Šta je novo?

Nov komp zamrzava se po 20+ sekundi

Sad sam flesovao bios na najnoviji i instalirao windows 7 x64 legalni i opet je krenuo da zamrzava. Bio sam jutros stavio prime95 i linx da vrte sat vremena i nije bilo nikakvih problema. Veceras vadim plocu iz kucista i nosim u servis ujutru pa ako neko ima nesto da predlozi da probam, nek pozuri. :)

Jel moze jedno pitanje. Mozda glupo.
Kada se zamrzne jel lampice na modemu trepere ako skidas nesto??? Jel zamrzne nekada dok si u Safe Modu ili BIOS-u???
Probaj da skidas nesto sa neta pa pogledaj da li lampica na modemu isto prestane da radi. Da li se prekine i konekcija.
Ako imas svetla na tastaturi i opcije na ekranu pogledaj da li je i to zamrznuto.
Nekome samo ekran ako je recimo graficka a nastavi da ima konekciju samo ne moze nista da uradi i moze da menja opcije na tastaturi.
Neko ne moze nista, ni jedan jedini deo kompa.

Neka ti je bog u pomoci.
Mada ti si to kupio u EMMI-u pa ce se razresiti.
Kako god da je.

Poslednja izmena:
Gde god da je uzeo razrešiće se, zamolio bih aktera konfe da mi javi na PM kada će biti u Emmiju da svratim i pogledam lično mašinu :)

Jao ja tek sad vidim da ste pisali ovde. Izgleda da sam razresio misteriju!!! Instalirao sam hotfix i evo upravo prolazi 24 sata bez zamrzavanja!

Ja isto imam problema sa mojim masinom u zadnje vreme. Slicna kombinacija samo sto ja imam ati 4770. Ma oborim sve na default cpu 3.2ghz. Memorija 1333mhz 1,5V setujem u biosu po spd-u. U nedelju sam igrao crysis 2 4-5h nije zabadao. Drajveri cat 11.3. A onda juce dodjem i pocne da se zabada u igri. Najgore je sto prolazi linx a kriza puca. Jos onda ne mogu posle da upalim mashinu. Pa onda izbaci overclock fail! Koji crni oc kad je dc maltene. Sumljivo mi je sve i ne svidja mi se ovo sto se desava uopste. Ne znam gde se i da li se nesto pregreva?

Uspeo sam jednom da uhvatim BSOD i pogledam sta kaze BluescreenView. Puko kernel koliko sam mogao da vidim. Ili je neki los drajver pa me rastura ili debelo nesto ne valja sa kombinacijom ploca/ram.
Znaci ili zamrzne ili se slika razmrlja po ekranu ili samo nestane slike i masina ode u stanje ludila i bunila.
Jedina izmena koju sam napavio je jos instalacija novih ASUS DG drajvera pa sam sad poceo na njih da sumljam ali mi nekako ne lici na to sta znam.

Znachi nekad kad je namestim imam utisak da je rock stabilna kad ono je pokupi neka glupost. Ne znam. Pomislih da uzmem neki bolji cooler za cpu ali ipak mislim da je tx2 bolji od box-a na defaultu a stvar zabada i dalje.

@Spacemaster. Jel asus moze da izbaci neki bios koji nije kozmeticke prirode (EPU poboljsanje) vec da donese bolju kompatibilnost sa memorijama.

Poslednja izmena:
Ja gledam struje i napone preko HWMonitor. Ja sam u medjuvremenu promenio ram uzeo mushkin 1600mhz ali je problem i dalje bio. U igricama mi nikad nije zabo komp. Bio sam jednom imao BSOD ali nisam uhvatio sta je ali posle se nije pojavio. Probaj da promenis bios ja sam ga updatovo na najnoviji ali je meni ostao problem.

Da i ja podelim svoje iskustvo sa zamrzavanjem, posto ce mnogi zaviriti bas u ovu temu. Desavalo mi se da komp zakucava na 20-30 sekundi nakon odredjenog perioda neaktivnosti. Nema sta sve nisam probao, da bi se ispostavilo da je u pitanju neki bug u Win7, gde sistem zakucava ako je ukljucen auto-hide taskbara. Cim sam to iskljucio svi problemi su nestali. :)

Ja sam ti rekao neka ti je bog u pomoci. Nikakav bug tu nije, niti driver niti napon.
Delovi ne valjaju i to je to.
Najcesce taj deo radi i prolazi sve testove ali pravi problem.

Ploca ili napajanje. Nikakav RAM i egzibicije sa menjanjem. Ko zna i ova napajanja kod nas kakva donose i da li je proslo provere.
Kada smo ograniceni na samo jedno sto valja zasto bas samo to imamo.
Kada su skocili da ce se resiti ja sam znao da se nece resiti ili ce samo ili nece uopste. Ne znaju to oni da rese. Os 100 servisera 5 ce znati sta je.
Malo njih je pocelo od A-SH i znaju ceo komp u prste. Posle par testova, Hirens Boota kazace svi testovi prolaze i slezati ramenima i predlagati dalje menjanje.
A onda krecu price o nekomapatibilnosti i driverima. Najbolje je kada bi se pogodio deo koji pravi problem i menjao.
Zato treba imati kuci sve duplo.

Tu poruku za OC Fail... sam i ja imao pri Load Safe, default i temp kakve se samo pozeleti mogu.
Ne kupuj nikakve kulere, nikakvo provetravanje, dokupljivanje sitnica u nadi da ce resiti stvar. Samo probaj da stavis bilo koju drugu plocu makar i jeftinu neku pozajmi.
Tako se to radi. A ne testovi, hladjenje, sve radi, sve prolazi a problem postoji. Sve je to kazna za ne podizanje ustanka i pobune i trpljenja diktirane nabavke hardvera.
Ali nista ne traje vecno. Na zapadu postoji nesto sto se zove bojkot proizvoda nekog ili vise njih, bojkot brenda.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno