Šta je novo?

Nov izgled Webparlament-a

Nije valjda da niko nema nikakav komentar?! Nisam ovde stavio link da bi se reklamirao jer svi sa bencha i onako znaju za web već me interesuje šta dosadti šta oduzeti?

Sve pohvale!cheers

sta je to? ja dobijem praznu belu stranu... da ne koristis mozda neki popup na pocetku? zaboravio sam da pogledam source, a zone alarm mi blokira popapove

Laza je napisao(la):
Sve pohvale!cheers

Ne znam kakav je bio stari ali je ovaj zaista mnogo bolji od njega! :p

Salim se, clan sam webparl. i jeste bolji.

Poz. Srecno!

Stevs je napisao(la):
Nije valjda da niko nema nikakav komentar?! Nisam ovde stavio link da bi se reklamirao jer svi sa bencha i onako znaju za web već me interesuje šta dosadti šta oduzeti?

Da, sad sam tek video. Pola postova je na cirilici sto ja vidim kao kukice i kvacice. Mislim da bi logicnije bilo kucati ih na latinici cak i bez č đ š ž vec kao c dj s z nego terati ljude da menjaju encoding.

Pozdrav!

Luka, da li si cuo za edit? Kada se neceg setis da dodas, edituj staru poruku.

Laza je napisao(la):

Ali tako je Posts +1, a ne +2 :p

Webpaelament mi izgleda lose iz Netscape-a - poremetile su se tabele,a ne mogu da pogledam iz IE jer sam pod Linux-om :(

Laza je napisao(la):

Ma samo sam skratio postupak da ponovo lupam quote pa posted by.... a tek sam kasnije video. Uostalom, zar je to toliko bitno.

Uh, Delimire. A ja mislio da srbi lako zaboravljaju....:p

Uostalom, vi meni kao skrecete paznju a u stvari sami sebi nabijate postove na opaskama koje su off topic. :D :D

luka.l je napisao(la):
Ma samo sam skratio postupak da ponovo lupam quote pa posted by.... a tek sam kasnije video. Uostalom, zar je to toliko bitno.
ja sam ti jednom skrenuo paznju da je bitno ljudima koji imaju slabiju vezu, i ovako se bench sporije ucitava, jos da im lupamo nepotrebne ii suvisne postove stvarno nije u redu

ZoNi je napisao(la):
Stevs, sajt je ok, ali...

Ali, danas sam na njemu mozda peti put u zivotu i do sada nikad nisam glaso nista, apise mi da sam vec glasao... Ke pasa?

Da to je problem koji jos uvek ne mogu da resim, a izgleda da je do verzije vbulletina. Postavicu novu verziju. Ako hoces da glasaš klikneš u dnu na more polls pa glasas direktno iz foruma tako sigurno radi:(

Evo ispravio sam imaš link za glasanje sad...

Svaka cast Stevs!

Peca je napisao(la):
Svaka cast Stevs!

Fala Peco:) Najveći problem mi predstavlja verzija vbulletina...trebalo bi da je updateujem ovih dana pa ce biti još više prepravki. Bukvalno ceo site može da se napravi na bazi vbulletina i njegove mysql baze. Krenuo sam malo da upoznajem deatljnije php:)

Stevs je napisao(la):
Fala Peco:) Najveći problem mi predstavlja verzija vbulletina...trebalo bi da je updateujem ovih dana pa ce biti još više prepravki. Bukvalno ceo site može da se napravi na bazi vbulletina i njegove mysql baze. Krenuo sam malo da upoznajem deatljnije php:)

dizajn je boji ali posle letimicnog pregleda zakljucujem da je nazalost sadrzaj na istom nivou kao ranije...predrasude, ksenofobija, retrogradne ideje, reklamiranje fasistickih stranaka i sl...

mozda bi trebalo da razmislis o promeni imena sajta...cisto da se ne bi lazno predstavljao...

majka je napisao(la):
dizajn je boji ali posle letimicnog pregleda zakljucujem da je nazalost sadrzaj na istom nivou kao ranije...predrasude, ksenofobija, retrogradne ideje, reklamiranje fasistickih stranaka i sl...

mozda bi trebalo da razmislis o promeni imena sajta...cisto da se ne bi lazno predstavljao...

A jel tebi neko brani da se registruješ pa promoviši svoje "fašističke" stavove (verovatno će neko tvoje stavove smatrati za takođe fašističke). Šta pričaš o promeni imena?! Nikad nisam nikoga niti banovao niti brisao tako da nemam nikavu kontrolu na drugim osobama odnosno na ljude koji posećuju i pišu na siteu...

Ako te toliko boli što neki ljudi imaju drugačije mišljenje slobodno se uključi u raspravu i dovedi još 100 tvojih istomišljenika...

Sve ovo što si naveo bi bilo isto kao kada bi Benchmark forum proglasio za AMD forum samo zato što ima više korisnika koji koriste AMD procesore i Pecu proglasio da je placen da promoviše AMD...

Stevs je napisao(la):
A jel tebi neko brani da se registruješ pa promoviši svoje "fašističke" stavove (verovatno će neko tvoje stavove smatrati za takođe fašističke). Šta pričaš o promeni imena?! Nikad nisam nikoga niti banovao niti brisao tako da nemam nikavu kontrolu na drugim osobama odnosno na ljude koji posećuju i pišu na siteu...

Ako te toliko boli što neki ljudi imaju drugačije mišljenje slobodno se uključi u raspravu i dovedi još 100 tvojih istomišljenika...

Sve ovo što si naveo bi bilo isto kao kada bi Benchmark forum proglasio za AMD forum samo zato što ima više korisnika koji koriste AMD procesore i Pecu proglasio da je placen da promoviše AMD...

zasto uplices gredelja i benchmark u pricu?
nesto se ne secam da je na benchmark-u svaka treca vest o AMD-u...a cak ih i ne pise gazda sajta...sve u svemu - losa ti je paralela...

btw...fasizam je vid diktature, nastao je u italiji 1922, podrazumeva cvrstorukasku jednopartijsku diktaturu, koju karakterisu nasilno gusenje opozicije, privatno preduzetnistvo pod cvrstom kontrolom vlasti [tj. suprotnost od slobodnog trzista], izraziti nacionalizam, rasizam i militarizam.
DAKLE, moji stavovi koji su suprotni gorenavedenim politickim idejama NIKO [normalan] ne moze smatrati fasistickim.

majka je napisao(la):
zasto uplices gredelja i benchmark u pricu?
nesto se ne secam da je na benchmark-u svaka treca vest o AMD-u...a cak ih i ne pise gazda sajta...sve u svemu - losa ti je paralela...

btw...fasizam je vid diktature, nastao je u italiji 1922, podrazumeva cvrstorukasku jednopartijsku diktaturu, koju karakterisu nasilno gusenje opozicije, privatno preduzetnistvo pod cvrstom kontrolom vlasti [tj. suprotnost od slobodnog trzista], izraziti nacionalizam, rasizam i militarizam.
DAKLE, moji stavovi koji su suprotni gorenavedenim politickim idejama NIKO [normalan] ne moze smatrati fasistickim.

Ko ga bre uplice dao sam kao hipotezu da ti razjasnim o kakvoj se hierarhiji radi. Ti sad meni pricas da treba da promenim ime site zbog politickih ideja ljudi koji ucestvu u raspravi. Daj molim te....I odakle tebi za pravo da nazivas bilo koju drugu opciju da je fasisticka?

PS: Molim te ne odgovaraj ovde da ne prelazimo off topic....registruj se na webp pa pisi slobodno ja te necu ogranicavati kao ni bilo kog drugog osim ako ne budes psovao i vredjao. Dakle site je otvoren za sva razmisljanja....i pogledaj molim te ko vodi na pollu na naslovnoj strani verovatno tu opciju smatras za fasisticku sobzirom kako si okarakterisao site...

ZoNi je napisao(la):
a kako da vidim ono sto je pisano cirilicom? sad kliknem desnim tasterom, pa encoding, pa cyrilic... ima li neko automatsko resenje? :(

Ja nisam ni znao da ovo (webparlament...) postoji dok nisam procitao Stevsovu vest. Onda odo` i pogledah.
Vrlo zanimljivo, al me odvratilo to sto mnoge postove ne mogu da citam (sto Zoni i i luka kazu). Izgleda da znacajan deo populacije koristi YUSCII. Kad pogledam benchmarkov forum, onda se vidi da ljudi koji oce da koriste nasa slova koriste (pravilno) unicode , ili ako nece onda preskacu slova sa kvacicama (i koriste abecedne pandane). Mnogo cistija situacija.
Cini mi se da bi mozda bilo fino dati par preporuka ljudima, kako da koriste unicode (jer u tom slucaju ce svi moci da vide, koji imaju serbian language podrsku, cak i ako je ne koriste).
Do sada, jedini ljudi koji su bezali od unicoda (kada bih im pokazao koje je olaksanje) su daktilografi (sto je i razumljivo).

Evo sad cu opet da proverim. Enkoding mi stoji da je Central Europian (auto select). Tastaturu (desni donji ugao), cu da stavim da je Serbian Cyrilic па вам мало пишем ћирилицу, pa malo latinicu (šđčćž).Pa malo nemacki (prebacih tastaturu naDE) Ü Ä Ö.

Izvinite, al me zivo interesuje, dal ovo neko ne vidi (korektno).

DS9 je napisao(la):
Izvinite, al me zivo interesuje, dal ovo neko ne vidi (korektno).

Ja ne vidim uopste :( A, ne, cekaj, monitor mi je bio ugasen... Evo, sad sam ga ukljucio... Sad vidim, al' ne bas najbolje... Sad cu da stavim cvikere... E, sad super vidim :p

PS. Izvinite zbog male shale...

ZoNi je napisao(la):
Ja ne vidim uopste A, ne, cekaj, monitor mi je bio ugasen... Evo, sad sam ga ukljucio... Sad vidim, al' ne bas najbolje... Sad cu da stavim cvikere... E, sad super vidim

PS. Izvinite zbog male shale...

He, a ja se par puta tako nasalio....malo falilo da me banuju....uh, za dlaku... (D)

:D :D :D

Pozdrav ZoNi!

Stevs je napisao(la):
Ko ga bre uplice dao sam kao hipotezu da ti razjasnim o kakvoj se hierarhiji radi. Ti sad meni pricas da treba da promenim ime site zbog politickih ideja ljudi koji ucestvu u raspravi. Daj molim te....I odakle tebi za pravo da nazivas bilo koju drugu opciju da je fasisticka?

PS: Molim te ne odgovaraj ovde da ne prelazimo off topic....registruj se na webp pa pisi slobodno ja te necu ogranicavati kao ni bilo kog drugog osim ako ne budes psovao i vredjao. Dakle site je otvoren za sva razmisljanja....i pogledaj molim te ko vodi na pollu na naslovnoj strani verovatno tu opciju smatras za fasisticku sobzirom kako si okarakterisao site...

odakle mi pravo?
dajem ga sebi `ladno...

DS9 je napisao(la):
Ja nisam ni znao da ovo (webparlament...) postoji dok nisam procitao Stevsovu vest. Onda odo` i pogledah.
Vrlo zanimljivo, al me odvratilo to sto mnoge postove ne mogu da citam (sto Zoni i i luka kazu). Izgleda da znacajan deo populacije koristi YUSCII. Kad pogledam benchmarkov forum, onda se vidi da ljudi koji oce......

Evo od sad se i na webparlamentu bez problema vide ćirilični fontovi. Problem je bio do verzije vbulletina. Nažalost stari za čitanje starih postova potrebno je ručno podesiti encoding:( Jedino threadovi ne mogu da se pišu ćirililcom...

Lepo izgleda, pregledno je i nema problema sa ovim i onim kodnim rasporedom. Al' kakvi su to pacijenti, kukuleleeee :) Jedan stavio stranacki logo na svoju fotografiju :) :) Ko nije bio na sajtu, obavezno da pogleda, zabava zagarantovana. Stevs, svaka tebi cast sto imas zivaca da vodis takav jedan forum.

Ashley je napisao(la):
Stevs, svaka tebi cast sto imas zivaca da vodis takav jedan forum.

Sta bre vodi??? Pa ni ne doalzi tamo ;-)
Od kada ima vesti, tu je svaki dan po nekoliko puta :)

Svaka cast, bas si :cool:

Stevs je napisao(la):
Evo od sad se i na webparlamentu bez problema vide ćirilični fontovi. Problem je bio do verzije vbulletina. Nažalost stari za čitanje starih postova potrebno je ručno podesiti encoding:( Jedino threadovi ne mogu da se pišu ćirililcom...

Super

Stevs je napisao(la):

:( Ali probaj da "quote-ujes" nekoga ko je pisao cirilicom! Vide se samo specijalni karkteri iz HTMLa, koje niko ne moze da cita, tako da ne znas sta da ostavis, a sta da obrises... Sve u svemu, trulo je koristiti cirilicu na forumima! (da ne bude zabune, ja uvek pisem cirilicom na papiru)

Vrh Dno