Šta je novo?

Nov ili pojacati ?

Marc0nY

Slavan
Učlanjen(a)
19.08.2007
Poena
304
Prvo pozz.. :)

Imam komp koji sam uzeo pre par godina i sluzio me dosta dobro, sada me zanima vase misljenje da li da ga pojacam ili da uzmem nov.

Maticna: Gigabyte 7VRX
Procesor: Amd Athlon xp 2200+
Ram: DDR 512
Graficka: ATI Radeon 9250 Gamer Edition 128 mb
-----------------------------------------------------------------------
Planiram da mu stavim neki bolji procesor i graficku, ali nisam siguran sta bi dobro islo uz maticnu, ako neko ima neki savet dobro ce doci;) !!

Za pocetak nam reci koliko para mislis da ulozis u komp, pa cemo da vidimo da li imas dovoljno za zamenu, ili za nadogradnju.

U svakom slucaju ipak je to dosta stara masina, pa ti se neki upgrade bas i ne bi isplatio. Najbolje rasprodaj to i uzmi novu, nece te puno kostati doplata.

Pa zavisi odakle si...

Ja sam u Pancevu prodao
Intel Celeron 1.7Ghz
Asus P4B266-M
Kingston 256mb
nVidia GForce 4 440 MX
Maxtor 80 Gb x 2
Pioneer 109 DWD-RW i LG CD-RW 52x32x52
Frontier Mon-09A 350w
Monitor Samsung 17''

za 250e:wave:

Za gorenabrojano na oglasima mozes dobiti 70-90e , kako te potrefi i koliko si strpljiv.

Posto vidim da "kanis" uzeti posebnu graficku, razmisli o sledecoj kombinaciji:

-MB Biostar nf520 (42e)
-2x1Gb Corsair ddr667 (80e)
-AMD X2 3800+ Brisbane (56e)
-Inno 8600gt (95e)

To te izadje oko 270e i mislim da je poprilican upgrade u odnosu na staru masinu. Ostatak potrosi na malo kvalitetnije napajanje ili nesto veci HDD.

edit: A moze i ovako
-Pentium E2160 (77e)
-plocu neko drugi mora da ti preporuci, ja ne pratim bas Intel trziste. Mozda nesto ovakvo za 55e?

Izacice malo skuplje (~310e), ali ce biti brze od prve kombinacije...

Poslednja izmena:
Maticna: Gigabyte 7VRX
Procesor: Amd Athlon xp 2200+
Ram: DDR 512
Graficka: ATI Radeon 9250 Gamer Edition 128 mb
Hdd: Maxtor 100 giga
Modem: neki standardni 56kb
Dvd-R

Za koliko mogu ovo prodati, i koliko treba dodati za neki solidan, na kom bi mi npr Oblivion radio !?

Definitivno uzmi nov i to ti preporucujem neku AM2 x2 konfiguraciju. Drug je isto bio u dilemi sta da radi a ima Tualatin 1100 i neku FASTFAME i815 maticnu i nagovorio sam ga da uzme sledece:

- Socket AM2 AMD Athlon™ 64 X2 Dual-Core 4000+ BOX 2100MHz 1MB L2 64-bit 5.299,45
- Socket AM2 NVIDIA® nForce 550 GIGABYTE GA-M55S-S3, PCI Express DDR2 Gigabit LAN IEEE 1394 5.516,12
- DDR2 1GB 800MHz Pqi 3.386,02
- PCI-E Galaxy 8600GT OC DDR3 1,4 ns 128-bit 8.010,29
- Kuciste sa napajanjem od 400W (14 cm fan) 2.600,00

Tako mozes i ti. Ostavis svoj HD i Monitor i kupis sve NOVO za recimo ovakve pare. E sad idem konacno i da testiram GC pa da postujem rezultate :)

@Marcony
To sve za 130,140e otprilike... I ja mislim da ti je ono gore sto je ostoja predlozio super kombinacija ! Sto znaci da treba dodati jos nekih 200-220e ,a imaces NEUPOREDIVO bolju masinu na kojoj ce ti oblivion solidno raditi...

Alal ti vera za cene, gde ima da se kupi po ovim cenama?

Ploca ovde. Danas kad sam gledao ucinilo mi se da sam video ~3400din, a sad vidim 3670... Nije mi samo jasno kako sam se zeznuo, kad nema nista sa cenom oko 3400!? U krajnem slucaju pogresio sam 3 eura... Kill me, please, end my agony for being wrong... :-devil-:

Procesor sam zeznuo oznaku, u pitanju je 3600+ Brisbane, cudi me da niko nije primetio da sam omasio za 200+ PR. Kosta 4500 din (bar za clanove kluba, a uclanjenje je besplatno).

Poslednja izmena:
Ja nadjoh za 4500 dinara,....

edit: Ono 4500 sam mislio za X2 3600+, a ima i 3800+ za 4850...

Prilozi

• euro.PNG
    euro.PNG
    112.3 KB · Pregleda: 64
Poslednja izmena:
Core2Duo 1,8 GHz, 1MB Cache

Intel Pentium E2160 (Dual) Box, LGA775, 1.80GHz, FSB800,1MB cache, 64bit, SSE4, Allendale dual-core (65nm)

http://www.intel.com/products/processor/pentium_dual-core/index.htm

Ovo je sa sajta - ne liči na Core 2 Duo

Evo šta je Core 2 Duo - http://www.intel.com/products/processor/core2duo/index.htm

Ne dozvolimo da nas neko 'farba' i prodaje nam mxxx za bubrege. Ništa mu ne fali ali nama veze sa Core 2 Duo (Punto je Fiat, na Ferrari automobilima piše Fiat ali Punto nije Ferrari)

Intel Pentium E2160 (Dual) Box, LGA775, 1.80GHz, FSB800,1MB cache, 64bit, SSE4, Allendale dual-core (65nm)

http://www.intel.com/products/processor/pentium_dual-core/index.htm

Ovo je sa sajta - ne liči na Core 2 Duo

Evo šta je Core 2 Duo - http://www.intel.com/products/processor/core2duo/index.htm

Ne dozvolimo da nas neko 'farba' i prodaje nam mxxx za bubrege. Ništa mu ne fali ali nama veze sa Core 2 Duo (Punto je Fiat, na Ferrari automobilima piše Fiat ali Punto nije Ferrari)

Ako pod "Ništa mu ne fali ali nama veze sa Core 2 Duo" misliš na to što ima 1mb lvl 2 cache-a u odnosu na 2 odnosno 4 mb kod serija 4 i 6, onda ne znam šta mu još fali?

BTW, mislim da je pravi link http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sspec=sla3h

Poslednja izmena:
E2140 i E2160 su Conroe-L proizvodi,i itekako imaju veze sa Core2 arhitekturom,to su isti procesori ko i e4300 samo sa iskljucenih 512k cache-a po jezgru.
A to zasto ih je Intel nazvao "Pentium" to samo oni znaju.

Poz

Ako pod "Ništa mu ne fali ali nama veze sa Core 2 Duo" misliš na to što ima 1mb lvl 2 cache-a u odnosu na 2 odnosno 4 mb kod serija 4 i 6, onda ne znam šta mu još fali?

BTW, mislim da je pravi link http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sspec=sla3h

I sa tog linka:

Supported Features:
Dual Core
Enhanced Halt State (C1E)
Enhanced Intel Speedstep® Technology
Execute Disable Bit 1
Intel® EM64T 2
Intel® Thermal Monitor 2

a nemati pojima zašto ih Intel zove P4 a ne Core 2 Duo, pa to je krajnje čudno, zar ne.

Implementiranje setova instrukcija i proces izrade je svakako isti, ali to su dve sasvim različite stvari. Pa i Celeron ( npr. Intel Celeron 440 Box, LGA775, 2.0GHz, FSB800, 512kB cache, 64bit, SSE4, Conroe-L core) se radi u toj tehnologiji, jel i on Core 2 Duo? :d A i on lepo radi.

I sa tog linka:

Supported Features:
Dual Core
Enhanced Halt State (C1E)
Enhanced Intel Speedstep® Technology
Execute Disable Bit 1
Intel® EM64T 2
Intel® Thermal Monitor 2

a nemati pojima zašto ih Intel zove P4 a ne Core 2 Duo, pa to je krajnje čudno, zar ne.

Implementiranje setova instrukcija i proces izrade je svakako isti, ali to su dve sasvim različite stvari. Pa i Celeron ( npr. Intel Celeron 440 Box, LGA775, 2.0GHz, FSB800, 512kB cache, 64bit, SSE4, Conroe-L core) se radi u toj tehnologiji, jel i on Core 2 Duo? :d A i on lepo radi.

Treba to malo bolje pročitati, eventualno kliknuti na još koji link na toj stranici. Ili jednostavno upotrebiti search na samom benchmarku.

http://www.benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=13250

Mnogo puta je Intel 'obarao' takt i kobajagi popunjavao ponudu (pamtim celerona na 533MHz koji je zapravo bio jedan od Plll pa mu navodno oboren takt i bla bla) ali to nema smisla. Bolje je onda spustiti cenu celoj seriji procesora, a ne uletati u dodatne troškove ambalaže, marktinga itd, a ne od škarta praviti novi proizvod. Ali nemojmo sad o tome, ono što mi je stvarna namera je da Marc0nY-a navedem da kad već ulazi u sav taj trošak ipak uzme bar E4300. Kako su računari ipak moj 'lebac' izbegavam marketinške tekstove i pribegavam testiranju stvari na servisnom stolu kod nas u firmi, shodno tome - serija 2000 može sa OC-om da priđe perfomansama seriji 4000, ali samo da priđe, svaki ozbiljniji rad pokazuje prave vrednosti.

Vrh Dno