Šta je novo?

Nov ssd???????

cimi

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2010
Poena
225
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7800X3D & Arctic Liquid Freezer III 360 RGB
Matična ploča
X870 AORUS ELITE WIFI7 ICE
RAM
G.SKILL 32GB Trident Z5 RGB DDR5 6000MHz CL30
GPU
Asrock Radeon RX 9070XT Steel Legend
Storage
1TB SSD Samsung 990 Pro & 500gb SSD Samsung 980 & 500gb SSD Samsung 970 EVO
Zvuk
Microlab FC330 2.1 & HyperX Cloud 3 Wireless
PSU
Corsair RM1000x Shift 1000W ATX 3.1
Kućište
NZXT H7 Flow RGB white
Monitor
AOC Q27G3XMN/BK 27"
Miš & tastatura
HyperX Alloy Orgins & Logitech PRO X Superlight
Mobilni telefon
Galaxy Z Flip6
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
E ovako treba za koji dan da dobijem Corsair ssd..Ne znam ni velicinu,ni seriju ni nista..Treba da bude iznenadjenje..Znam samo da nije manji od 60gb..Trba da mi posalje ortak iz Amerike tako da dok ne stigne osnovne podatke ne znam,a on nece da mi kaze..
Zanima me nekoliko stvari pre nego sto stigne..
1.kakvi su generalno Corsair ssd??
2.sta je to TRIM i kako da znam dal moj ssd ima??
3.sta je firmware
4.na sta moram da obratim paznju npr defregmentacija itd....

Kao sto se vidi nemam blage veze o ssd i sto vise citam vise sam pogubljen..Tako da bi mi bilo koje smernice koristile..

Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk

Ako ti salje performance pro, dobit ces jedan od najboljih SSD sa trzista. Mada moze biti bilo sta Corsair nudi skoro sve. Na ostala pitanja, bas je pisano po forumu iscitaj sve lepo dok SSD stigne! :type:

Za sad sam nasao
1.prikljuciti na 1.sata
2.u biosu gde god ima ukljuciti Ahci
3.udjem u instalaciju w7 normalno sve formatiram i instaliram sistem
4.kad udjem u sistem normalno instaliram drajvere i to bi bilo to..
Nek me neko ispravi ako gresim

Posle istaliranja drajvera, pustis da windows oceni komponente i tako da shvati da je SSD prisutan, takodje write cachig treba ukljuciti.

Ok skapirao...To je nadam se sve....Ufff ne mogu da docekam da stigne:)..Koliko su svi nahvalili ove ssd da vidim u cemu je fora..

Procitaj tu temu al' nemoj da "podesavas" nista od predlozenog, pogotovu jer vidim da ne znas sta je sta, nema potrebe za podesavanjima koja procitas na onoj temi, pogotovo ako bude 120GB i veci ssd...
NEMOJ da defragmentiras ssd, to W7 po default-u iskljuci i nemoj tebi da "padne na pamet" da ukljucujes i da to radis!

E ovako...dobio sam Corsair CSSD-F40GB2-A...Da li je on dovoljan da bude sistemski,i kakav je da li neko zna? Ili je bolje da ga prodam i uzmem ovde neki sa 3 godine garancije,i za koje pare bih mogao da ga prodam? MIslio sam da uzmem Pyro od 60 gb...

Za samo sistem da, ali tesko da ces moci jos nesto da instaliras na njega, dobar je taj ssd ali je star, tj SATAII, tesko da ces ga prodati za neku pristojnu kintu bas iz razloga sto je malog kapaciteta.

Kolika je to pristojna kinta,da li mogu da se nadam cifri od 50 e,posto je nov 100 dolara?

Taj SSD je dobar jedino za SSD Caching u kombinaciji sa HDD-om. A to mozes samo na Z68 plocama.

Sta to znaci?Jel to kao obican SSD ili nesto drugo? Jel mogu da ga prodam za 50 e?

Nemoj da pitas za cenu, to se ne radi ovde, imas oglase i stavi cenu koju ti mislis da treba. ;)

Nazad
Vrh Dno