DukeofSerbia
Slavan
- Učlanjen(a)
- 13.05.2007
- Poena
- 390
Tema nije za mene
, već za člana nesa07.
Otvorio sam da bi i drugima pomogao, pošto dobijam poruke u vezi monitora. Ne kažem da se ne trebaju slati, al‘ ako se stvari
iskomplikuju bolje preko foruma da bi se pomoglo i drugim potencijalnim kupcima bez obzira da li su članovi ili gosti foruma,
a i uvek se može naći neko da uskoči da pomogne.
Dakle, tema je konkretno za nesu07 i njegov slučaj, al‘ će indirektno pomoći i drugima.
Dell U2515H je vraćen, a što se tiče probijanja LED pozadinskog svetla i IPS „žara“ sa stranice:
https://forum.benchmark.rs/showthread.php?221688-Spisak-monitora-sa-IPS-panelima/page14
Problem sa tim fotografijama je što kamera preeksponira snimak pa je efekat mnogo gori nego što jeste. Vidi se edge LED blago izbijanje
što je normalno i nemoguće ga je izbeći na IPS-olikim panelima. IPS „žar“ se vidi sa strane kada se gleda, al‘ to je zaštitni znak tih panela.
Za tačnu procenu se mora videti uživo. Ako se tokom normalnog korišćenja ne primeti (znači da osvetljenje panela nije nenormalno napucano),
onda je ok.
Oštrina slike uz napomenu da utiče i razdaljina sa koje se gleda:
1920x1080 24“ je 90 ppi.
2560x1444 25“ je 118 ppi.
1920x1080 27“ je 82 ppi.
2560x1444 27“ je 109 ppi.
2560x1444 32“ je 93 ppi.
1200p je specifična rezolucija za specifinu namenu (kome treba dodatna vertikalna „dubina“). U protivnom nije za svakodnevnu upotrebu.
Što se tiče razlike između AMVA+ i AH-IPS panela, pročitaj temu iz mog potpisa.
Za kupovinu, izbor ti je jako sužen ako hoćeš da dobiješ najbolji mogući monitor. Narodnih (običnih) modela ima koliko hoćeš.
Ako ti 27“ nije veliko, a ne vidim kako je 2“ problem u odnosu na 25“
, Philips E-Line 276E7QDSW je najbolja kupovina.
Sinoć sam dobio potvrdu i od Kanađanina da je najbolji monitor u klasi 27“ 1080p (uz HP 27es kome treba sjajan ekran).
Da ga citiram:
Sličan slučaj kao i sa Dell U2417H. Kao što je Kanađanin otkucao „kvalitet slike se nosi sa panelima veće rezolucije“.
Moj sažetak tog Philipsa na engleskom:
Otvorio sam da bi i drugima pomogao, pošto dobijam poruke u vezi monitora. Ne kažem da se ne trebaju slati, al‘ ako se stvari
iskomplikuju bolje preko foruma da bi se pomoglo i drugim potencijalnim kupcima bez obzira da li su članovi ili gosti foruma,
a i uvek se može naći neko da uskoči da pomogne.
Dakle, tema je konkretno za nesu07 i njegov slučaj, al‘ će indirektno pomoći i drugima.
Dell U2515H je vraćen, a što se tiče probijanja LED pozadinskog svetla i IPS „žara“ sa stranice:
https://forum.benchmark.rs/showthread.php?221688-Spisak-monitora-sa-IPS-panelima/page14
Problem sa tim fotografijama je što kamera preeksponira snimak pa je efekat mnogo gori nego što jeste. Vidi se edge LED blago izbijanje
što je normalno i nemoguće ga je izbeći na IPS-olikim panelima. IPS „žar“ se vidi sa strane kada se gleda, al‘ to je zaštitni znak tih panela.
Za tačnu procenu se mora videti uživo. Ako se tokom normalnog korišćenja ne primeti (znači da osvetljenje panela nije nenormalno napucano),
onda je ok.
Oštrina slike uz napomenu da utiče i razdaljina sa koje se gleda:
1920x1080 24“ je 90 ppi.
2560x1444 25“ je 118 ppi.
1920x1080 27“ je 82 ppi.
2560x1444 27“ je 109 ppi.
2560x1444 32“ je 93 ppi.
1200p je specifična rezolucija za specifinu namenu (kome treba dodatna vertikalna „dubina“). U protivnom nije za svakodnevnu upotrebu.
Što se tiče razlike između AMVA+ i AH-IPS panela, pročitaj temu iz mog potpisa.
Za kupovinu, izbor ti je jako sužen ako hoćeš da dobiješ najbolji mogući monitor. Narodnih (običnih) modela ima koliko hoćeš.
Ako ti 27“ nije veliko, a ne vidim kako je 2“ problem u odnosu na 25“
Sinoć sam dobio potvrdu i od Kanađanina da je najbolji monitor u klasi 27“ 1080p (uz HP 27es kome treba sjajan ekran).
Da ga citiram:
Taj Philipsov model ima moderan Samsungov PLS panel koji je daleko bolji od bilo kog AH-IPS panela u klasi 27“ 1080p.It seems to be as good as a 27" 1080p panel can be, and offers image quality competitive with the higher resolution panels.
Philips is definitely on a winning streak with their 24-27" 2016/2017 1080p IPS/PLS panels.
Sličan slučaj kao i sa Dell U2417H. Kao što je Kanađanin otkucao „kvalitet slike se nosi sa panelima veće rezolucije“.
Moj sažetak tog Philipsa na engleskom:
+ It has at least 300 cd/m2 brightness (250 factory claimed).
+ It seems it doesn‘t suffer from BLB (only minimal for edge lit) and PLS glow.*
+ sRGB is over 99%.
+ Precise colors.
+ Contrast is above 1.000:1.
+ It‘s very good / excellent factory calibrated.
+ Low input lag (under 10 ms) and good response times (Fast is the best).
+ White case.**
- Viewing angles not good/wide as AH-IPS.
- Pathetic VGA cabel in package.
*But it could be just panel lottery as mostly is.
**It has 2 mm black inner bezel between display and frame.
Poslednja izmena: