Šta je novo?

Nov CPU i ploca

Cpu je ok,ali ploca mi se ne svidja.Mislim ok je to ploca,ali moje subjektivno misljenje je da si trebao da uzmes neku sa podrskom za ddr3 kad si vec uzeo phenom 2 procesor,a menjao si i plocu.

Mada napominjem,ploca je ok i verovatno ce ta kombinacija odlicno da radi sa 2 x 2gb ddr2,ali stvari se menjaju velikom brzinom sto se tice memorije tako da kada budes planirao sledeci upgrade,racunaj da ces ponovo morati da menjas plocu kao i memoriju...

pozzz:wave:

Cpu je ok,ali ploca mi se ne svidja.Mislim ok je to ploca,ali moje subjektivno misljenje je da si trebao da uzmes neku sa podrskom za ddr3 kad si vec uzeo phenom 2 procesor,a menjao si i plocu.

Mada napominjem,ploca je ok i verovatno ce ta kombinacija odlicno da radi sa 2 x 2gb ddr2,ali stvari se menjaju velikom brzinom sto se tice memorije tako da kada budes planirao sledeci upgrade,racunaj da ces ponovo morati da menjas plocu kao i memoriju...

pozzz:wave:

Da razmisljao sam o ddr 3(ali skup je ,a nista brzi nije), ovde na taj cpu kad legne jedna gt300 ili 5850 tu se ram nista ne pita:p;)

koliko sam ja primetio DDR2 polako poskupljuje, negde sam tražio po prodavnicama i nigde nisam mogao da pronađem ispod 1300 din 1GB DDR2 800, prošle godine ista ta je bila 850 din (Elixir)
kad malo bolje pogledaš tih 2-3 hiljade više što bi dao za ddr3 uštedeće ti sledeće godine min. 100e koje bi spucao na ploču i memoriju. ali to je samo pretpostavka.
procesor ti je dobar, znam iz iskustva

koliko sam ja primetio DDR2 polako poskupljuje, negde sam tražio po prodavnicama i nigde nisam mogao da pronađem ispod 1300 din 1GB DDR2 800, prošle godine ista ta je bila 850 din (Elixir)
kad malo bolje pogledaš tih 2-3 hiljade više što bi dao za ddr3 uštedeće ti sledeće godine min. 100e koje bi spucao na ploču i memoriju. ali to je samo pretpostavka.
procesor ti je dobar, znam iz iskustva

ako nije tajna na koliko drzis svoj cpu, vidim da imas isti ko moj buduci:D

Poslednja izmena:
htedoh na preko 3,5 da ga stavim ali želim prvo da nabavim neko lepo napajanje.
kad nabacim neko od 700W onda ću da overklokujem, međutim riknula mi ploča pa sad čekam šta će kimtec da mi kaže.
zasad nisam imao problema na 2.8, sve što sam hteo da mi radi radilo je besprekorno i to ne samo na 1440x900 monitoru već i na ovom novom.
ako budem morao dugo da čekam ploču, preći ću na i750 i P55(nisam nikad imao intela, a imam neku povoljnu kombinaciju) a ovo ću rasprodati.

htedoh na preko 3,5 da ga stavim ali želim prvo da nabavim neko lepo napajanje.
kad nabacim neko od 700W onda ću da overklokujem, međutim riknula mi ploča pa sad čekam šta će kimtec da mi kaže.
zasad nisam imao problema na 2.8, sve što sam hteo da mi radi radilo je besprekorno i to ne samo na 1440x900 monitoru već i na ovom novom.
ako budem morao dugo da čekam ploču, preći ću na i750 i P55(nisam nikad imao intela, a imam neku povoljnu kombinaciju) a ovo ću rasprodati.

E hvala ja imam dobro napajanje sad sam bas uzeo 650w dao sam 90 evra za njega tako da to nije problem nego me zanima temperatura jesi li primetio kolko se dize dal se previse greje na primer na 3.4 ili sta ja znam dal ce trebati dodatni kuler.Ja planiram da ga podignem do 3.3,3.4 ne vise sigurno necu ici:D
Ovo sam naso na jednom sajtu znaci bez dizanja napona def napon isoa je malo preko 3.3 http://www.anandtech.com/GalleryImage.aspx?id=5738,http://images.anandtech.com/reviews/cpu/amd/phenom2/asus790gx72014x240c7cpuzS.jpg

Poslednja izmena:
nisam baš neki zaluđenik za overklokovanjem (sa ovim X3 sam hteo da malo otpočnem sa tim) ali koliko sam čitao, sa box kulerom ne bi trebao ići iznad 3,5GHz. ako hoćeš da isprobavaš limite - ono dal je 3,8 ili 3,9/4,1(ima par primeraka na 4,1) onda neki poput vendete2 ili tako neki
samo ti je onda problem ploča(kad ideš na 3,9), ima velike razlike i kod 790 varijanti (x, g, fx) a kamoli kod 770 modela. ne kažem da ti je ploča loša(skroz naprotiv), ali kad pogledaš razliku u ceni npr UD5-P koji je fx i neke 770, onda sigurno očekuješ puno od ploče koja je duplo skuplja, ako ti ne daje ništa više onda je ne vredi kupovati.

Poslednja izmena:
nisam baš neki zaluđenik za overklokovanjem (sa ovim X3 sam hteo da malo otpočnem sa tim) ali koliko sam čitao, sa box kulerom ne bi trebao ići iznad 3,5GHz. ako hoćeš da isprobavaš limite - ono dal je 3,8 ili 3,9/4,1(ima par primeraka na 4,1) onda neki poput vendete2 ili tako neki
samo ti je onda problem ploča(kad ideš na 3,9), ima velike razlike i kod 790 varijanti (x, g, fx) a kamoli kod 770 modela. ne kažem da ti je ploča loša(skroz naprotiv), ali kad pogledaš razliku u ceni npr UD5-P koji je fx i neke 770, onda sigurno očekuješ puno od ploče koja je duplo skuplja, ako ti ne daje ništa više onda je ne vredi kupovati.

nikakvi limiti ja bi do 3.4 nista vise nisam ni ja neki kloker sta ja znam 3.4 i tu bi stao:p

ma da i ja tako razmišljam, možeš sa box kulerom bez frke
meni npr smeta kod box-a što ga čujem a imam CM Sileo kućište, to je ono obloženo sa sunđerima
grafička je nečujna, skoro kao silent varijanta jedino se čuju box kuler i napajanje
to kad zamenim biće tišina

Ja moj drzim na 17.5 x 202 i to mu dodje oko 3,53 Ghz za svaki dan
na voltazi 1.392 to mu je neki sweet spot, problem sa tom plocom
je da kod mene bar ima vdrop posle 1.4 tako da ne mogu da napravim
1,425 jer vdropuje na loadu na 1,408 vec sam sledeci korak 1,450 kada
nema vdroop i ide sa tom voltazom na 3.7 dalje nisam probao, isto tako
moj sam uspesno unlokovao i terao do 3.4 sa quad core ali me iritira temp
senzor pa ga drzim na x3 jer trenutno mi i netreba vishe.

Od tvog primerka zavisi tvoj sweet spot, ja kontam da je 3.5 za svaki dan u odnosu na voltazu
dosta jer da bi dobio 200mhz vishe moram da bumpujem voltazu za dva koraka mada nije to problem. Idle temp na 3.5 je 25c u load 31c sa Xigmatek HDT 963 koji se pokazao strava.

Takodje ti toplo preporucujem da oc NB meni trenutno stoji na 2.4ghz sa jednim koram voltaze i
to mu je sweet spot, preko toga moram bar tri koraka da bi prosao large fft u prime-u.

Stok taj kuler ja nisam ni stavljao na njega , blagi boze kakav krsh.

da small fft za proc, large za nb ako to sve prodje par krugova pustish blend da ga overish,
mada ce blend oma na startu da pukne ako nb ima problem, bar kod mene dok sam bazdario picajzlu.,
Ja sam sve voltaze i podesh bazdario prema large fft, kad je to proslo proslo je i sve ostalo, znalo je da
prodje small fft, a da puca na large tek kada sam dodao dovoljno struje prosao je large a onda je i izvrteo blend
i small bez prob.

Poslednja izmena:
Stiglo :D:p javljam posle utiske:wave:

I,kakvi su prvi utisci:d

Poslednja izmena:
I,kakvi su prvi utisci:d

Super:D na default na 2.8 crysis primetno bolje radi od 5200x2(2x3ghz).
E sad klok sam iso do 3.3Ghz napon sam samo podigo za 0.050v.Veceras pustam testove tu zelim da ostanem jer na 3.4 na vecem naponu pisti ploca ,pa smo po forumu nasli njih par kome je isti slucaj sa msi plocama gigabayte itd.Nije nista opasno mozes klokati dalje ako ti ne smeta pistanje ali meni smeta da ceo test pisti ko ludo tako da cu stati na 3.3. Sutra samo NB klok i ram pa sta bude.Inace CPU je fantastican.:d 200fps vise u CSS.:d

Poslednja izmena:
HE HE,slicna euforija me je uhvatila kada sam presao sa athlon 5000x2 na Phenom 2 945:d,izgledalo mi je kao da sam sa fice presao na BMW:p

a sad kao da mi je isto,vise i ne vidim razliku:wall::crash::wall:

HE HE,slicna euforija me je uhvatila kada sam presao sa athlon 5000x2 na Phenom 2 945:d,izgledalo mi je kao da sam sa fice presao na BMW:p

a sad kao da mi je isto,vise i ne vidim razliku:wall::crash::wall:

Pa moguce da ce tako i kod mene ali ima razlike u svakom slucaju ipak ovaj cpu ce trajati duze od x2 tj sa ovim sam miran sigurno 2 godine posto igram na 1280x1024 19 inca monitoru,jos kad legne neka grafa nove generacije 5serije ili gt 300 videcemo.:D
Na 3.3Ghz cu ostati to mi je sasvim ok:D

Poslednja izmena:
Ma naravno da je bolji,super je to cpu,kada sam uzimao drugi komp on mi je bio prvi izbor,ali uletela je neka extra kinta tako da sam uzeo x4.

Znas kako stari kazu "U zdravlju nek' te sluzi":D:p:D

zuji neki djavo na ploci cim je napon malo jaci od 1.3 ocu bar 3.4 stabilno jedino me nervira to zujanje na ploci dok radi occt i linx:wall:
Oce tako zujati dok budem igre igre ima li ko iskustvo

Poslednja izmena:
zuji neki djavo na ploci cim je napon malo jaci od 1.3 ocu bar 3.4 stabilno jedino me nervira to zujanje na ploci dok radi occt i linx:wall:

I kod mene zuji LinX, ali samo kad je proc OC-ovan. Dok se igram, ni ne chujem da li neshto zuji, a ako ne chujem, kao i da ne zuji, hehe. Mada u igrama necesh imati toliko opterecenje na CPU kao sa LinX-om npr.

I kod mene zuji LinX, ali samo kad je proc OC-ovan. Dok se igram, ni ne chujem da li neshto zuji, a ako ne chujem, kao i da ne zuji, hehe. Mada u igrama necesh imati toliko opterecenje na CPU kao sa LinX-om npr.

Pa da zuji ko ludo ali kad radi test kad igram ili normalno bilo sta radim sve ide super. ja cu sutra da prodjem testove nadam se da je ovo stabilno koliko toliko pa ako bude postavicu sliku.:D

Zuje verovatno kondenzatori.Ploca i nije bas pravljena za neki ozbiljniji o.c..Mislim da su ti rezultati koje si postigao bez podizanja napona sasvim ok.

ne kapiram sta zuji sad ste me istripovali..., mada pored ovih 7 ventova...

@Miki
Kondenzator moze samo da se cuje puff... i ne bi ti se svidelo :)
Zuje zavojnice ili na ploci ili grafi ili napajanju

Veruj mi,"zuje" i kondenzatori.Vise kao da piste.Nije mnogo jak zvuk,ali smeta:p.A i verovatno nije preporucljivo na duze staze.Najcesce se desava kada se previse poveca napon.

Ja sam stavio svoj phenom na 3.2 napon ravno 1.3 tu nista ne zuji necu muciti plocu nema potrebe(Occt radio 8 sati).E sad to zujanje bas i nije tiho bar kod mene cuje se na primer u drugoj sobi kad zatvorim vrata na nekih 8 metara od kompa:D
Znaci cim stavim napon na 1.325 za Cpu i pustim bilo koji test pocne zujanje pa stane na minut pa opet malo zuji pa stane i tako.
I jos ne mogu da shvatim zasto te danasnje ploce zuje vidio sam po forumima da i Asus,Msi(skupe ploce) zujeeeeeeeeee:p:D

Poslednja izmena:
Da se nije neki komarac nastanio tamo unutra :) Ja bash nista ne cujem ni sa usima unutra a kamoli na 8 metara ...., jel si siguran da je to sve u redu tamo

Nazad
Vrh Dno