Šta je novo?

Nov kuler, stare temperature???

Sumnjam da je midgard 30e :trust:

Ne, on je oko 50e ali je prostraniji i provetreniji. Po meni vredi razlike u ceni, ne kupuje se kuciste svaki dan.

Evo poslednji pokusaj, okrenut kako treba:

Temperature preko 60, moracu da ga reklamiram...

Pa opet nisi dobro postavio kuler. U toj ravni samo kontra. Ovako bre treba

Prilozi

• tn_cmhtx18.JPG
    tn_cmhtx18.JPG
    72.1 KB · Pregleda: 117
Aj sad samo prebaci ventilator na kontra stranu :d

Kad sam pokusao da skinem plocu, jedan sraf mi je preskakao i nikako nije mogao da izadje, sta da mu radim? Znaci odvrcem odvrcem dok se ne cuje "klak" pa onda ponovo pa "klak"... Ne mogu da skinem nikako plocu ako ga ne odvrnem.

Klestima ga izvuci. Izgleda da ti je oblajznuo.

Bili ste u pravu svaka chast, trebao je kuler lepo da se usmeri u startu...

15 minuta prajma, temperatura 48-49:banana::banana::banana:

^
Drago mi je da ti sad sve radi :). Sto ga nisi prikljucio na CPU_FAN (moze da se nakaci iako je cetvoropinski)? Onda lepo u bios, ukljucis regulaciju obrtaja i puna kapa :)

4pin_or_3pin_fan_connector_on_m_b_362.jpg

@beagle:

Neka ga , neka vrti punom snagom non stop, ionako se ne cuje :)

Daj Boze da je tebi ventilator duvao preko hladnjaka. Da ga nisi sad tek slucajno tako postavio....

Ali bitno je da radi,...

Da ne otvaram novu temu. AMD PII x4 955 i kuler TT ISGC-300 i to zajedno na DFI 790FXB.

- Kuler mogu da postavim samo tako da vent bude gore (pprema napajanju) ili dole (prema grafickoj).

- Temperatura u leru negde oko 38 stepeni C a pod opterecenjem ide do 60 stepeni C, posle pola sata Linx-a.

- Procesor ne zeli preko fsb 220 ni na kom naponu, podizanjem napona samo raste temperatura, ali zato stabilno na tom fsb-u radi na 1,25v.

- Promenon napona od 1,25V - 1,35V temperatura raste linearno za oko 2 stepena.

- Kuler lepo naleze na proc celom povrsinom, pasta je Artic Silver i ima je taman koliko treba, stopica kojom kuler naleze na procesor i heatpipe-ovi su prilicno hladni (prilicno hladniji od telesne temperature)

- Koliko god da je kuler hladan elektroliti i zavojnice pored u naponskoj se greju cak i do te mere da se nemogu pipnuti.

Neke ideje slicna iskustva i kako reseti problem

Poslednja izmena:
HP-ovi na dnu moraju biti topli makar koliko su i tvoji prsti, to ti je znak da kuler lepo naleže i da telo ima svrhu. Kada napraviš da telo ima svrhu (greje se) onda nastupa ventilator da ohladi to telo. Znači kod tebe već nešto (loš pritisak, neravna baza procesora i kulera...) u startu je problem.

Što se overkloka tiče, već je pisano od strane nekoliko usera na ovom forumu (između ostalih i mene): AMD ne voli temperature preko 55°C tako da moraš taj procesor dobro da ohladiš ako misliš da postigneš neki ozbiljnan OC.

Naponsku hladi dodatno jednom "osmicom", čak i na 5V će biti sasvim dovlojna. Što bolje ohladiš naponsku to će ti vdrop biti manji.

HP-ovi na dnu moraju biti topli makar koliko su i tvoji prsti, to ti je znak da kuler lepo naleže i da telo ima svrhu. Kada napraviš da telo ima svrhu (greje se) onda nastupa ventilator da ohladi to telo. Znači kod tebe već nešto (loš pritisak, neravna baza procesora i kulera...) u startu je problem.

Što se overkloka tiče, već je pisano od strane nekoliko usera na ovom forumu (između ostalih i mene): AMD ne voli temperature preko 55°C tako da moraš taj procesor dobro da ohladiš ako misliš da postigneš neki ozbiljnan OC.

Naponsku hladi dodatno jednom "osmicom", čak i na 5V će biti sasvim dovlojna. Što bolje ohladiš naponsku to će ti vdrop biti manji.

Ma OC mi nije nije na prvom mestu.

Vdropa nema ili je minimalan, ma koliko se naponska zagrejala.

Na sklikama dole su rezovi:

1. CPU VID podesen na -75.5mV, fsb 220, vent na kuleru MAX
2. CPU VID podesen na -75.5mV, fsb 220, vent na kuleru MIN
3. CPU VID podesen na -100mV, fsb 220, vent na kuleru MAX

Mene tu interesuje da li su temperature OK, a mislim da nisu?

Zaboravih da napisem da u biosu iscitavam temperature CPU Core 29, SYS 35, Chipset 55 stepeni C

Prilozi

• 2-1440.jpg
    2-1440.jpg
    119.2 KB · Pregleda: 47
  • 3-860.jpg
    3-860.jpg
    126.5 KB · Pregleda: 40
  • 4-1440.jpg
    4-1440.jpg
    130.7 KB · Pregleda: 40
Poslednja izmena:
Za mene su ove temperature očekivane / realne. ;)

Malo sam cackao i mislim da mi kuler ne lezi dobro na procu jer sam malo eksperimetisuci spustio temperature na 46-47 stepeni pri max obrtajima ventilatora i ostalim podesavanjima kao i do sada.

Procesor je ravan proveravao sam na staklu, IHS kulera je takodje ravan tako da se verovatno prilikom motaze ploca iskrivi ili ...

IHS procesora može da se ulubi na sredini pod određenim pritiskom! ;) Zato su vrhunski TR kuleri sa "ispupčenom" bazom.

:wave:

Ako smem da predlozim resenje koje koristi protok vazduha u kucistu scythe kama angle . Kuler je tako oblikovan da se temperatura direktno izbacuje preko venta sa napajanja ili jos bolje sa venta na gornjoj strani kucista i pomocu venta otpozadi . http://www.xbitlabs.com/images/coolers/tt-tmgia1-scythe-kamaangle/34_ska_shem.jpg Cena ovog kulera je oko 35 eu a najbolje od svega je sto je jako tih i ako neko bas zeli bolje moze da nakaci jos dva venta . (izvinjavam se zbog nasih slova ali kucam na nekom cudu gde ih nema).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno