Šta je novo?

Nov komp

Učlanjen(a)
05.07.2012
Poena
180
Mislio sam uzeti ovaj komp i dodati grafu

http://www.winwin.rs/racunari-i-komponente/desktop-racunari/desktop-racunari-bez-os/racunar-altos-enigma-h81-core-i5-8gb-intel-hd-4600-1000gb-dvd-1192142.html

http://www.winwin.rs/graficka-kartica-amd-radeon-r9-270x-powercolor-pcs-2gb-ddr5-dvi-hdmi-axr9-270x-2gbd5-ppdhe-1183655.html

valja li, hoće li napajanje moći da izdrži? Ili da mi pomognete da sastavim komp u toj vrednosti sa sličnim karakteristikama.

(izvinjavam se za linkove ali tu kupujem zbog kredita pa sam zato i stavio)

radice,ali ce veci benefit doneti dualchannel nego sto ce doneti 1866mhz ram sve i da radi na 1866 cl9,a nece,radice na 1600cl9.jedino ako si bas bas siguran da ti treba 16gb rama a po sklopljenoj konfi deluje mi da ces komp da koristis sa net,igre,muziku,filmove itd a za to 16gb rama ko zna kad ce da treba sigurno ne za vreme ddr3 memorije tj u nekih narednih dve godine.ako sam pogresio i npr treba ti 16gb rama da ucitavas neke biblioteke VST instrumenata u DAW-u,izvini,onda jeste stvarno mudrije da se sad uzme najjefiniji 8gb ram na bar 1600 cl9 pa posle dokupljuje drugi.

sto se tice toga,svaki ram koji radi na istim klokovima i na istom naponu radice 99 posto sa vec kupljenom memorijom,a i da se razlikuju ogromne su sanse da ce svakako da radi,jer su razlike najcesce minorne i u klokovima i u naponu.npr neki kingston koji je cl 9 9 9 24 na 1.65v radice skoro sigurno sa nekim lupam patriotom koji je na 2133 cl 11 10 11 28 1.65,tj radice na klokovima sporijeg kingstona,samo treba da se rucno nasteluje u biosu.ponekad se desi da se neki moduli ne mirisu,iz misterioznih razloga pa nece da rade zajedno,najcesce krivac je ako su razlicitog napona pa jedan modul ne voli da radi na visem a drugi na manjem ili su posredi tipicni gremlini,haarp i meseceve mene. :) ali ovo se desava jako jako retko,ja licno nisam nikad imao takav problem a cuo sam za najvise par primera iz fazon dva'es'pete ruke.

realno,i 1333 cl9 ram u igrama nije neki pad,sve je to jedan dva fps-a u najgorem slucaju,ali cene su toliko slicne da ih ja ne bih uzeo samo zato sto eto nemaju oklop najcesce. :)

razmisljam o novom kompu, a da ne bi otvarao novu temu jer su mi slicni kriterijumi za kupovinu, znaci winwin zbog placanja na rate, e sad ako sam dobro ukapirao u njihovim konfiguracijama mogu da se izmene komponente i uz to da im se priloze cene iz emmija po njihovoj politici, pa sta bi ste mi vi savetovali, koju kombinaciju za oko 60k dinara?

razmisljam o novom kompu, a da ne bi otvarao novu temu jer su mi slicni kriterijumi za kupovinu, znaci winwin zbog placanja na rate, e sad ako sam dobro ukapirao u njihovim konfiguracijama mogu da se izmene komponente i uz to da im se priloze cene iz emmija po njihovoj politici, pa sta bi ste mi vi savetovali, koju kombinaciju za oko 60k dinara?

FX-6300 ~ 10 000
970 Pro3 ~ 7000
2x4BG DDR3-1600 ~ 8000
R9 270x MSI GAMING 270 - 20 000 ili mozes da ides na polovnu sapphire r9 280
HDD 1TB ~ 5900
Napajanje 600W Cooler Master B Series 6300 i
kuciste Raidmax ~ 3600
DVD ~ 1900

Poslednja izmena:

Imas slicnu temu, pa prelistaj: http://forum.benchmark.rs/showthread.php?329236-Gaming-PC-do-60-65-hiljada
Ako neces da overclockujes, idi na Intel. Ako je komp za gaming opet idi na Intel.

Imas slicnu temu, pa prelistaj: http://forum.benchmark.rs/showthread.php?329236-Gaming-PC-do-60-65-hiljada
Ako neces da overclockujes, idi na Intel. Ako je komp za gaming opet idi na Intel.

videh i tu temu, hvala obojici na odgovorima,
mada moje pitanje se pre svega odnosilo na ponudu konfiguracija u winwinu i eventualnu zamenu nekih komponenti.. ili je bolje uzeti sve komponente posebno, i platiti ih na rate, i sam da sklopim komp, sto mi malopre nije palo na pamet?

Poslednja izmena:

Hvala puno :)

Hvala I tebi Jon bon jovice na predlogu, sa telefona videh samo zadnji post

Poslednja izmena:

Odlicno, samo izbaci optiku, usmeri novac na kuciste ili na nesto drugo ili popi nesto, bilo sto, ko jos koristi danas optiku. :)

A i nije grupna regulacija pa bi trebalo da su stabilniji naponi pri crossloadu, kvalitetnije je u sustini. A ako nista drugo, onda 5 godina garancije.

Pozdrav ,

Skoro sam sastavljao komp pa sam imao slicnu dilemu oko kucista . Obrati paznju da taj N300 koji je u emiju nema providnu stranicu iako je tamo na slici , urban S1 je mini kuciste tako da nema previse prostora . Ja sam gledao manja kucista pa sam se dvoumio izmedju Fractal core 1000 , CM N200 i CM Silencio 352 . Na kraju sam uzeo Silencio i jako sam zadovoljan :D

Fractal 1000 je dosta popularno, ali pored CM N200 nema šta da traži koliko je ovo dobro osmišljeno (mada samo za microATX ploče, ali meni se i sviđa što nije džinovsko), još po smešnoj ceni.

[YOUTUBE]f5mro17ZgZo[/YOUTUBE]

Ja sam se dvoumio između Fractal 1000 i CM N200 :) Iako je tad Fractal bio na popustu (oko 1000 jeftiniji) odlučih se za CM. Ako je razlika 200 rsd, onda je N200 definitivno bolji izbor

U principu unutra su skoro ista kucista , samo je ovo estetski lepse i ima zvucnu izolaciju sa strane , meni je vredelo da doplatim te 2000 vise zbog izgleda a ti proceni :D

Vrh Dno