Šta je novo?

Nov komp - vase misljenje

icko z

Cenjen
Učlanjen(a)
01.09.2009
Poena
159
Zdravo drustvo, ja sam Ivica i od danas sam clan vaseg foruma.:)
Uskoro bi trebalo da dobijem neku kintu pa sam razmisljao da uzmem komp sa sledecim komponentama....
1. AMD Phenom II 955 BE 3.2Ghz
2. MSI 790FX-GD70 ili ASUS Crosshair III (takodje AMD 790FX)
3. Neku ATI 4870 1Gb DDR5 - ne znam jos koji model(mozda Palit ,ima Pipe-ove)
4. WD Black 500 ili 640GB ili neki Seagate...
5. Kingston 2x2 Gb 1333 Rama
6. Napajanje 700W (OCZ ModXstream ili Thermaltake, da je sto tise):D
7. Thermaltake Spedo :D
8. Viewsonic vx2260wm
9. Saitek Cyborg PM42 mis... a tastaturu cu tek da vidim

Recite mi sta mislite o ovome, sta bi ste vi promenili i tako to... Dosta sam citao vase ekomentare o nekim navedenim komponentama pa sam se odlucio za ovako nesto. Hvala unapred.

Ovako, izbor je dobar, ali mogu jos neke stvari da se menjaju. :)
Ploce su odlicne, pogotovo MSI, ali razmisli i o jeftinijoj, a vrlo dobroj Asus M4A79XTD EVO. Ako ti nije bas nuzda, mogao bi da sacekas da dodju nove graficke karte, verovatno sredinom oktobra, bice tu HD5850 za ~180-200e, a bice znatno jaca od 4870. Hard moze WD Black od 640GB, RAM je OK, gledaj da nadjes Corsair TX650 ili HX620, licno mi se to Spedo kuciste ne svidja previse, mnogo radije bih uzeo CM HAF 922, ali to je stvar ukusa, taj VS monitor je dobar, razmisli i o modelu VX2433wm, mislim da je bolja kupovina.

Mozda bi bolje bilo da uzmes malo slabiju grafiku sad a da te pare iskoristis za Phenom II x3 720, s obzirom da ce DX 11 karte vrlo uskoro i sigurno ce pasti cena ovima, kao sto peja rece. I onda predjes na neku DX 11 kartu a prodas tu (posto nesto mislim da jeftinijim kartama nece preterano pasti cena).

Te dve ploce su mi malo overrated sto se tice cene, imas npr. ASUS M4A78T-E koja ne zaostaje po karakteristikama a odlicna je za o.c. (jeftinija je npr. skoro 40e od tog MSI)

Napajanje je ok, a ostalo je vec stvar licnog izbora :)

Poslednja izmena:
Po meni je odlična mašina, možeš i recimo da ne uzmeš grafičku nego jašeš 3300 integrušu dok se ne pojave nove dx11 karte. U svakom slučaju ta mašina će terati sve živo kako god da odlučiš

Hvala svima na brzim odgovorima!
Videcu jos, na ovom starom kompu imam Palit 9600GSO 389mb pa bi je koristio u medjuvremenu, ne znam da li bi ova moja grafa poterala GTA IV, Crysis i ostale igre dok ne dodje nova ATI 5000 serija... na tom vx2433wm monitoru, sta mislite?
Gledao sam review-e i benchmarke za MSI GD70 i skoro svi su isli u njegovu korist, steta je uzeti ovakav proc a da ga ne kloknem na 3.8 :D , a za Crosshair III sam gledao po netu i naisao na par review-a a nigde benchmark http://www.overclock3d.net/reviews...._iii_formula_vs_dfi_dk_790fxb_m3h5_face-off/1
mala je razlika u ceni, ja sam je nasao za 160 evra.
Razmisljao sam o par kucista i stvarno vise ne znam sta da radim sta je bolje TT Spedo,TT Armor+ MX,HAF 922,Xaser VI MX, Silverstone rv01(nemam para za njega ali bih ga tako posedovao:D)

Danas sam video antec 1200 :zgran: i za malo nisam na dupe pao... ono je cudoviste, vece je i od mog bajsa:d

Odlicno sto imas grafu da se pokrpis do izlaska HD5850.
Naravno, sa njom ces morati da igras u nizoj rezoluciji na tom monitoru, uz medium nivo detalja, ali nema veze, izdrzaces za toliko.
U igru ulazi i Intelov Core i5 750, mozda bi mogao da razmislis i o njemu?

Nisam razmisljao o i5, koliko znam oni ce krenuti u prodaju pri kraju godine a mrzi me da toliko cekam a i cuo sam da ce oni biti slabiji po performansama u odnosu na i7 i slabiji overclock-eri... hteo sam da uzmem i7 920 ali sa plocom i memorijom me kosta skoro 100 evra vise...

Nisam razmisljao o i5, koliko znam oni ce krenuti u prodaju pri kraju godine a mrzi me da toliko cekam a i cuo sam da ce oni biti slabiji po performansama u odnosu na i7 i slabiji overclock-eri... hteo sam da uzmem i7 920 ali sa plocom i memorijom me kosta skoro 100 evra vise...
Ako se ne varam pojavice se pre kraja meseca.

Vrh Dno