Šta je novo?

Nov ili pojacati ?

Marc0nY

Slavan
Učlanjen(a)
19.08.2007
Poena
304
Prvo pozz.. :)

Imam komp koji sam uzeo pre par godina i sluzio me dosta dobro, sada me zanima vase misljenje da li da ga pojacam ili da uzmem nov.

Maticna: Gigabyte 7VRX
Procesor: Amd Athlon xp 2200+
Ram: DDR 512
Graficka: ATI Radeon 9250 Gamer Edition 128 mb
-----------------------------------------------------------------------
Planiram da mu stavim neki bolji procesor i graficku, ali nisam siguran sta bi dobro islo uz maticnu, ako neko ima neki savet dobro ce doci;) !!

PRODAJ plocu,proc.mem i grafiku ODMAH za oko 70-80 eura
Kupi plocu 690v chipset - Biostar, GA, ASUS - NOVO do 60 eura - integrusa sa ati x1200, x1250
Procesor npr sempron 2800+ am2 - NOV oko 2000 din
memorija 1 gb NOVO 33 eura
Uppgrade kosta oko 40 eura
da si hteo da se igras kao covek ti bi odavno kupio bolju mashinu od ove koju imas

Poslednja izmena:
Pazi, to jeste najjeftiniji upgrade ALI:

1) 690V je osakacena verzija 690G. Bolje da doda tih 5e i uzme famoznog BIOSTAR-a ko covek.
2) Bolje Sempron 3000+. Razlika u ceni je mizerna, a kesh od 256kb u slucaju ovih procesora je opipljivija prednost od 100 dindzi vise u novcaniku.
3) Ako se uzima 1GB memorije, OBAVEZNO uzeti 2x512Mb ako se ne planira skoriji upgrade. Int. grafika pojede deo bandwidth-a za sebe, a to dual channel anulira pojacanim transferom.
I obratiti paznju na brend memorije, nece svaka omoguciti posten OC na AM2 platformi.

U principu, kad saberes i oduzmes - u ovakvom upgrade-u ti bukvalno placas samo memoriju i doplacujes 5-10e, a stare komponente finansiraju novu plocu i proc.

Kako god odlucis.

Poslednja izmena:
Ostoja ajde ovako, napisi sta da prodam i koju maticnu, procesor,graficku da ubacim, pa da samo odnesem komp u servis i dam im to da odrade...

1) BIOSTAR TA690G
2) AM2 Sempron 3000+ BOX
3) Corsair ValueSelect DDR667 2x512Mb

@Marc0nY

Ako znas sam da odradis montazu/demontazu, preskoci servis. Em ce ti naplatiti, em te mozda uslove kupovinom kod njih, pa neces proci najjeftinije. Tvoji CPU, maticna, memorija i grafika vrede po 20e, znaci na to mozes da uzmes 80e za par dana na oglasima.

Jedino sto mene brine ovde je sto si gore napisao da ti treba solidan komp na kom bi Oblivion radio, a to vec podrazumeva malo opasniju grafiku od ove integrisane, a to ti poskupljuje celu pricu, tj vraca te na ono sto sam napisao kao neku konfiguraciju koju bih ja uzeo...

Ako hoces da prodjes jeftino za pocetak, poslusaj SuperStarr-a. To ce te kostati oko 50e doplate na onih 80e sto si dobio od starih komponenti, a komp ce ti biti dosta agilniji i hladniji od starog, mada nece biti preterano (znaci ne ocekuj poboljsanje od 300%) brzi u igrama od trenutne konfiguracije pa ako ti to ne zadovoljava apetite uvek je lako nabudziti ovo jacim procesorom i posebnom grafikom.
Kao neku referencu, izvrti 3DMark05 i vidi koji rezultat dobijas sa tom grafikom. SuperStarr-ova kombinacija na default-u daje tik ispod 1000 poena (mada se overklokom CPU-a, ploce i memorije moze dobiti jos 15-20%).

Sto se tice dugovecnosti, BIOSTAR i AMD daju 3god. garancije, a Corsair (cini mi se) lifetime, tako da mislim da nemas problema sa te strane.

Nazad
Vrh Dno