Šta je novo?

Nov hard disk, a vec problemi..

nnnn

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2006
Poena
349
G:\>chkdsk
The type of the file system is NTFS.

WARNING! F parameter not specified.
Running CHKDSK in read-only mode.

CHKDSK is verifying files (stage 1 of 3)...
1 percent complete. (4180 of 41792 file records processed)
Attribute record (160, $I30) from file record segment 6078
is corrupt.
41792 file records processed.
File verification completed.
3 large file records processed.

Errors found. CHKDSK cannot continue in read-only mode.

G:\>
/
Kod:
Uradim chkdsk /f ili cak /b resetujem racunar, on kao prijavi da je popravio greske, udjem u cmd i opet gore navedeno, sta se desava?

E da hard je maxtor 500gb sata2.

Hvala

Poslednja izmena:
Pa zasto uze Maxtora....
Idi na njihov sajt (sada su u vlasnistvu Seagate-a) i skini program za low level format i odradi ga. Posle toga napravi particije i probaj ponovo da vidis sta se desava.

Maxtora, jer nisam imao izbora, crko mi je wd 250 i posto je bio u garanciji, pitao ih da zamenim za veci i samo su to imali da mi ponude, ili da cekam 2 nedelje. Reko 3 godine garancije, boli me uvo.

A sta da radim sa 200-250 GB serija i filmova? Jaoj.. Je ovde postoji neka dobra dusa sa mestom na hardu za privremeno skladiscenje?

Pa probaj nekako da ih povratis ali vidim da ti je problem skladistenje.
Evo imam ja mesta za sve tvoje serije i filmove ali ce ti cena biti 20din po zauzetom Gb na mom HDD-u i to po satu... :d:d:d:d

Pa probaj nekako da ih povratis ali vidim da ti je problem skladistenje.
Evo imam ja mesta za sve tvoje serije i filmove ali ce ti cena biti 20din po zauzetom Gb na mom HDD-u i to po satu... :d:d:d:d

to mi dodje oko 50 e sat
Za te pare kupim jos jedan hard od 500 :)

Evo... ja cu biti dobra dusa i odraditju ti isti posao za 20€/h :ciganijaaaaa:

Niste ni vi naivni, pogotovo ako se uzme u obzir da za normalan format ovolikog harda treba barem sat vremena, a ko zna tek za low level... Jos uvrk se nadam nekome kome trebaju serije i HD filmovi, pa ce mo oboje imati koristi..
Sad sam skinuo neki System Mechanic profesional, pa cu da probam sa njim..

Uradio sam predlozeno, posle dosta dana trazenja mesta za podatke, odneo samhard kod druga, on je sve prekopirao, uradio lowlevel format, pa windows format, pa chkdsk na svim hardovima, i prekopirao podatke nazad.. Sad sam dosao kuci sav srecan i imam sta da vidim otvorim cmd kucam chkdsk /f i krene, nadje brdo gresak i izbaci unspecified error.. Uradim opet i opet i sve tako dok ne odrari ceo i prijavi da je popravio greske. Odradim opet i opet nadje greske i tako.. Maxtorov softvare na svim skeniranjima kaze da je disk ok.. Poludecu, jer neko ima neki predlog? Jer postoji neki softver koji je bolji od windowsovog, koji bi mogao da mi pomogne?

Evo sad cu da probam, zamenicu i kabal i port..

Zamenio, stavio sam novi sata kablic i stavio sam ga drugi port na ploci, ali opet isto, chkdsk /f ponekad na random % izbaci unexpected error ili kao popravi greske, a sledeci put opet isto. Sta mislite, da vracam hard na garanciju ili nsto drugo. Segate tools prolazi sve testove, SMART.

Poslednja izmena:
Ako sam dobro razumeo taj Maxtor je nov i samim tim pod garancijom, zasto ga ne bi zamenio drugim?

Probaj Perfect disk, rasco software ja mislim. Ne razumem se baš nešto u tematiku ali mislim da nema osnova za zamenu ako nemaš bed sektore. Nisam to odavno čačkao ali mislim da je dosta bitno da se kod instalacije Xp-a uradi pun format prvi put a ne quick, pazi nisam siguran ali koliko se sečam to je rešavalo probleme te vrste. Jeste da dugo traje ali posle svaki format teraš quick, ostale particije (koje nisu sistemske) možeš odmah quick. Još jednom, ne bavim se odavno tim stvarima ali probaj, možda pomogne

Meni se ista stvar događala kad sam stavio dva diska na Abit AN7. Trebalo je uključiti neki P2P discard time u biosu na 1 ms i poslje toga je sve bilo OK. Potraži za svoju ploču ima li takav bug.

Sad sam procesjao bios, i nisam asao ni jednu slicu opciju, ***.. :(Resio sam ovako, posto izgleda da mi druge nema, Ovih dana cu skupiti neki kes, kupicu 120-250 sata hard polovan(sta naidje) na njega cu da stavim cist win, i prebacicu podatke sa ovog velikog, formatiracu ga jos jednom, i videti na cemu sam, ako se problemi opet budu pojavjivali, nosim ga gde sam ga kupio pa nek se oni bakcu sa njim.

@nnnn

Kako se disk ponasao kod kolege ?
Ako se kod njega nisu javljale greske,najverovatnije postoji neko neslaganje izmedju HDD-a i tvoje ploce ( SATA kontrolera ).

PA u tome je problem, sto ga on nije skenirao kada je stavio fajleve, nego cistog tek formatiranog.. Ja cu sutra videti da ga stavim u drugi komp, nego nikako to da probam jer njegovo napajanje nema sata prikljucak pa me mrzi da menjam. U slucaju da postoji neslaganje izmedju kontrolera jer bi problem nestao ako bi kupio sata2 pci-e karticu?

Vrh Dno