko uslovi ostanu ovakvi... Mene bi taj fon bukvalno i kostao tih 9000 a ostatak bi isao u pretplatu koju bih svakako placao i koristio.

Ne bi mi odgovaralo ako bi, plasticno da objasnim, za mesec dana digli cenu paketa na 1500 i usput smanjili free stvari u okviru Pro 200... Cifre sam lupio, ali valjda neko razume...

off topic smo, ali nije strasno da uzmes telefon za 50% cene na crno i da placas onolko koliko inace placas telefon..
e sad ja placam trenutno oko 10eu mesecno (jako sam smanjio jer sam ceo dan na poslu, ranije je znalo da bude i po 50eu), tako da mi najvise odgovara pro90, a onda sam ogranicen i za telefon koji mogu da uzmem...
ako inace placas 10eu, pa sad uzmes pro400 onda si se zeznuo ko niko i onda si stvarno prosao skuplje nego da si kupio fon za kesh...

Da objasnim.Neki drugovi su uzimali telefone preko operatera, oni kad su dali pocetnu sumu koju traze za tel. i kad su posle isteka ugovora sabrali tel je kostao dosta vise( samo osnovna pretplata je uracunata ).Pored toga ti placas cenu telefona po trenutnoj vrednosti,a posle dve godine vrednost svagog telefona opadne dosta, a ti ga nista jefinije ne placas.Jedina povoljnost je ako se nema kinta, onda ga tako uzmes na rate.

ja ga ne bih otplatio nikako vise SAMO ukoliko uslovi ostanu ovakvi... Mene bi taj fon bukvalno i kostao tih 9000 a ostatak bi isao u pretplatu koju bih svakako placao i koristio.

Ne bi mi odgovaralo ako bi, plasticno da objasnim, za mesec dana digli cenu paketa na 1500 i usput smanjili free stvari u okviru Pro 200... Cifre sam lupio, ali valjda neko razume...

Ako si i do sada mesecno trosio taj iznos na koji se sada obavezujes i ako ne ocekujes da ces troskove morati da smanjis, onda nemas razloga da ne uzmes preko operatera, jer tesko da ce se desiti da se povecaju cene/smanje paketi.

Cilj operatera u ovakvim situacijama je da privuce sto je moguce vise korisnika da predju na veci paket, jer se time njihovi troskovi mnogo manje povecavaju nego sto rastu prihodi. Cilj im nisu korisnici koji svejedno mesecno trose isti iznos (naravno jesu samo iz razloga da veci potrosaci ne predju na konkurenciju, ali to se ne desava tako lako) jer njima skoro poklanjaju telefon. Tvoje je da iskoristis tu mogucnost ako si vec u takvoj situaciji

Da objasnim.Neki drugovi su uzimali telefone preko operatera, oni kad su dali pocetnu sumu koju traze za tel. i kad su posle isteka ugovora sabrali tel je kostao dosta vise( samo osnovna pretplata je uracunata ).Pored toga ti placas cenu telefona po trenutnoj vrednosti,a posle dve godine vrednost svagog telefona opadne dosta, a ti ga nista jefinije ne placas.Jedina povoljnost je ako se nema kinta, onda ga tako uzmes na rate.

Babe i zabe se ne sabiraju...

@Markobb ja se ne bih slozio, razmisli, ja cu pretplatu placati kako god i bez i sa telefonom Pro 200, znaci 900din. Trenutno mi je rn oko 1000 na Fun tarifnom paketu, tako da se meni isplati preci na Pro 200.
Pitanje je da li da uzmem Nokiu6233 koju cu platiti 9000din i nastaviti da placam mesecne racune 900din ili da ne uzmem telefon, zavisi sta sve stoji u ugovoru. Ja telefon dobijam za 9000din. cisto

problem moze biti da se promeni visina pretplate, pa mi ne bude vise odgovarao taj tarifni paket a ja vezan ugovorom... sta onda? Sitne izmene u ceni su ok, ali da ne bude nesto malo drasticnije?...

Tako da.Ako nemas problema sa naglim "skokovima" racuna, ti ga uzmi.Ne bi trebalo da te tek tako bacaju sa jednog paketa na dugi, kao i da tek tako menjaju visinu pretlate

nije problem, moj racun jeste toliki i sve je u redu na listingu, moram reci da nikada, osim jednom, nisam imao problema sto se toga tice.

samo se pribojavam nekih drasticnijih promenu u toku 24 meseca... samo to ehhh 😉

Benchaman, a sto jednostavno ne skoknes do korisnickog servisa i ne pitas sta te interesuje? Mislim manje vise svi koji su odogovorili tvrde da ce se tesko desiti da se cena poveca a stvari unutar paketa smanje, ali zar ti nebi bilo laske da njih to direktno pitas, mozda mogu nesto konkretnije da ti kazu? 🙂

Nazad
Vrh Dno