Šta je novo?

Nov računar

DISSEOR

Cenjen
Učlanjen(a)
14.03.2013
Poena
154
Uskoro planiram da uzmem novu konfiguraciju, zamislio sam nešto - ali se dvoumim, da li je to "best buy" za ove pare:

CPU: Intel Core i5-3570K
MOBO: ASRock z77 EXTREME4
RAM: 2x4GB Corsair XMS CL9 (1600MHz)
CASE: Thermaltake Versa II Black Edition
PSU: Raidmax RX-600AF BlackStone (600W) / Raidmax RX-700AC BlackStone (700W)

Sve ove komponente bi izašle ~50 000 RSD, što mi u neku ruku i odgovara - toliko sam i planirao.
Ostale "nazovimo" ključne komponente koje fale su: grafička kartica, hard disk (HDD), optika...
Nadogradnja ostalih stvari bi malo pričekala da se skupi još neka para, razmisljao sam da do tada koristim trenutne komponente:

GPU: ATI Radeon HD 5450 (512MB)
HDD: Western Digital 160GB WD1600AAJS-08PSA0
Optical drive: PIONEER DVD-RW DVR-115D ATA Device

Znam da procesor zajedno sa ovom grafikom ne ide, ali šta da se radi...

I još jedno pitanje, da li bi se baš mnogo osetio "bottleneck" u igrama?

Plan ti ne pije vodu jer taj rezač nemaš u šta da priključiš na toj ploči.
Nzm na koje igre misliš ali imaj u vidu da je 5450 težak kršić za tu namenu.

Ja i nisam gamer ali, i pored toga mi se smučila 6450 koliko je kilava te sam je zamenio sa trenutnom 5770.

Koja grafička najbolje paše uz ovu konfiguraciju? Gledao sam nešto i dvoumim se između:

GeForce GTX 600
GeForce GTX 660 Ti
Radeon HD 7870

I kakva je ova konfiguracija koju sam sastavio, koje su mane? (ako ih ima)

Koja grafička najbolje paše uz ovu konfiguraciju? Gledao sam nešto i dvoumim se između:

GeForce GTX 600
GeForce GTX 660 Ti
Radeon HD 7870

I kakva je ova konfiguracija koju sam sastavio, koje su mane? (ako ih ima)

Najbolja ti 7870 xt

A što se tiče napajanja, da li će biti dovoljno napajanje od 600 W ili moram uzeti od 700 W? Usput planiram "overclock" najmanje do 4.3 GHz...
I kakvo je ovo napajanje, da li postoji neko bolje u ovom cenovnom rangu?

Poslednja izmena:
Ne razumem kad ljudi kupuju racunar sa i5 K procesorom, planiraju overklok, stave neku jacu grafiku i neko napajanje od 3-4 hiljade. Nemoj se igrati sa OC na tom napajanju. Jeste dobro napajanje, ali za standardnu upotrebu. Nemoj ga forsirati ako ces ga uzimati. Ako vec hoces OC, uzmi kvalitetnije napajanje. Nije problem snaga, problem je kvalitet struje i regulacija napona. Dakle, ako hoces OC, treba ti kvalitetnije napajanje.

Ne razumem kad ljudi kupuju racunar sa i5 K procesorom, planiraju overklok, stave neku jacu grafiku i neko napajanje od 3-4 hiljade. Nemoj se igrati sa OC na tom napajanju. Jeste dobro napajanje, ali za standardnu upotrebu. Nemoj ga forsirati ako ces ga uzimati. Ako vec hoces OC, uzmi kvalitetnije napajanje. Nije problem snaga, problem je kvalitet struje i regulacija napona. Dakle, ako hoces OC, treba ti kvalitetnije napajanje.

+1
Ma ko **** napajanje, ultra/mega/giga procesori i graficke su u modi. Napajanje nicemu ne sluzi, a pritom kosta (klasicno razmisljanje da se prodje jeftinije.). Ne gledaj nista ispod 7500-9000 za napajanje ako hoces mogucnost upgrade-a i oc na duze staze...

Vrh Dno