Šta je novo?

Nov hardware i CM Real Power 450W?

zokocx

Slavan
Učlanjen(a)
17.02.2007
Poena
465
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5900X & Noctua NH-D15S chromax.black
Matična ploča
Gigabyte X570 AORUS Ultra
RAM
G.Skill Trident Z Neo DDR4 2x16GB 3600Mhz 16-16-16-36 1T
GPU
MSI RTX 4080 16GB Suprim X
Storage
Samsung 980 Pro 1TB, 970 Evo Plus 1TB, Intel 545s 512GB SSD, Seagate 2TB HDD
Zvuk
Creative Inspire 5.1 P580
PSU
Corsair RM1000x
Kućište
Fractal Design Torrent RGB (Black TG Light Tint)
Monitor
LG 38GN950-B
Miš & tastatura
Logitech G402, ASUS ROG Strix Flare II Animate | Glorious Model O
Mobilni telefon
Realme GT2
Pametni uređaji
Kindle Paperwhite 11th gen.
Steam
https://steamcommunity.com/id/slayer987/
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pitanje glasi da li bi CM Real Power 450W (koji datira iz daleke 2004/05 godine) izdrzao Intel C2D E8400,2gb rama, neku intel P45 plocu verovatno u DFI ili Asus izvedbi i neki 8600GT ili 9500GT . Drug bi hteo da se shlepa neko vreme sa ovim napajanjem, ja sam ga odmah upozorio da postoji rizik da napajanje nece biti u stanju da isporuci dovoljno struje na 12V granama. I da ne razmisljao o nekom OC procesora do daljnjeg....
Evo slike sa specifikacijama napajanja:
http://www.phoronix.net/image.php?id=238&image=coolermaster_rp450_label_lrg

Sve bolje P45 ploce (tj. sve DFI) zahtevaju 8-pin dodatno ATX napajanje , ali primetio sam da ASUS ima stavljenu neku crnu kapicu na pola konektora (8-pinskog) tako da mislim da bi radilo i sa samo 4-pina ,jer gore pomenuto napajanje ima samo 4-pina.

Isto napajanje napaja konfiguraciju iz potpisa bez problema.
Merac pokazuje u idle-u 110-120w full load max 150w.
CM REAL POWER isporucuje pravih 450W.

Poslednja izmena:
Rade vecina ploca sa samo jednim a mislim da ce te grafe da gura i sa solidnim OC procesora....

Na mom meracu, masina iz potpisa, full load je negde oko 220W nikad preko toga. Napajanje jedva da je mlako.

Bez problema će ti taj CM 450W pogurati to, ne brini. Ono što ne bi mogao je quad core u kombinaciji sa 2 jače kartice u SLI ili CF, ali ovo što ti planiraš, bez ikakvih problema.

Itekako ima sanse. Moj kompjuter trosi u idle-u oko 90w, full load malo preko 150w. Tako pokazuje merac a isto to i Zalman MFC2. Mislim da je prica oko potrosnje komponenti malo prenaduvana, vise je problem u nedostatku odgovarajucih konektora za novije graficke i ploce. Samo iz tog razloga ja cu uskoro morati da menjam mog CM, inace bih ga drzao celog zivota, napajanje je odlicno

kad biste znali kako se meri potrosnja ne bi ste tvrdili takve nebuloze no nebitno....

Na nekom review-u sam citao da ocitavanje sa tog meraca nema veze sa zivotom. Nikad ga nisam ni ni koristio.

A to napajanje tera konfu iz potpisa, OC na 3GHz...
Maticna ima 8-pin konektor, a u njega je ustekan stari 4-pin, a graficka na "lopov" (dva molexa -> 6-pin)...

kad biste znali kako se meri potrosnja ne bi ste tvrdili takve nebuloze no nebitno....

Nema potrebe praviti se pametan...
Ono napajanje ce bez ikakvih problema da potera ono sve ...

A ajd sad meni objasni molim te zashto su nebuloze t oshto su ljudi rekli da ce napajanje biti sasvim dovoljno?

Ili si ti pristalica one teorije ma samo nek pucaju kw iako ne treba, mozda cu za 10 godina imati quad sli pa ce mi trebati?

:wave:

Nema potrebe praviti se pametan...
Ono napajanje ce bez ikakvih problema da potera ono sve ...

A ajd sad meni objasni molim te zashto su nebuloze t oshto su ljudi rekli da ce napajanje biti sasvim dovoljno?

Ili si ti pristalica one teorije ma samo nek pucaju kw iako ne treba, mozda cu za 10 godina imati quad sli pa ce mi trebati?

:wave:
Ja nigde nisam napisao da to napajanje nece da tera cak sam napisao da ce i proc solidno da klokuje, a ti ako verujes da ti komp trosi 100w ja sta da ti radim , a to za potrosnju procitaj jednu knjigu o osnovama elektrotehnike nauci sta je struja,otpor.... ili jednostavno pogledaj neki profi test napajanja i pogledaj kako se i cime meri potrosnja .... evo kako izgleda poluprofesionalni uredjaj za merenje potrosnje... http://www.sx-team.com/testovi/kuita-i-napajanja/76-lc-power-prophecy-lc8750-v22-750w.html?start=4

Poslednja izmena:
@zokocx

Velickovic ti je sve rekao. Imam isto napajanje, i konfiguraciju koja otprilike odgovara toj +- koji v
U medjuvremenu, vidi sta Corsair kaze po pitanju W, po njima je njihov VX450W dovoljan za tako nesto, dakle nema potrebe za x kW:

Link

Poslednja izmena:
Pitanje glasi da li bi CM Real Power 450W (koji datira iz daleke 2004/05 godine) izdrzao Intel C2D E8400,2gb rama, neku intel P45 plocu verovatno u DFI ili Asus izvedbi i neki 8600GT ili 9500GT . Drug bi hteo da se shlepa neko vreme sa ovim napajanjem, ja sam ga odmah upozorio da postoji rizik da napajanje nece biti u stanju da isporuci dovoljno struje na 12V granama. I da ne razmisljao o nekom OC procesora do daljnjeg....
Evo slike sa specifikacijama napajanja:
http://www.phoronix.net/image.php?id=238&image=coolermaster_rp450_label_lrg

Sve bolje P45 ploce (tj. sve DFI) zahtevaju 8-pin dodatno ATX napajanje , ali primetio sam da ASUS ima stavljenu neku crnu kapicu na pola konektora (8-pinskog) tako da mislim da bi radilo i sa samo 4-pina ,jer gore pomenuto napajanje ima samo 4-pina.

Ma radi 100% sa tim napajanjem. To napajanje je iz istog vremena kao i moj Enermax i za pocetak razmisli koliko su trosili preskoti iz tog vremena a koliko sada vuku c2d....

Hvala vam svima , rekao sam ja to drugu odmah da ce terati napajanje ,jedino ako bude kupio neku besniju grafu e onda ce mozda morati da radi upgrade jer ipak CM Real Power 450W kombinovano isporucuju na 12V granama 22A struje tako da ce biti tesno.
http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=205763

Ja nigde nisam napisao da to napajanje nece da tera cak sam napisao da ce i proc solidno da klokuje, a ti ako verujes da ti komp trosi 100w ja sta da ti radim , a to za potrosnju procitaj jednu knjigu o osnovama elektrotehnike nauci sta je struja,otpor.... ili jednostavno pogledaj neki profi test napajanja i pogledaj kako se i cime meri potrosnja .... evo kako izgleda poluprofesionalni uredjaj za merenje potrosnje... http://www.sx-team.com/testovi/kuita-i-napajanja/76-lc-power-prophecy-lc8750-v22-750w.html?start=4

:D

dobar ti link, ja mu tamo dodjem neki moderator :D

Nazad
Vrh Dno