Šta je novo?

Nov monitor

OWERKLOKER

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
27.06.2009
Poena
199
Pozdrav svima.
Planirao sam da kupim monitor za ~200E max pa mi je za oko zapao Benq G2420HD(krenuo sam sa citanjem teme o njemu) pa da pitam ovde da li je mozda ipak neki drugi bolji za te pare?
Trenutno koristim MAG 19".
Sto se tice koriscenja u planu je gledanje HD filmova,retko kad poneka igra,i dosta vremena provodim citajuci po netu(minimum 5-6 sati) tako da mi je citljivost veoma vazna.
Ne mora iskljucivo da bude 24" ako ima neki manji a da je dosta bolji.
Inace sedim na ~60-ak cm od monitora.
Ako treba jos neka informacija recite.Hvala

viewsonic 2433 za 230 e ako nekim cudom uspes da ga nadjes. Inace, tema je za "Sta i gde kupiti"

Jaoj,izvinjavam se nisam obratio paznju.:wall:
Ako bi mogao neki moderator da je prebaci da ne otvaram istu temu.Hvala
A kako stoji ovaj Benq ili neki drugi sa tim ViewSonicom,posto mi je malo mnogo 230E i,kao sto kazes,tesko se nalazi.
Sta bi moglo da ga zameni?
Ali,da napomenem jos jednom.Najvise vremena provodim citajuci pa mi je najbitnije da slika bude cista i da ne zamara.Pozdrav

ja bih pak preporuchio samsung 2443NW, zato shto je 24 incha, ali u 16:10, a pritom je jeftiniji.

dodushe, to je sad diskutabilno, ali meni je wide 16:9 bacanje para u odnosu na 16:10, ovako dobijesh odlichan ogromni monitor, koji je primetno veci od ostalih 16:9 24ki, a panel, to jes kvalitet monitora je bolji od benQ, i slika je sasvim solidna.

I ovaj samsung je puna 24 incha, i ne nije bacanje para, sve u svemu ipak je bolji za multiimediju, a i malo manje zahtevan sto se tice rezolucije ;).

I ovaj samsung je puna 24 incha, i ne nije bacanje para, sve u svemu ipak je bolji za multiimediju, a i malo manje zahtevan sto se tice rezolucije ;).

znam da je puna 24 incha, ali sam govorio o filingu, kad pogledash 24 incha u 16:9, i onda pogledash u 24 incha 16:10, i imash osecaj kao da si sa medveda prebacio pogled na slona.

24 u 16:9 je zapravo samo trunku vishi od 22jke u 16:10, jedino shto dobijash je shirina.

Bolje da se koncentrise na kvalitet monitora nego na odnos stranica

samsung i LG u TN segmentu ne mogu da te iznenade, i to je sve shto treba da te zanima o kvalitetu, za monitor od 200 evra. sve ostale vrednosti koje navode svi komplet proizvodjachi, validne su informacije koliko i sve reference iz biblije.

mada, sa samsungom konkretno ima problem, jer je samsung dozvolio sebi, da iako sam pravi svoje panele, da u neke modele, stavlja panele kineskih no name proizvodjacha koji im sluze kao radna snaga. zato sam i pobornik LG-ja, jer za svaki njihov panel znash da ga je napravio LG-Philips

Upravo to sam hteo da kazem sto si rekao u ^ postu. Nek to malo istrazuje,vidi koji monitor da odabere buduci da ce mu sluziti za citanje, da sto manje zamara oci; znaci,nek na to obrati paznju, a ne na nebitne stvari tipa odnosa strana. Navici ce se na oba odnosa, koji god uzme, i oba imaju jednak broj prednosti i mana

znam da je puna 24 incha, ali sam govorio o filingu, kad pogledash 24 incha u 16:9, i onda pogledash u 24 incha 16:10, i imash osecaj kao da si sa medveda prebacio pogled na slona.

24 u 16:9 je zapravo samo trunku vishi od 22jke u 16:10, jedino shto dobijash je shirina.

"filing" je meni barem, ok.A visi je tacno za 1cm, a siri za 6cm, sobzirom da je par hiljada skuplji od,recimo t220, svaka diskusija je suvisna.A prvi 24,dvi,16:10, je mnoooogo skuplji...

Onda potrosi pare na knjige:smoke:... samsung p2450h...
:D
Neka,ipak sam za monitor.:d
Upravo to sam hteo da kazem sto si rekao u ^ postu. Nek to malo istrazuje,vidi koji monitor da odabere buduci da ce mu sluziti za citanje, da sto manje zamara oci; znaci,nek na to obrati paznju, a ne na nebitne stvari tipa odnosa strana. Navici ce se na oba odnosa, koji god uzme, i oba imaju jednak broj prednosti i mana

A kakav je ViewSonic VX2433wm ?
Da li je bolji od gore pomenutih samsunga i LG-a?
Hvala na odgovorima,pozdrav.;)
P.S.Hvala moderatoru na prebacivanju teme.;)
EDIT:
Sad gledam ovaj samsung 2443nw i on ima samo d-sub?!
Zaboravio sam da napomenem ali ne zelim da uzimam monitor bez bar dvi prikljucka.

Poslednja izmena:
Najbolje resenje ti je samsung p2450h, jer je (ponavljam ko papagaj) puna 24 incha, a Viewsonic nije, i nije generalno nista bolji od njega, 2443 ima samo d-sub, a ja bih to, kao i ti ipak zaobisao.

U krajnjem slucaju koji god da uzmes, sam ces da mu nastelujes sliku da te sto manje zamara pri citanju.

Najbolje resenje ti je samsung p2450h, jer je (ponavljam ko papagaj) puna 24 incha, a Viewsonic nije, i nije generalno nista bolji od njega, 2443 ima samo d-sub, a ja bih to, kao i ti ipak zaobisao.

U krajnjem slucaju koji god da uzmes, sam ces da mu nastelujes sliku da te sto manje zamara pri citanju.

Ok,hvala jos jednom na savetu.;)
Pojuricu taj samsung p2450h.Pozdrav:wave:

:D
Neka,ipak sam za monitor.:d

A kakav je ViewSonic VX2433wm ?
Da li je bolji od gore pomenutih samsunga i LG-a?
Hvala na odgovorima,pozdrav.;)
P.S.Hvala moderatoru na prebacivanju teme.;)
EDIT:
Sad gledam ovaj samsung 2443nw i on ima samo d-sub?!
Zaboravio sam da napomenem ali ne zelim da uzimam monitor bez bar dvi prikljucka.

vs 2433 je za klasu kvalitetniji od tog samsunga, ako ga nadjes do 24k uzmi bez razmisljanja.

Od oba :D ne znam kakva je sad politika samsunga sto se mrtvaka tice, ali zar ti nesto ne govori cinjenica da je na vs garancija 0 mrtvix p? To nesto znaci. Znaju da je dobro to sto su napravili. A samsunga ima raznih, kada sam kupovao monitor, bio sam zaintrersovan za t220 ili 2233bw. I kad sam saznao da postoje 3-4 varijante istog monitora,sa razlicitim kvalitetom panela, zaobisao sam ga u sirokom luku. To mirise na prevaru kupaca, sto bih rizikovao-uzmem provereno, i miran sam. Doduse, nisam kupio ni 2433vs, nasao sam ga bio po prevelikoj ceni

Poslednja izmena:
Od oba :D ne znam kakva je sad politika samsunga sto se mrtvaka tice, ali zar ti nesto ne govori cinjenica da je na vs garancija 0 mrtvix p? To nesto znaci. Znaju da je dobro to sto su napravili. A samsunga ima raznih, kada sam kupovao monitor, bio sam zaintrersovan za t220 ili 2233bw. I kad sam saznao da postoje 3-4 varijante istog monitora,sa razlicitim kvalitetom panela, zaobisao sam ga u sirokom luku. To mirise na prevaru kupaca, sto bih rizikovao-uzmem provereno, i miran sam. Doduse, nisam kupio ni 2433vs, nasao sam ga bio po prevelikoj ceni

Razmisljao sam da uzmem i taj tvoj Benq mada kazu da ima duhova i nije dobar za net.
A za taj ViewSonic samo pozitivni komentari ali je 0.4 inca manji od Benq-a.
A ako ne nadjem ViewSonic koji bi mogao da ga zameni?
P.S.Moze li se podesavati nagib kod VS 2433ws?

Poslednja izmena:
Hehe...na ovu ogromnost 1cm je nista :D
uzmi p2450h ako ne nadjes vs, dobar je on, samo se informisi da li i dalje guraju razlicite panele u iste monitore, i ako je to slucaj vidi koji je najkvalitetniji, pa juri njega.
Ako se ne varam, vs 2433 moze da se rotira po vertikali, tj gore-dole

Stavi se brightness i contrast na 0, pa se stisne source taster na 5-6 sekundi, i onda se pojavi servisni meni, na ovom ovako nece...

Hehe...na ovu ogromnost 1cm je nista :D
uzmi p2450h ako ne nadjes vs, dobar je on, samo se informisi da li i dalje guraju razlicite panele u iste monitore, i ako je to slucaj vidi koji je najkvalitetniji, pa juri njega.
Ako se ne varam, vs 2433 moze da se rotira po vertikali, tj gore-dole

Ionako ne volim Samsung,a i plus sto sad pokusavaju da poture te razne panele.
Znaci da jurim VS.
Bitno mi je da moze da se pomera po vertikali zbog gledanja filmova.
Brat ima LGw2353v i monitor je ekstra(nisam primetio duhove,probijanja ima bas minimalno,neprimetno) ali mislim da ne moze da se podesava po vertikali.Steta za tako dobar monitor. :(

@ Rapture
Ne, naprotiv. Drug ima 2233nw i ima par mrtvaka. Imao sam crt 17 795 mb jako hvaljen, imao je svetliju prugu po vertikali. Drugi prijatelj ima 765mb ima 2 pruge! Crkao mi je samsung televizor pre godinu dana. EI NIS u sobi radi 22 godine, samo jednom je imalo nekih problema,platio 500din da se popravi,a taj samsung ne moze da se popravi. Zestoko je precenjen samsung kao marka, a i jako su nepouzdani, kupiti recimo t220 je macka u dzaku. Kako moze neki monitor da ide sa sto vrsta panela? Znaci ime t220 je za okolnu plastiku, a koji panel stavis nije vazno. LG, VS, su bolji izbori.
Treba da kupujem hard, razmisljao sam o f3, ali...cak verujem onima koji pricaju da se lako kvari. Ili u nasu zemlju stize skart, ili je samsung kao proizvodjac skart, to je moje iskustvo posle koriscenja razlicitih samsung proizvoda.
E da, mobilne telefone im tek ne cenim,ali to je neka druga prica, za koju takodje imam argumente :)
Pozdrav

edit: pogledaj lg 2261 ako hoces 22, ima i 23' varijanta. Za vs 0 mrtvaka, lg 3, samsung 5 kao i moj benq. Inace, citao sam po netu-ne znam da li je istina- u dosta samsunga se ugradjivali mislim AU optronics paneli koje koristi i benq, i da su bili medju boljima. To proveriti, pratio sam dok sam kupovao, bio u toku sa svim tim, vec sam to potisnuo u zaborav :)

Poslednja izmena:
@ Rapture
Ne, naprotiv. Drug ima 2233nw i ima par mrtvaka. Imao sam crt 17 795 mb jako hvaljen, imao je svetliju prugu po vertikali. Drugi prijatelj ima 765mb ima 2 pruge! Crkao mi je samsung televizor pre godinu dana. EI NIS u sobi radi 22 godine, samo jednom je imalo nekih problema,platio 500din da se popravi,a taj samsung ne moze da se popravi. Zestoko je precenjen samsung kao marka, a i jako su nepouzdani, kupiti recimo t220 je macka u dzaku. Kako moze neki monitor da ide sa sto vrsta panela? Znaci ime t220 je za okolnu plastiku, a koji panel stavis nije vazno. LG, VS, su bolji izbori.
Treba da kupujem hard, razmisljao sam o f3, ali...cak verujem onima koji pricaju da se lako kvari. Ili u nasu zemlju stize skart, ili je samsung kao proizvodjac skart, to je moje iskustvo posle koriscenja razlicitih samsung proizvoda.
E da, mobilne telefone im tek ne cenim,ali to je neka druga prica, za koju takodje imam argumente :)
Pozdrav

edit: pogledaj lg 2261 ako hoces 22, ima i 23' varijanta. Za vs 0 mrtvaka, lg 3, samsung 5 kao i moj benq. Inace, citao sam po netu-ne znam da li je istina- u dosta samsunga se ugradjivali mislim AU optronics paneli koje koristi i benq, i da su bili medju boljima. To proveriti, pratio sam dok sam kupovao, bio u toku sa svim tim, vec sam to potisnuo u zaborav :)

Ne bih da uzimam 22',samo 23 ili 24.
Ipak mi je sigurnije da uzmem VS nego da rizikujem jer se ipak monitor ne menja svake godine.;)
OFF:A sto se tice samsunga uopste ja imam tv star skoro 20 godina i,da cuknem u drvo,radi kao prvog dana.
Drug je imao neki crt samsung i radio mu je bez problema.Izgleda da se nikad ne zna sa njima.
A pomenuo si hard,i ja sam planirao da uzmem Samsung f3 od 1TB i vidim dosta ga hvale.
A za telefone se u potpunosti slazem.;)Pozdrav

@ Rapture
Pozdrav

Ma, salio sam se :)... jos jedna ultra glupost kod samsunga je cena t240 monitora pored mojeg, razlika 50% u ceni, a u sustini ista stvar :p.

Zaboravio sam da pomenem, i taj crt 795 mb mi se bio pokvario,ali sam mu oprostio jer je opravka bila 1000 din :)
Sto se tice cene t240, mislim da je do nasih trgovaca pre nego do samsunga,mada su mi isti, cast retkim izuzecima :)
@OVERKLOKER imas 2361 lg,pogledaj njega

Nazad
Vrh Dno